Rodinná firma, která vyrábí domácí marmelády v Praze.
Říkáme mu Horečka sobotní noci . Vařila jsem během tropické sobotní noci a popletla ingredince. To, co jsem měla hodit do kastrolu, kde bublalo chuteny, skončilo v jahodovém džemu. Takže opravdu chyba, žádné zkoušení a kombinování chutí. Brečela jsem a chtěla jsem várku vyhodit. Ale ta chuť mě prostě dostala . K sýru a skleničce vína prostě dokonalé. Jahodový džem se skvěle hodí k jadrné chuti kozích sýrů. Udělejte si hezký sobotní večer :-)
Vím, že by to bylo nelegální, proto se tento džem nejmenuje jahodové raffaello , ale prostě tak chutná ! Kokos, kokosové mléko, skvělé jahody. Pochoutka na lžičku nebo skvělý dárek, který potěší milovníky kokosu.
Nahrubo mletý černý kambodžský pepř opetřil náš malinový džem. Zkuste namísto brusinek k paštikám, uzeninám nebo sýrům. Je to originální kombinace, která vás nadchne.
Pravá vanilka z Madagaskaru příjemně ovoní a podtrhne chuť ostružin. Dopřejte si tento lahodný džem při slavností snídani. Výborný je jak na pečivu, tak na palačinkách. Nebo třeba na dochucení tvarohu, když si chcete připravit zdravý a lehký moučník.
Rafinovaná kombinace. Jemná marmeláda z filetovaných pomerančů. Na pečivu je samozřejmě vynikající, ale zkuste si uvařit pomerančovou omáčku k pečenému masu! Marmeládu provařte s vínem a přidejte kardamon.
Pomerančová marmeláda v kombinaci s čerstvým zázvorem vás v chladných dnech pěkně zahřeje. Výborně chutná na teplém toustu s máslem. Jemná ostrost této marmelády se hodí také k přípravě salátových dresinků nebo k ochucení čaje.
Sváteční švestkový džem, který by se mohl jmenovat i vánoční džem . Vůně a chuť Vánoc je v každém soustu. Švestky se vaří v červeném víně s hřebíčkem a skořicí. Přidáme najemno nasekané sušené meruňky a to všechno zakápneme Božkovem. A nakonec si to představte na domácí vánočce s máslem. Nemám dalších slov...to musíte vyzkoušet i vy!
Když skončí léto a dny nám znepříjemní sychravé počasí, začíná sezóna džemů s alkoholem. Jsou zahřívací a někdy nám i zlepší náladu. Višeň-rum nebo višně v rumu ? :-) Vůně českých Vánoc. Takže žádný kubánský rum, ale Božkov !!! S českou višní se krásně doplňují. Ideální jen tak na lžičku nebo na světlé pečivo či do moučníků.
Voňavý. Takto bych asi nejvýstižnějši charakterizovala džem s levandulí, kterou jsme si letos přivezli z naší cesty přes Francii. Oblíbí si ho všichni, kteří milují hrušky a zbožňují vůni levandule. Výborný je na světlém pečivu nebo croissantu.
Každý rok netrpělivě čekáme, až rozvetou bezové kvítky. Někdo se vrhne na výrobu bezového sirupu, my sbíráme a přidáváme tyto omamně voňavé a krásně romatické kvítky do džemu. Chuť je nepřekonatelná !
Něžné bílé bezové kvítky si našly místo i v malinovém džemu. Dají mu chuťově naprosto jiný rozměr. Škoda, že máme vždy jen limitovanou edici. Občas se stane, že je vyprodaný dříve, než si stihnu přinést skleničku domu. Ochutnejte ho s domácími palačinkami !
Meruňkový džem na který všichni nedají dopustit, obohacený přírodou, zvedne všem náladu. Vše začalo kdysi u nás na zahradě. Jako dítě jsem ráda pomáhala prarodičům se sběrem ovoce a jeho následným zpracováním. Léta ubíhala, já sbírala gastronomické zkušenosti všude po světě, ale láska k poctivé, domácí marmeládě zůstala. Když jsem se vrátila do Čech, nejdříve jsem marmeládami a dalšími pochoutkami těšila přátele a rodinu. Ti mě poté přesvědčili, abych šla doslova “s kůží na trh”. Tedy vlastně s marmeládo
Jen jahody a zase jahody! A když bez cukru, tak opravdu bez cukru. Nepřidáváme ani jablečnou šťávu nebo koncentrát, rozinky, stévii nebo jiné alternativy sladidla. A díky opravdu velkým kusům jahod nechutná jako dětská přesnídávka, i když i děti ho milují :-)
Příznivci zdravějších variant si k tomuto džemu zajisté najdou cestu. Poznáte, že je bez cukru i bez jakýchkoliv náhražek typu jablečný koncentrát, ale k banánovým lívancům je ideální. Je to prostě jen 100% borůvka !
Hledáte vynikající zdroj energie třeba při stresu, vyčerpání nebo pro sportovce ? Pak je tato sklenička pro vás naprosto ideální ! Malinu jsme osladili panelou neboli rapadurou. Chuťově připomíná melasu a narozdíl od cukru si uchovává všechny důležité živiny. Patří k nejpřirozenějším cukrům, při výrobě nedochází k bělení, rafinaci ani oddělování melasy. Je tmavá, tím pádem i džem má barvu tmavší a chuť intenzivnější. S malinou vytváří úžsnou chuť.