Rodinná firma, která vyrábí domácí marmelády v Praze.
Bžezový nebo dřevný cukr. Má o 40% nižší energetickou hodnotu než řepný cukr a neobsahuje žádné jednoduché cukry ! Je sice drahý, ale zdravý :-) A proto vaříme s březovým cukrem naše nejprodávanější džemy, mezi které patří úžasný malinový džem. Mlsejte bez výčitek svědomí :-)
Dvě vynikají ingredience se spojí v jedinečný originál. Není to žádná novinka, už moje babička jahodovo-rebarborový vařila a já ho milovala. Kyselá chuť rebarbory dodá tomuto džemu říz . Patří mezi klasické snídaňové džemy a tak si ho vychutnejte na chlebu nebo světlém pečivu.
Je med skutečně zdravý ? Náš “Med s příběhem” opravdu je!Používáme výhradně český med nejvyšší kvality od pana Webera z Mostu.Můžete si ho u nás i koupit v krásném balení 420ml.Ze sadů manželů Weberových vykupujeme také spousta ovoce v bio kvalitě.Ale zpátky k medu, ten je sice kaloricky vydatnější než bílý cukr, ale dobrá zpráva je, že má opravdu vyšší sladivost a použijeme ho méně.Navíc má med antibakteriální, antivirové a protizánětlivé účinky.Tak to by se naše medové džemy mohly prodávat možná i v lek
Unikátní kombinace manga a maracuji. Tak lahodná chuť, že zapomenete na to, že je naprosto bez přidaného cukru nebo jakéhokoliv jiného alternativního sladidla. Prostě jen 100% ovoce. Kouzlo všeho je v ovoci, které dozrálo na stromě. Je plné chuti, šťávy a mango je tak nádherně měkké, že vytváří nádhernou krémovitou konzistenci. Ze skleničky se Vám bude krásně nabírat a určitě rychle zmizí:-) Je navíc bez přidaných jakýchkoliv chemických aditiv, barviv a konzervantů. Tak olíznutou lžičku do skleničky již n
Je med skutečně zdravý ? Náš “Med s příběhem” opravdu je !Používáme výhradně český med nejvyšší kvality od pana Webera z Mostu.Můžete si ho u nás i koupit v krásném balení 420ml.Ze sadů manželů Weberových vykupujeme také spousta ovoce v bio kvalitě.Ale zpátky k medu : ten je sice kaloricky vydatnější než bílý cukr, ale dobrá zpráva je, že má opravdu vyšší sladivost a použijeme ho méně.Navíc má med antibakteriální, antivirové a protizánětlivé účinky.Tak to by se naše medové džemy mohly prodávat možná i v l
Kdo by nemiloval sladkokyselou chuť poctivého švestkového džemu ? U mě navíc vyvolává vzpomínky na dětství. S dědou jsme zpracovávali švestky na všechny možné způsoby, sušili je, vařili povidla, ale švestkový džem jsem měla vždy nejraději. Krásně rozvařené, voňavé švestky, které přešly prvním mrazíkem. Na chlebu s máslem, na vánočce a moje děti ho milují namazaný na domácím perníku.
Malinový džem bez přidaného jakéhokoliv sladidla Vás ohromí svoji osvěžující chutí a nádhernou barvou. Opravdu 100% ovoce, žádná přidaná voda, náhražky sladidel, barviva nebo jiná zbytečná chemie. A navíc nízký podíl sacharidů :-) Co více si můžete přát ? Ochutnejte třeba v kombinaci s banánovými lívanci :-)
U našeho mangové džemu bez přidaného cukru snad ani nepoznáte, že je bez cukru :-) Plody dozrálé na stromě jsou plné sladké chuti a v džemu je to prostě poznat. Minimum sacharidů, nefalšovaná ovocná chuť, příjemná, až krémovitá textura. Pochutnáte si opravdu bez výčitek. Do jogurtu, na ovesnou kaši, na lžičku - jak preferujete :-)
Bez dobré kávy si mnozí z nás neumí představit začátek dne. Odborníci stále diskutují na téma zda kávu pít či nepít a kolik šálků ?Naše odpověď zní “jíst” :-) Několik lžiček denně :-)Kofeinem nabitá malina vás postaví na nohy kdykoliv během dne. Úžasná ke snídani do jogurtu, ovesné kaše, na pečivo, nebo kdykoliv během dne, když si tělo řekne.
Chutney, česky čatní, pro mě vůně a chuť dálek. Původem pochází z Indie a jsou v něm zastoupeny chutě sladké, slané, ale i kyselé a pálivé. Může se vařit z jakéhokoliv ovoce a zeleniny, moje zamilované je mangové. Hodně dlouho se vaří a tak rychle se sní :-) V kastrolu pomalinku probublává mango se zázvorem, celou skořicí a chilli dokud se chutě nespojí a mango nerozvaří. Sušené datle a švestky sice změní barvu, ale jsou nedílnou součástí tohoto chuťově výrazného sladko-kyselého chutney. Oproti indické v
Chuť léta ve skleničce ……..na slunci sušená zralá rajčata mají ještě intenzivnější chuť ! Nikdy mi nesmí doma chybět. Používám je do salátů, při přípravě těstovin, pomazánek. Samozřejmě můžete zobnout jen tak, když máte chuť na něco dobrého třeba k sýru a skleničce vína. Olej, který vám zbyde, nevylévat !!! Je výborně ochucený samotnými rajčaty, kořením a vlašským ořechem a využijete ho například do zálivky na salát nebo další vaření.
Když nám začne okurková sezóna, tak my opravdu nezahálíme ! Naopak, je to dřina…..ručně očistit každou okurku, připravit zeleninu - cibule, mrkev a nesmí chybět křen ! Okurky připravujeme tak, jak je nakládal můj děda a moje maminka. Nic jsem na receptuře nezměnila. Tak je miluje celá naše rodina a už spousta našich zákazníků. Vybírat můžete ze dvou variant - klasické a chilli.
Když nám začne okurková sezóna, tak my opravdu nezahálíme ! Naopak, je to dřina…..ručně očistit každou okurku, připravit zeleninu - cibule, mrkev a nesmí chybět křen ! Okurky připravujeme tak, jak je nakládal můj děda a moje maminka. Nic jsem na receptuře nezměnila. Tak je miluje celá naše rodina a už spousta našich zákazníků. Vybírat můžete ze dvou variant - klasické a chilli.
Když nám začne okurková sezóna, tak my opravdu nezahálíme ! Naopak, je to dřina…..ručně očistit každou okurku, připravit zeleninu - cibule, mrkev a nesmí chybět křen ! Okurky připravujeme tak, jak je nakládal můj děda a moje maminka. Nic jsem na receptuře nezměnila. Tak je miluje celá naše rodina a už spousta našich zákazníků. Vybírat můžete ze dvou variant - klasické a chilli.
Beraní nebo kozí rohy ? Ano, někde jim říkají beraní, jinde kozí.....nebudu se pouštět do diskuze, který název je správný. Určitě všichni víme, o které se jedná :-) Je to oblíbená klasika a ocení je ti, kteří upřednostňují nepálivou, paprikovou chuť.