Rodinná firma, která vyrábí domácí marmelády v Praze.
Úžasný med, který máme jako spousta BIO ovoce od skvělý manželů Weberových. Používáme ho do našich medových džemů, ale byla by škoda, abyste, abyste ho neochutnali i samotný ! Na lžičku, do čaje, do smoothie, na ovesnou kaši. Je prostě famózní ! V nabídce máme jak tekutý, tak pastový.
Rebarbora bývala velmi oblíbená u našich babiček, ale věřte nebo ne, její domovinou je Čína a Tibet. A tam vědí, co je zdravé :-) Ale nejenom zdravá, ale i úžasně chutná je rebarbora. Moje oblíbené chutě jsou kyselé, proto také rebarboru tak ráda zpracovávám. V džemu se výborně snoubí s jahodou, malinou, ale miluji i čistě rebarborový. Jeho barva je od růžové až po zelenou, každá várka trochu jiná :-), ale chuť vždy lahodná. Nebojte se ho vyzkoušet, určitě si ho zamilujete. Použít ho můžete i do buchet a
Bezový květ, to je pro mě začátek leta, když všechno omamně voní stejně jako náš sirup. Je oblíbený u dětí i dospělých. Chutná božský v osvěžující limonádě, s plátkem citrónu, v čaji nebo jen tak na lžičce, jako vitamínový doplněk při nachlazení. Květ bezu totiž navíc podporuje imunitu a funkci dýchacích cest. Je samozřejmě bez přidaných konzervantů, sladidel, aromat, barviv a zahušťovadel.
Míváte někdy depku ? Pokud prostě nejste úplně dobře naladěni, zkuste tento sirup. Rakytník je opravdu superpotravina, výčet vitamínů a zdraví prospěšných látek má skoro nekonečný. Každopádně v plodech se nachází alkaloid hippophein, ze kterého vzniká serotin se svým antidepresivním účinkem:-) Rakytník působí krásně harmonicky, udělejte si rakytníkový čaj nebo osvěžující limonádu, vychutnávejte jeho chuť a nechte zároveň působit jeho detoxikační účinky. Uvidíte, jak se zvýší Vaše odolnost proti stresu P
Zdraví v láhvi ! Tento sirup Vám spolehlivě pomůže proti jarní únavě. Šípek obsahuje mnoho blahodárných látek a pro svoje pozitivní účinky na lidské zdraví se používá již tisíce let. Má opravdu vysoký obsah vitamínu C, obsahuje hořčík, vápník, karoten a pročistí nám ledviny. To je samozřejmě jen malý výčet ze zázračných účinků, které jsou šípku přiřazovány. Ruční sbírání šípků není úplně jednoduché a bezbolestné, ale to uděláme my za vás. Vy si dopřjte tento lahodný sirup v čaji, jen tak na lžičku jako vi
Pokud jste příznivcem spíše prevence než léčby, je pro vás zázovorý sirup naprosto perfektní volbou ! Má svojí nezaměnitelnou, lehce šťiplavou chuť, ale podporuje imunitu. Navíc dodává energii, vitalitu a působí také proti lehké žaludeční nevolnosti. Chutná v teplém čaji, já přidávám ještě citron, ale výborný je i v letních limonádách. A pokud to není váš šálek čaje , tak ho užívejte po lžičkách jako vitamínový bonbonek:-)
Nevíte si rády s výběrem? co je to pravé ořechové pro přítele, kamarádku či babičku? Nevadí. Přicházíme s řešením.Nově v nabídce máme krásné designové dárkové poukazy v hodnotě 300,- Platnost: 4 měsíce
Z obyčejné cibule neobyčejná delikatesa - tak to je cibulová chilli omáčka. Zamilujete si chuť restované cibulky v kombinaci s rozinkami, balsamico octem a chilli. Nesmí chybět u žádného grilování, do burgru, hot-dogu, vykouzlíte z ní ve vteřině dip k tortilám. Při přípravě cibulových omáček, chutney a džemů si vždy hodně popláčeme, ale pevně věřím, že Vám vykouzlíme jen úsměv na tváři:-)
Tak trochu jiná hořčice...hořčičné semínko v kombinaci s pikantním chilli, octem, kurkumou a třtinovým cukrem. Stačí trochu této hořčice a Váš pokrm dostane jiný rozměr. Zamilujete si ji během marinování a ke grilovanému masu. Úžasná je se sendvičem nebo do pomazánek. Já ji přidávám také do zeleninových zálivek - zkuste ji zkombinovat s kvalitním balsamico octem, olivovým olejem, šťávou s citronu a lžičkou třtinového cukru. Na směs listových salátů vynikající ! Dobrou chuť :-)
Tak jak k Česku patří sladkokyselé okurky, Latinská Amerika se neobejde bez nakládaných Jalapeňos, které si získaly oblibu snad po celém světě. Nejprve křupnou , následně ucítíte mírnou pálivost a výraznou chuť. Navíc obsahují jen velmi málo kalorií a jsou plné vitamínů, minerálů a vlákniny. Papričky jalapeňos zrychlují metabolismus, zlepšují spalování tuků a prý potlačují chuť k jídlu - tak toto tvrzení bohužel nemohu osobně potvrdit. Já, když si je přidám do mexických tortill, burritos nebo quesadillas
Miluji cestování, vůni a chuť jiných kuchyní. Harissa je pro mě vůní Maroka. V severní Africe se harissa používá téměř ke všem jídlům. Úžasná pasta, která obsahuje 50% papriček Cayenne vyladí kuskus, drůbeží maso, lahodná je na topince nebo do sendvičů. Pokud je pro vás přece jen hodně pálivá, rozmíchejte ji s bílým jogurtem a máte připravenou skvělou marinádu pro vepřové, drůbeží nebo jehněčí. Fantazii se meze nekladou a věřte, že harissu si zamilujete i Vy !
Kompoty zažívají renesanci ! Retro angreštový nebo višňový je skvělý, ale my jsme moderní a jdeme s dobou :-) Mango milujeme v jakékoliv formě a podobě, tak proč ne kompot ? Je tak lahodný, exotický a vychutnat si ho můžete jen tak samotný, když máte na něco chuť .....Vynikající je do moučníků nebo do tvarohového koláče. Fantazii se meze nekladou. Zkuste ho vzít s sebou na nedělní oběd k babičce :-)
Chcete si po obědě dopřát něco sladkého ? Pak je kompot rozhodně lepší než kousek dortu nebo koláče. Ovoce v kompotu je přirozeným a důležitým zdrojem vlákniny, proto byly kompoty vždy součástí jídelníčku. Náš angreštový kompot by mohl být zařazen již mezi retro potraviny , ale jeho obliba stále roste. Uspokojí chuť na sladké, osvěží a zvýší pocit nasycení. Nejenom vlákninu, ale i cukr kompot obsahuje. Proto si i kompot dopřávejte v rozumné míře. I když ten angreštový.....když ho otevřu, neumím ho zavřít
U pečeného čaje můžete kombinovat téměř jakékoliv ovoce, fantazii se meze nekladou, ale někdy je v jednoduchosti síla! Brusinky - zdravé a léčivé, společně s višní vytvářejí harmonickou, bohatou a nezaměnitelnou chuť. Tento čaj Vás osvěží v horké i studené variantě. Můžete jednoduše zalít horkou vodou nebo naopak přidat sodovku, pár kostek ledu a vykouzlíte úžasný osvěžující drink. A ještě jeden tip, za který Vás nejenom děti budou milovat :-) Koktejl z našeho pečeného čaje ! Stačí dobře rozmixovat mlék
Pečené čaje dělaly už naše babičky. U nás ho dělal děda. Hlavní surovinou bylo vždy jablko, přidával višně, švestky a postupně jak ovoce dozrávalo, tak bezinky a šípky. Na ty vůně a chutě nikdy nezapomenu. Pečený čaj miluji v jakékoliv podobě. V této skleničce se ukrývá chuť klasická - jablko, skořice, rozinky, tak lehce exotická. Najdete v něm kandovaný pomeranč, který chuť nádherně zvýrazní. Čaj si připravíte naprosto jednoduše. Lžičku-dvě /podle chuti/ zalijte horkou vodou a přidejte pár kapek