Pikantní směs k dochucení pikantních jídel. Vhodné do fazolových jídel, plněných paprik, gulášů. Složení: Sůl max. 50%, glutaman sodný, paprika sladká, chilli, cibule, nové koření, kmín, pepř černý mletý. Skladování: teplota max.24°C, vlhkost max. 75% Původ: ČR
Pikantní směs k dochucení pikantních jídel. Vhodné do fazolových jídel, plněných paprik, gulášů. Složení: Sůl max. 50%, glutaman sodný, paprika sladká, chilli, cibule, nové koření, kmín, pepř černý mletý. Skladování: teplota max.24°C, vlhkost max. 75% Původ: ČR
Směs koření vhodná na marinování, grilování a rožnění různých druhů masa. Vynikající je například na grilované koleno. Hodí se i na dušenou zeleninu či k dochucení brambor. Složení: Sůl hrubozrnná 31%, paprikové floky červené, paprika sladká, pepř černý, sůl, česnek, HOŘČICE, koriandr, cibule, cukr, tymián, petrželová nať. Skladování: teplota max.24*C, vlhkost max. 75% Původ: ČR
Směs koření vhodná na marinování, grilování a rožnění různých druhů masa. Vynikající je například na grilované koleno. Hodí se i na dušenou zeleninu či k dochucení brambor. Složení: Sůl hrubozrnná 31%, paprikové floky červené, paprika sladká, pepř černý, sůl, česnek, HOŘČICE, koriandr, cibule, cukr, tymián, petrželová nať. Skladování: teplota max.24*C, vlhkost max. 75% Původ: ČR
Jemně ostrá směs koření ke grilování všech druhů mas, vhodná i na ryby a zvěřinu. Složení: Paprika sladká, glutaman sodný, cibule, mrkev, HOŘČICE bílá, paprikové plátky zelené a červené, koriandr, petrželová nať. Skladování: teplota max.24*C, vlhkost max. 75% Původ: ČR
Jemně ostrá směs koření ke grilování všech druhů mas, vhodná i na ryby a zvěřinu. Složení: Paprika sladká, glutaman sodný, cibule, mrkev, HOŘČICE bílá, paprikové plátky zelené a červené, koriandr, petrželová nať. Skladování: teplota max.24*C, vlhkost max. 75% Původ: ČR
Kvaltiní zástupce produkce zelených darjeelingských čajů. Celistvý list velmi dobré kvality s menším podílem tispů. Nálev velmi dobré, plné, mírně svíravější, lehce bylinně nasládlé, příjemně květové, velice osvěžující chuti. Tip na přípravu: cca 7 gramů čaje vsypat do čajového filtru, přelít 0,6l vroucí vody, prolívat, louhovat zhruba 1-2 minuty, dle chuti. Původ: Indie
Kurkuma, někdy též zvaná „indický šafrán", byla dlouhou dobu ceněna spíše jako rostlina barvířská. Dnes pro ni však najdeme široké využití také v kuchyni. Spojuje a slaďuje jiné druhy koření, s nimiž se mísí v mnoha kombinacích - je například součástí směsí kari, garam masala či ras el hanout. Chuť má kořennou až ostře trpkou, podobnou zázvoru. Je teplá, pižmová, mírně hořká a kyselá. Má složitou, sytou dřevitou vůni, v níž jsou cítit květy, citrus a zázvor. Země původu: Indi Využití v kuchyni: → Kar
Kurkuma, někdy též zvaná „indický šafrán", byla dlouhou dobu ceněna spíše jako rostlina barvířská. Dnes pro ni však najdeme široké využití také v kuchyni. Spojuje a slaďuje jiné druhy koření, s nimiž se mísí v mnoha kombinacích - je například součástí směsí kari, garam masala či ras el hanout. Chuť má kořennou až ostře trpkou, podobnou zázvoru. Je teplá, pižmová, mírně hořká a kyselá. Má složitou, sytou dřevitou vůni, v níž jsou cítit květy, citrus a zázvor. Země původu: Indi Využití v kuchyni: → Ka
Japonský čaj Matcha je unikátní mletý čaj, jehož tradiční konzumace sahá více než 800let zpět. Dle historické literatury byla matcha užívána ve fytoterapii k odvodnění otoků, horečky a dalších symptomů. Své fytoterapeutické opodstatnění nachází matcha více dnes. Matcha obsahuje velké množství antioxidantů. Přípravy čaje matcha začínají několik týdnů před sklizní, kdy se čajové keře zakrývají plachtou a zatemňují. Následkem nedostatku slunečního záření listy tmavnou a produkují tmavší odstín zelené.
Japonský čaj Matcha je unikátní mletý čaj, jehož tradiční konzumace sahá více než 800let zpět. Dle historické literatury byla matcha užívána ve fytoterapii k odvodnění otoků, horečky a dalších symptomů. Své fytoterapeutické opodstatnění nachází matcha více dnes. Matcha obsahuje velké množství antioxidantů. Přípravy čaje matcha začínají několik týdnů před sklizní, kdy se čajové keře zakrývají plachtou a zatemňují. Následkem nedostatku slunečního záření listy tmavnou a produkují tmavší odstín zelené.
Japonský čaj Matcha je unikátní mletý čaj, jehož tradiční konzumace sahá více než 800let zpět. Dle historické literatury byla matcha užívána ve fytoterapii k odvodnění otoků, horečky a dalších symptomů. Své fytoterapeutické opodstatnění nachází matcha více dnes. Matcha obsahuje velké množství antioxidantů. Přípravy čaje matcha začínají několik týdnů před sklizní, kdy se čajové keře zakrývají plachtou a zatemňují. Následkem nedostatku slunečního záření listy tmavnou a produkují tmavší odstín zelené.
Zázvor je velmi oblíbený nejen pro své léčivé účinky, ale také při použití v kuchyni, a to nejen v té asijské. Vůně je ovocně kořenitá, aromatická, chuť lehce citronová, ostrá. Sušený je méně aromatický než čerstvý, ale po rozemletí voní teple a peprně s lehce citronovým nádechem. Chuť je pálivá, ostře palčivá a pronikavá. Využití v kuchyni: → Zázvorové pivo, zázvorová limonáda, zázvorový chléb, sušenky, dorty, džemy, čatní, polévky, rýžová jídla, asijské masové pokrmy, pečená zelenina. S čím je
Zázvor je velmi oblíbený nejen pro své léčivé účinky, ale také při použití v kuchyni, a to nejen v té asijské. Vůně je ovocně kořenitá, aromatická, chuť lehce citronová, ostrá. Sušený je méně aromatický než čerstvý, ale po rozemletí voní teple a peprně s lehce citronovým nádechem. Chuť je pálivá, ostře palčivá a pronikavá. Využití v kuchyni: → Zázvorové pivo, zázvorová limonáda, zázvorový chléb, sušenky, dorty, džemy, čatní, polévky, rýžová jídla, asijské masové pokrmy, pečená zelenina. S čím j
Zázvor je velmi oblíbený nejen pro své léčivé účinky, ale také při použití v kuchyni, a to nejen v té asijské. Vůně je ovocně kořenitá, aromatická, chuť lehce citronová, ostrá. Sušený je méně aromatický než čerstvý, ale po rozemletí voní teple a peprně s lehce citronovým nádechem. Chuť je pálivá, ostře palčivá a pronikavá. Využití v kuchyni: → Zázvorové pivo, zázvorová limonáda, zázvorový chléb, sušenky, dorty, džemy, čatní, polévky, rýžová jídla, asijské masové pokrmy, pečená zelenina. S čím je