Bezibiškový čaj si mohou úplně bez obav dopřát těhotné a kojící ženy i úplně nejmenší děti. Pro čaje bez ibišku je typická ještě jedná vlastnost, jsou příjemně nasládlé. Navíc všechny ingredience, které čaj obsahuje, můžete po vypití samotného čaje sníst. Složení : jablko plod, maliny mrazem sušené, rozinky tmavé, řepa červená plod Příprava: 1-2 čajové lžičky čaje zalít 300ml horké vody, nechat louhovat 15minut, poté pít. Může se pít teplý i studený. Původ: EU
Bezibiškový čaj si mohou úplně bez obav dopřát těhotné a kojící ženy i úplně nejmenší děti. Pro čaje bez ibišku je typická ještě jedná vlastnost, jsou příjemně nasládlé. Navíc všechny ingredience, které čaj obsahuje, můžete po vypití samotného čaje sníst. Složení: hruška plod, pomelo sušené (cukr, SO2, kyselina citronová-konzervant), šípek plod řezaný, citronová kůra Příprava: 1-2 čajové lžičky čaje zalít 300ml horké vody, nechat louhovat 15minut, poté pít. Může se pít teplý i studený. Původ: EU
O příznivých účinkách této byliny na lidský organizmus se dozvíte v HERBÁŘI ROSTLIN nebo na veřejně přístupných zdrojích na internetu. Na základě nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006 nelze u tohoto produktu uvádět žádná Radou neschválená výživová a zdravotní tvrzení. Seznam Radou schválených tvrzení ve vztahu k bylinám není doposud hotov a zřejmě se toho jestě dlouho nedočkáme.
Fíky – mrazem sušené Proces lyofilizace (sušení sublimací za mrazu) je nejšetrnějším postupem sušení potravinářských produktů. Takto sušené ovoce nebo zelenina si zachovává kolem 90 % původních charakteristik (tvar, barva, aroma, vitamíny, nutriční hodnota). Lyofilizace eliminuje většinu mikrobiálních nečistot a zajišťuje dlouhou trvanlivost produktu (2 roky). Lyofilizáty nacházejí uplatnění jako aditiva do potravin nebo mohou být použity jako samostatná potravina. Neocenitelný význam mají pro insta
Karamelky s mořskou solí v polevě z mléčné čokolády
Výborný darjeelingský čaj z jarní sklizně(first flush), lehčeji fermentovaného světlejšího charakteru. Kratší, drobnější celistvý list s podílem tipsů, svěží kořeněné vůně. Nálev plné, vyvážené, nasládle květové chuti s lehce citrusovými tóny a tipsově kořeněnou složkou, typickou pro vysokohorské čaje, s příjemnou svěží dochutí. Tip na přípravu: 7 - 9 gramů čaje vsypat do čajového filtru, přelít 0,6l vroucí vody, louhovat cca 2 - 4 minuty, dle chuti.
Vynikající ovocný čaj, vhodný k pití teplý i studený :-) Složení: glukózový sirup, voda, želatina, cukr, bíla hroznová šťáva koncentrát, kyselina citrónová, extrakt z bílého čaje, rostlinné extrakty: bez, aroma, karnaubský vosk, ovocný koncentrát: koncentrát jablečné šťávy, meruňková šťáva koncentrát, hrušková šťáva koncentrát. Příprava: 2-4 jednorožce (dle velikosti hrnku a chuti - 250-400ml) zalít vařící vodou a míchat do rozpuštění.
List výborné kvality, ručně sklízený tips se dvěma lístky. Prvotně sušený na slunci, dále ručně tvarovaný a dosušený horkým vzduchem.Nálev vynikající, vyvážené, poměrně hladké, plné, příjemně květově nasládlé, zelinkavě tipsové, charakteristicky svíravé chuti.Jedná se u zcela svébytný čaj.Tip na přípravu: možno připravit jako zelený čaj, do vyhřáté konvice vsypat 6 - 8 gramů čaje, přelít 0,3l vody o teplotě 80°C, louhovat cca 2 minuty, dle chuti, možno znovu zalít. Tradičně se čaje Pu erh připravují způso
Hoblinky – karamel, bílá čokoláda, mléčná čokoláda
Tato směs koření se skládá z podílu soli, chilli a směsi sušených balkánských zelených bylin v proměnlivých hmotnostních podílech. Je ideální k ochucení mletých mas, nejen specialit balkánské kuchyně, jako je džuveč, kebab či polévka čorba. Složení: Sůl, česnek sušený, petrželová nať, saturejka, glutaman sodný. Skladování: teplota max.24*C, vlhkost max. 75% Původ: Polsko
Vůně papriky bývá spíše potlačená a jemná. Některé typy se vyznačují karamelovou, ovocnou nebo uzenou příchutí, zatímco jiné lehce dráždí a pálí v nose. Chuť kolísá od nasládle uzené po vyzrálou a plnou nebo jemně palčivou s náznakem hořkosti. Využití v kuchyni: → Guláše, pečeně, perkelt, opékané brambory, polévky, saláty, tvarohové pomazánky, vaječné pokrmy, omáčky romesco a sofrito, marocký pokrm tajine (tagine) a marináda chermoula, turecký masový pokrm offal. S čím je paprika dobrá? → Bílé s
Oregano je též známo pod názvem „dobromysl". Chuť je kořenně aromatická, mírně slaná, výrazná, peprná, s pálivou, často citronovou příchutí. Využití v kuchyni: → Sýrové pokrmy, omáčky na těstoviny, pizza, pečená zelenina, řecké souvlaki, saláty, náplně tortil, salsa omáčky, dušená masová jídla, hamburgerová masa, tučné pokrmy (jehněčí, skopové), ochucení olejů a octů, mexické burritos. S čím je oregano dobré? → Ančovičky, artyčoky, baklažán, brambory, cibule, dýně, drůbež, fazole, houby, j
Rozmarýn má silně kořenné aroma, jeho vůně je teplá, peprná, s náznakem borovice. V chuti je cítit muškátový oříšek, lehká hořkost a pikantnost. Země původu: Maroko, Polsko Využití v kuchyni: → Ovocné nápoje, sladké nebo pikantní sušenky, zelenina smažená na olivovém oleji, chléb, grilovaná a pečená masa, polévky, jídla z jednoho hrnce, ratatouille, saláty, rozmarýnové brambory. S čím je rozmarýn dobrý? → Brambory, cibule, čočka, drůbež, houby, jehněčí maso, králík, lilek, meruňky, pastinák, pome