Velmi kvalitní černý čaj typu broken z provincie Wattawala. Nálev jasně červenohnědý, plné zemitě svíravě chuti, charakteristické pro čaje tohoto typu. Tip na přípravu: 7 - 9 gramů čaje vsypat do čajového filtru, přelít 0,6l vroucí vody, louhovat cca 3-4 minuty. Původ: Srí Lanka
Základní třída cejlonského listového čaje, červenohnědý nálev, příjemný, pro cejlonské černé čaje zcela charakteristické, decentně nasládlé, mírně svíravé chuti. Tip na přípravu: 7 - 9 gramů čaje vsypat do čajového filtru, přelít 0,6l vroucí vody, louhovat cca 3-4 minuty. Původ: Srí Lanka
Mandarinky kousky mrazem sušené – díky procesu lyofilizace jsou kousky ananasu křupavé a zachovávají si svoji sladkokyselou chuť. Vhodné jsou jako zdravý snack ve formě ovocných chipsů.
Vynikající nepálský vysokohorský čaj. Nepatrně fermentovaný. List s podílem stříbrných tipsů vysoké kvality. Nálev, svěží, velmi hladké, květově sladké, mírně svíravé chuti s lehkými ovocnými tóny. Příprava: cca 7g čaje vysypat do čajového filtru, přelit 0,6l vroucí vody, prolívat, louhovat zhruba 2-3minuty, dle chuti. Původ: Nepál
Ding Gu Da Fang - Čaj bohatýrů 100g, zelený sypaný čaj Výborný zelený čaj provincie Anhui. Nálev bledě zelené barvy dává vyniknout typickým svěžím kaštanovým chutím. Příprava: Dvě lžičky čaje zalijeme 250 ml vody 70°C 2-3 minuty, při delším vyluhování můžeme znehodnotit jemné chuťové vlastnosti tohoto čaje. Můžeme použít na 2-3 nálevy.
Složení: třtinový cukr Demerara. Použití: Má hrubší, krupicovitou a křupavou strukturu, používá se jako náhražka klasického cukru.
Japonský čaj Matcha je unikátní mletý čaj, jehož tradiční konzumace sahá více než 800let zpět. Dle historické literatury byla matcha užívána ve fytoterapii k odvodnění otoků, horečky a dalších symptomů. Své fytoterapeutické opodstatnění nachází matcha více dnes. Matcha obsahuje velké množství antioxidantů. Přípravy čaje matcha začínají několik týdnů před sklizní, kdy se čajové keře zakrývají plachtou a zatemňují. Následkem nedostatku slunečního záření listy tmavnou a produkují tmavší odstín zelené.
Japonský čaj Matcha je unikátní mletý čaj, jehož tradiční konzumace sahá více než 800let zpět. Dle historické literatury byla matcha užívána ve fytoterapii k odvodnění otoků, horečky a dalších symptomů. Své fytoterapeutické opodstatnění nachází matcha více dnes. Matcha obsahuje velké množství antioxidantů. Přípravy čaje matcha začínají několik týdnů před sklizní, kdy se čajové keře zakrývají plachtou a zatemňují. Následkem nedostatku slunečního záření listy tmavnou a produkují tmavší odstín zelené.
Kurkuma, někdy též zvaná „indický šafrán", byla dlouhou dobu ceněna spíše jako rostlina barvířská. Dnes pro ni však najdeme široké využití také v kuchyni. Spojuje a slaďuje jiné druhy koření, s nimiž se mísí v mnoha kombinacích - je například součástí směsí kari, garam masala či ras el hanout. Chuť má kořennou až ostře trpkou, podobnou zázvoru. Je teplá, pižmová, mírně hořká a kyselá. Má složitou, sytou dřevitou vůni, v níž jsou cítit květy, citrus a zázvor. Země původu: Indi Využití v kuchyni: → Ka
Směs někdy nazývaná „tzatziky", „tsatsiki" či „tzatziky" dochutí řecký salát, vhodná je také do bramborové či hrachové polévky nebo bramborových placek. Složení: Česnek, sůl max. 31%, kopr, cibule, glutaman sodný. Skladování: teplota max 24°C, vkhkost max 75% Původ: ČR
Směs někdy nazývaná „tzatziky", „tsatsiki" či „tzatziky" dochutí řecký salát, vhodná je také do bramborové či hrachové polévky nebo bramborových placek. Složení: Česnek, sůl max. 31%, kopr, cibule, glutaman sodný. Skladování: teplota max 24°C, vkhkost max 75% Původ: ČR
Směs na ryby všech druhů, vhodná na grilování i marinády. Skvěle dochutí i rybí polévky a omáčky. Složení: Sůl 49%, paprika sladká, kurkuma, E621, HOŘČICE, mrkev, kmín, paprikové floky červené, cibule, CELER, petrželová nať, oregano, saturejka. Skladování: teplota max 24°C, vkhkost max 75% Původ: ČR
Směs na ryby všech druhů, vhodná na grilování i marinády. Skvěle dochutí i rybí polévky a omáčky. Složení: Sůl 49%, paprika sladká, kurkuma, E621, HOŘČICE, mrkev, kmín, paprikové floky červené, cibule, CELER, petrželová nať, oregano, saturejka. Skladování: teplota max 24°C, vkhkost max 75% Původ: ČR
Směs koření na všechny druhy steaků a marinovaných plátků, do nádivek a na minutky. Složení: Sůl hrubozrnná max. 30%, paprikové floky červené 4x4, koriandr, HOŘČICE bílá, rozmarýn, glutaman sodný, pepř černý. Skladování: teplota max 24°C, vkhkost max 75% Původ: ČR
Směs koření na všechny druhy steaků a marinovaných plátků, do nádivek a na minutky. Složení: Sůl hrubozrnná max. 30%, paprikové floky červené 4x4, koriandr, HOŘČICE bílá, rozmarýn, glutaman sodný, pepř černý. Skladování: teplota max 24°C, vkhkost max 75% Původ: ČR