Sladkovodní spirulina je jeden z nejbohatších přírodních zdrojů živin. Obsah: 100g
Uklidnění, nervový systém, metabolismus, detoxikace, prostata, játra, slinivka, dna,... Drobná, silně aromatická peruánská rostlina s hroznovitými květy. Divoce rostoucí v oblasti peruánských And. Její výhonky a oválné lístky pokrývá jemné chmýří. Nenápadné plody obsahují malá semínka.Ve fytoterapii se využívá celá nadzemní část rostliny. Obsahuje složky s protizánětlivými, antivirovými, antioxidačními a očistnými účinky.
Diabetes, játra, hubnutí, žlučník, žaludek, krev čištění, detoxikace, cholesterol, pálení žáhy,... Hercampuri, bylina z peruánských And, známá pod názvem Té amargo, patří k základním bylinám používaným v Peru. Název hercampuri pochází z původního slova „Hjircan pureck” – to lze přeložit jako „ten, který chodí od vesnice k vesnici”. Jedná se o narážku na lékaře nebo spíše bylinkáře putující s tlumokem bylin, kteří léčí prostřednictvím fytoterapie. Složení: nadzemní část byliny Gentianella alborose
Kukuřice fialová prášek – Prášek obsahuje namleté plody kukuřice Maiz Morado, která roste do průměrné výšky 1,5 m. Původně pochází z Jižní Ameriky z And. Má pozitivní účiny na zdraví díky obsahu vitaminových komplexů. Příprava: jednu čajovou lžičku rozmícháme ve vodě či mléku a podáváme před snídaní. Náš tip: takto připravený nápoj (ve vodě) smíchat s ananasovým džusem cca 1:1, přidat špetku skořice, zamíchat a podávat... Původ: Peru
Jihoafrická nečajová bylina Rooibos je oblíbená u milovníku bylinných čajů na celém světě nejen kvůli své chuti, ale i kvůli blahodárným účinkům na lidský organismus. Má mnoho léčivých účinků, obsahuje množstvo minerálů a stopových prvků, které pomáhají při nevolnostech, alergiích, k posílení imunity, zlepšuje stav cév. Působí i jako antioxydant a pomáhá udržovat mentální svěžest. Nálev je červené barvy, květinové, nasládlé a velmi osvěžující chuti.
Vnitřní vrstva kůry jihoamerického stromu Lapacho - Tabebuia impetigino. Indiáni ho nazývají strom Bohů a pro své účinky, které mají příznivý vliv na organismus, si získává přední místo mezi čaji na celém světě. Nálev má výrazní červenou barvu a velmi příjemnou, jemnou chuť. Příprava: 8 až 12g lapacha vaříme v 1 litru vody asi 5 - 6 minut. Odstavíme a necháme luhovat ještě 15 - 20 minut.
Jasmínem ovoněný čínský zelený tipsový čaj. Jeden z nejslavnějších zástupců ručně tvarovaných čajů, známý také jako "dračí oči", i když vzhled listu lépe vystihuje překlad "podobný dračím očím". Tips a první dva lístky pečlivě svinuté do pravidelných kuliček, světle zelený nálev tipsově prachové, nasládlé, velmi jemné chuti s harmonickou a vyváženou, sladce jasmínovou složkou. Příprava: do vyhřáté konvice vsypat 6 - 8 gramů čaje, přelít 0,3l vody o teplotě 75 - 80°C, louhovat 90 - 120 sekund, možno zno
Pochází z provincie Yunnan. Jemný jarní zelený čaj, plný mladých ochmýřených tipsů. Osvěžující lahodná chuť a příjemná vůně čaje pomáhá uvolnit a příjemně zvednout náladu po těžké psychické a fyzické práci. Způsob přípravy: 8-12g čaje, 0,5 l vody, teplota vody 75-80°C , doba louhování 2-3 minuty. Původ: Čína
Kvalitní třída černého yunnanského čaje, který má nasládlou vůní a plnou, lehce svíravou, jemně kouřovou chuť. Lístky tohoto čaje jsou velké, stejnoměrně svinuté černohnědé lístky, bohatě protkány zlatavými výhonky. Nálev je zlatooranžové až hnědooranžové barvy Příprava: 2g čaje zalít 1,5 dcl vody o teplotě 100 °C a nechat louhovat 3-5 minut.
Výtečná, velmi kvalitní třída zeleného listového čaje ovoněného jasmínovým květem. Celistvý, středně dlouhý, pevně svinutý list do tvaru jehliček s vyšším podílem stříbrných tipsů. Nálev výtečné, vyvážené, osvěžující, příjemně zelinkavé, vyrovnané chuti zeleného čaje a jasmínu. Tip na přípravu: 8 - 9 gramů čaje vsypat do čajového filtru, přelít 0,6l vroucí vody, louhovat 2 - 4,5 minuty. Původ: Čína
Výběrová třída slavného bílého čaje obvykle tmavšího typu s jen nepatrným podílem či zcela bez tipsů, z oblasti Fuding. Směs světle a tmavě zelených až hnědých celistvých, nesvinutých listů, s menším podílem ochmýřených tipsů. Nálev netypicky světlejší barvy, výtečné, poměrně plné a vyvážené, ovocně nasládlé, svěží chuti bez trpkosti. Jedná se o mimořádný čaj ve své třídě. Tip na přípravu: do vyhřáté konvice vsypat cca 7 gramů čaje, přelít 0,3l vody o teplotě 80°C, louhovat 2 - 3 minuty, možno zn
Excelentní třída oolongu s výraznou mléčnou vůní a chutí. Jemný a jemně fermentovaný oolong s jedinečnou chutí a vůní. Příprava: 1-2 lžičky čaje přelijte čtvrtlitrem vody o teplotě 80 - 90°C. Louhujte asi 2 minuty. Při druhém i třetím zalití si zachovává svůj charakter.
Sušená, řezaná nať meduňky lékařské (Melissa officinalis L.). Doporučení: Relaxační účinek - usínání Normální funkce dýchacího systému Antioxidant Kognitivní a duševní zdraví Pozitivní nálada, relaxace, spánek Normální trávení Normální činnost oběhové soustavy Hormonální rovnováha Způsob použití: nálev, tinktura, mast, obklad
Celé sušené květy s kalichem topolovky černé (Alcea rosea L. (Althaea rosea (L.) CAV.)). Způsob použití: nálev, macerát, tinktura, koupel, jako přírodní barvivo do likérů
Sušená, řezaná nať bedrníku obecného (Pimpinella saxifraga L.) Doporučení: Normální funkce močových cest - ledviny Normální funkce dýchacího systému Způsob použití: nálev, tinktura