U nás si vyberete ze širokého sortimentu bylin, čajů, kávy, zdravých potravin, koření. Produkty dovážíme a jsou propagovány pod naší ochrannou známkou LUCIVITA®.
Zelená forma tradičního jihoamerického rostlinného čaje. (Cesmína paraguajská) Obsahuje velké množství minerálů, vitamínů a antioxydantů. Nálev má zeleno-hnědou barvu a mírně kouřovou vůni. Chuť je silná, lehce svíravá a dlouhotrvající. Příprava: Maté se tradičně připravuje v kallabase (nádobě vyrobené ze speciální tykvice) a pije se přes bombillu (kovová trubička se sítkem na spodní části). Připravit se ale dá v čemkoliv, i když s menším efektem.10 g čaje do 0,5 l vody - teplota vody 80°C - louhovat
Zelený čaj LOVARÉ Strawberry Marshmallow Vás zavede na vzrušující chuťovou cestu do srdce lesních zákoutí. Čínský zelený čaj tvoří základ, jenž se vyznačuje svou jemností a osvěžujícím nádechem. K tomu přidáváme sušené lesní jahody, které dodávají nápoji neodolatelnou sladkost a přírodní jahodovou vůni. Okvětní lístky chrpy polní zjemňují a obohacují celkový zážitek, přispívají ke krásné vizuální stránce nápoje. Přírodní příchuť lesních jahod propůjčuje tomuto čaji hluboký a autentický charakter lesního p
Vanilkový lusk prémiové kvality NA CO SE DÁ LUSK VYUŽÍT? pečení, vaření, příprava krémů, dortů, cukroví, makronek, výroba zmrzliny nedílná součást vaječného koňaku pravý vanilkový cukr domácí vanilkový extrakt vanilkový sirup vanilková sůl JAK LUSK ZPRACOVAT? Lusk jednoduše vyjmeme z obalu, položíme na pracovní desku či prkýnko a ostrým nožem po celé délce lusku rozřízneme. Špičkou nože seškrábneme veškerý vnitřní obsah lusku, který přidáme do vašeho připravovaného pokrmu. Vyškrabaný lusk
Vanilkový lusk prémiové kvality NA CO SE DÁ LUSK VYUŽÍT? pečení, vaření, příprava krémů, dortů, cukroví, makronek, výroba zmrzliny nedílná součást vaječného koňaku pravý vanilkový cukr domácí vanilkový extrakt vanilkový sirup vanilková sůl JAK LUSK ZPRACOVAT? Lusk jednoduše vyjmeme z obalu, položíme na pracovní desku či prkýnko a ostrým nožem po celé délce lusku rozřízneme. Špičkou nože seškrábneme veškerý vnitřní obsah lusku, který přidáme do vašeho připravovaného pokrmu. Vyškrabaný lusk nemusíme ihne
Velmi dobrý nepálský vysokohorský čaj z letní sklizně (second flush). Vysoce kvalitní, pevně svinovaný, celistvý list s vyšším podílem tipsů lehce tipsově kořeněné vůně. Nálev tmavší okrové barvy, poměrně plné, svěží, lehce ovocně exotické chuti s tipsovými tóny. Tip na přípravu: 7 - 9 gramů čaje vsypat do čajového filtru, přelít 0,6l vroucí vody, louhovat cca 3-5 minut, dle chuti. Původ: Nepál
Velmi kvalitní černý čaj typu broken z provincie Wattawala. Nálev jasně červenohnědý, plné zemitě svíravě chuti, charakteristické pro čaje tohoto typu. Tip na přípravu: 7 - 9 gramů čaje vsypat do čajového filtru, přelít 0,6l vroucí vody, louhovat cca 3-4 minuty. Původ: Srí Lanka
Základní třída cejlonského listového čaje, červenohnědý nálev, příjemný, pro cejlonské černé čaje zcela charakteristické, decentně nasládlé, mírně svíravé chuti. Tip na přípravu: 7 - 9 gramů čaje vsypat do čajového filtru, přelít 0,6l vroucí vody, louhovat cca 3-4 minuty. Původ: Srí Lanka
Mandarinky kousky mrazem sušené – díky procesu lyofilizace jsou kousky ananasu křupavé a zachovávají si svoji sladkokyselou chuť. Vhodné jsou jako zdravý snack ve formě ovocných chipsů.
Výborná kvalitativní třída cejlonského černého čaje, nálev příjemné chuti i vůně s výraznou, charakteristicky kořeněnou složkou přírodní bergamotové silice. Složení: černý čaj, přírodní aroma. Tip na přípravu: cca 9 gramů čaje vsypat do čajového filtru, přelít 0,6l vroucí vody, louhovat 3 - 4,5 minuty.
2009, unikátní produkt. Tento čaj se vyrábí tak, že se nalisuje do tvaru velkého kmene a zabalí do palmových a bambusových listů. Tento produkt je v původním tvaru jako velký kmen stromu. Následně je po částečném zrání nařezán na cca 600g koláče a zabalen. Takto se odebere opět k zrání, které pokračuje v známé oblasti Kunming. Lístky v produktu jsou různě velké, místy i velmi drobné, s malým podílem drobných klacíků. Uvnitř nalisovaného kmene voní po citrusech a tropickém ovoci. Vůně venkovních lístků se
Jarní čínský zelený oolong s jemným nádechem mléka a smetany z provincie Yunnan. Tmavě zelené srolované lístky poskytnou zlatavě zeleno-žlutý až zlatavý nálev. Opravdová čajová lahůdka. Patří mezi celosvětově velmi vyhledávané druhy čaje. Jak správně vařit zelený čaj? Je důležité přikládat pozornost už samotné teplotě vody pro jeho zalití. Do suroviny nejsou přidávány žádná dochucovadla, žádné přídavné látky. Chuť je naprosto přírodní s dozvuky jarních květin. Jedná se o surovinu "Grade 1", tedy tu nejvyš
Stará čajová hlava, nazývaná také přírodní loquat, používá relativně jemné pupeny a listy zeleného čaje sušeného sluncem. Základní materiál je z 200 letých stromů. Tento čaj je vyroben ze starých čajových hlav jejich rozlámáním, následným lisováním a zráním. Vzhledem k vysoké citlivosti a vysokému obsahu pektinu se některé tipsové části a mladé listy přirozeně stočí - spečou během procesu zrání klasického puerhu. Chuť a vůně jsou perfektní, takže je každý velmi doporučuje. Z jedné tuny vyrobeného čaje Pue
Stará čajová hlava, nazývaná také přírodní loquat, používá relativně jemné pupeny a listy zeleného čaje sušeného sluncem. Základní materiál je z 200 letých stromů. Tato surovina je menší velikosti. Vzhledem k vysoké citlivosti a vysokému obsahu pektinu se některé tipsové části a mladé listy přirozeně stočí - spečou během procesu zrání klasického puerhu. Chuť a vůně jsou perfektní, takže je každý velmi doporučuje. Z jedné tuny vyrobeného čaje Puerh vznikne pouze cca 9kg těchto čajových hlav. Nálev je zakal
2020 Vynikající jarní koláč, krásně vyzrálý bílý Puerh excelentní kvality a vyjímečnosti. Stačí uložit a najít za pár let..... Čajová surovina i divoký pomeranč jsou sklízeny v horách Yiwu, kde je stabilní počasí. Jde o královskou surovinu, palácový koláč s přídavkem drcené kůry divokého hořkého pomeranče. Jemně žluto-zelený až zlatý nálev, jiskrnný, výrazná citrusová chuť, kulatá, čerstvé aroma typické pro bílý puerh, krásný a jasný dozvuk. Velmi podobný jemnému mléčnému oolongu, který máme samozřejmě t
2022 Vynikající jarní koláč, krásně vyzrálý bílý Puerh excelentní kvality a vyjímečnosti. Stačí uložit a najít za pár let.... Jemně žluto-zelený nálev, jiskrnný, výrazná květinová chuť, kulatá, čerstvé aroma typické pro bílý puerh, krásný a jasný dozvuk. Velmi podobný jemnému mléčnému oolongu, který máme samozřejmě také v nabídce. Květinové tóny s dozvukem smetany a másla. Velmi vhodný k archivaci. Palácový královský puerh, exklusivní surovina.