U nás si vyberete ze širokého sortimentu bylin, čajů, kávy, zdravých potravin, koření. Produkty dovážíme a jsou propagovány pod naší ochrannou známkou LUCIVITA®.
Červený čaj z oblasti Xinyihao v provincii Yunnan. List je zpracován v souladu s původní technologií výroby. Konstantní teplota a vlhkost zaručují vyjímečnou kvalitu. Následně je slisován do tvaru koláče, zabalen do hedvábného papíru a uložen do suchého sklepa. Nálev má oranžově-červenou barvu, chuť je výrazná, plná, s tóny sušených švestek. Vůně je výrazná, s každým nálevem jemnější a vícevrstevná. Jedná se o limitovanou ruční výrobu.
2011, unikátní produkt. Tento čaj se vyrábí tak, že se nalisuje do tvaru velkého kmene a zabalí do palmových a bambusových listů. Lístky jsou různě velké, místy i velmi drobné, s malým podílem drobných klacíků. Uvnitř nalisovaného kmene voní po citrusech a tropickém ovoci. Vůně venkovních lístků se podobá slámě a senu. Nálev je lehce zakalený, ale s dobrou a jasnou jiskrou. Chuť je výrazná, lehce natrpklá, nahořklá, ale velmi lahodná s nádechem vanilky a koření. List je naočkován zlatou plísní Ťin Chu
2005, Vynikající a plně vyzrálý puerh excelentní kvality lisovaný do válce. Jedná se o lisovaný puerh excelentní kvality v banánovém listu o celkové hmotnosti 3kg. Tmavě rudý až hnědý nálev s plně vyzrálou, typickou hladkou chutí s nádechem tropických dřev. Nádherná chuť, která ohromí, typická pro čaje z Menghai. Na špičce jazyka cítíme exotická dřeva, rašelinu a to velmi výrazně s dozvukem lesního ovoce. Lehce nasládlý až sladký, hutný a zemitý. Vhodný k pití ihned. Vřele doporučuji archivovat, avšak i k
2010, exklusivní fosilní čaj, malé stříbrné čajové hlavy. Specielně vybraná surovina, zejména čajové tipsy. Nálev je extra jiskrnný, tmavý, hutný. Chuť silně oříšková do smetanova s ovocným dlouhým dozvukem.
2014, Tmavý puerh, nádherně vyzrálý a voňavý. Vyniká exkluzivní kvalitou. Jedná se o limitovanou edici, tedy do vyprodání zásob. Uložen k dozrání do suchého sklepa. Silná, výrazná chuť ovoce, středně silné zemité aroma, určen k archivaci. Stále zraje. Po otevření je cítit síla čaje Puerh. Dozvuk jasný, jiskrnný, máslový až do karamelova. Na konci jsou cítit pečené švestky. Tento kousek vřele doporučuji archivovat.
2019 Yuzhan Midi tribute Yunnan ripe pu´er cake 357g 2019 Yuzhan Midi tribute Yunnan tmavý puerh koláč 357g Surovina: Yunnan Zuzhan large leaf sun-cured green tea Sklizeň: 2019 jaro Lisování: 2020 srpen Oblast, zahrada: Yunnan, Yuzhai Mengku 2019, právě zralý, tmavý a sladko-citrusový puerh. Surovina je získána ze starých stromů, pečlivě vybírána na jižních svazích horských masivů. Po lisu dozrává po 7ks zabalených v banánovém listu v tmavém, suchém a chladném skalním skladu v oblasti Kunm
2019, čerstvě zralý, tmavý a sladký puerh. Surovina je získána ze starých stromů, pečlivě vybírána. Zejména mladší, jemné lístky. Po lisu dozrává po 7ks zabalených v banánovém listu v tmavém, suchém a chladném skalním skladu v oblasti Kunming. Tmavě rudohnědý až černý nálev s vyzrálou, kulatou a plnou smetanovo-máslovou chutí. Dozvuk je nasládlý až sladký s ovocným výrazným nádechem bez hořkosti a trpkosti. Lehká chuť vanilky a kardamomu. Jiskra nálevu je jasná. Vhodný k pití ihned.
Vynikající nepálský vysokohorský čaj. Nepatrně fermentovaný. List s podílem stříbrných tipsů vysoké kvality. Nálev, svěží, velmi hladké, květově sladké, mírně svíravé chuti s lehkými ovocnými tóny. Příprava: cca 7g čaje vysypat do čajového filtru, přelit 0,6l vroucí vody, prolívat, louhovat zhruba 2-3minuty, dle chuti. Původ: Nepál
Ding Gu Da Fang - Čaj bohatýrů 100g, zelený sypaný čaj Výborný zelený čaj provincie Anhui. Nálev bledě zelené barvy dává vyniknout typickým svěžím kaštanovým chutím. Příprava: Dvě lžičky čaje zalijeme 250 ml vody 70°C 2-3 minuty, při delším vyluhování můžeme znehodnotit jemné chuťové vlastnosti tohoto čaje. Můžeme použít na 2-3 nálevy.
Složení: třtinový cukr Demerara. Použití: Má hrubší, krupicovitou a křupavou strukturu, používá se jako náhražka klasického cukru.
Japonský čaj Matcha je unikátní mletý čaj, jehož tradiční konzumace sahá více než 800let zpět. Dle historické literatury byla matcha užívána ve fytoterapii k odvodnění otoků, horečky a dalších symptomů. Své fytoterapeutické opodstatnění nachází matcha více dnes. Matcha obsahuje velké množství antioxidantů. Přípravy čaje matcha začínají několik týdnů před sklizní, kdy se čajové keře zakrývají plachtou a zatemňují. Následkem nedostatku slunečního záření listy tmavnou a produkují tmavší odstín zelené.
Japonský čaj Matcha je unikátní mletý čaj, jehož tradiční konzumace sahá více než 800let zpět. Dle historické literatury byla matcha užívána ve fytoterapii k odvodnění otoků, horečky a dalších symptomů. Své fytoterapeutické opodstatnění nachází matcha více dnes. Matcha obsahuje velké množství antioxidantů. Přípravy čaje matcha začínají několik týdnů před sklizní, kdy se čajové keře zakrývají plachtou a zatemňují. Následkem nedostatku slunečního záření listy tmavnou a produkují tmavší odstín zelené.
Erythritol je náhradní sladidlo získané kvasným procesem z přírodních surovin. Má nulový glykemický index, žádné kalorie a téměř stejnou sladivost jako cukr. Je vhodný pro diabetiky i celiaky.
Zelená forma tradičního jihoamerického rostlinného čaje. (Cesmína paraguajská) Obsahuje velké množství minerálů, vitamínů a antioxydantů. Nálev má zeleno-hnědou barvu a mírně kouřovou vůni. Chuť je silná, lehce svíravá a dlouhotrvající. Příprava: Maté se tradičně připravuje v kallabase (nádobě vyrobené ze speciální tykvice) a pije se přes bombillu (kovová trubička se sítkem na spodní části). Připravit se ale dá v čemkoliv, i když s menším efektem.10 g čaje do 0,5 l vody - teplota vody 80°C - lo
Kurkuma, někdy též zvaná „indický šafrán", byla dlouhou dobu ceněna spíše jako rostlina barvířská. Dnes pro ni však najdeme široké využití také v kuchyni. Spojuje a slaďuje jiné druhy koření, s nimiž se mísí v mnoha kombinacích - je například součástí směsí kari, garam masala či ras el hanout. Chuť má kořennou až ostře trpkou, podobnou zázvoru. Je teplá, pižmová, mírně hořká a kyselá. Má složitou, sytou dřevitou vůni, v níž jsou cítit květy, citrus a zázvor. Země původu: Indi Využití v kuchyni: → Ka