Vinařské, zahrádkářské a hospodářské potřeby

Nakupte vše potřebné pro Vaše vinařství, zahrádku nebo hospodářství na jednom místě.

nakoupit
Hroznový koncentrát bílý, 65 Brix 1 kg

Hroznový koncentrát bílý, 65 Brix 1 kg

Hroznový koncentrát zbavený všech látek kromě hroznového cukru (65 Brix, tzn. 650g cukru / 1kg koncentrátu). Tekutý moštový koncentrát je vyrobený z hroznové šťávy za účelem eliminace všech komponentů kromě cukru. Po koncentraci získáme čistý a čirý ovocný cukr. Jeho vysoká koncentrace a absence jiných nutričních komponentů zabraňuje rozvoji kvasinek a bakterií a zabezpečuje konzervaci bez degenerace. Používá se na doslazení vylisované šťávy na požadovaný obsah cukru v moštu nebo na doslazení hotového vín

  • Cena: 160.00 Kč
koupit
Kyselina citronová  250 g

Kyselina citronová 250 g

Činidlo upravující kyselost. Pro zvýraznění chuti a jako sekvestrační činidlo (váže ionty kovů), působí synergicky ve směsích antioxidantů. Dávkování: dle potřeby pro danou surovinu, u vína dávkování limitováno Vinařským zákonem.

  • Cena: 64.00 Kč
koupit
Kyselina vinná  250 g

Kyselina vinná 250 g

Činidlo upravující kyselost. Zvyšuje kyselost moštů a vín růstem stálé kyselosti. Přiměřený obsah kyselosti je nutný ke konzervaci vín a chrání před nemocemi vína. Dávkování: 50 - 250 g / hl, 100 g / hl zvyšuje kyselost o 1 promile, 250 g / hl je maximální povolená dávka.

  • Cena: 110.00 Kč
koupit
Kyselina vinná  1 kg

Kyselina vinná 1 kg

Činidlo upravující kyselost. Zvyšuje kyselost moštů a vín růstem stálé kyselosti. Přiměřený obsah kyselosti je nutný ke konzervaci vín a chrání před nemocemi vína. Dávkování: 50 - 250 g / hl, 100 g / hl zvyšuje kyselost o 1 promile, 250 g / hl je maximální povolená dávka 2,5 g/l.

  • Cena: 305.00 Kč
koupit
Kyselina citronová  1 kg

Kyselina citronová 1 kg

Činidlo upravující kyselost. Pro zvýraznění chuti a jako sekvestrační činidlo (váže ionty kovů), působí synergicky ve směsích antioxidantů. Dávkování: dle potřeby pro danou surovinu, u vína dávkování limitováno Vinařským zákonem.

  • Cena: 179.00 Kč
koupit
Bianco Neve 100 g

Bianco Neve 100 g

PROSTŘEDEK KE SNÍŽENÍ KYSELOSTI. Je tvořen hydrogenuhličitanem draselným (95%) s přídavkem vínanu draselného (5%). Léčivé činidlo pro kyselá a hořká vína. Jednoduše a přesně umožňuje požadovanou redukci kyselosti a v konečném důsledku vznik jemných a lahodných vín. Mimo to je velmi účinný při zpracování trpkých vín a vín s nepříliš dobrou vůní. Zlepšuje celkově organoleptické vlastnosti vína. Dávkování: 135 g/hl přípravku snižuje kyselost o 1 promile. Přidejte do vína přímo nebo předem rozpuštěné ve vodě

  • Cena: 49.00 Kč
koupit
Gerbinol Super  50 g

Gerbinol Super 50 g

GERBINOL SUPER je efektivní a při cíleném dávkování současně krášlící prostředek k adsorpci tříslovin. Základ preparátu tvoří speciální bílkoviny jako vyzina, mléčná bílkovina a želatina s vysokým stupněm Bloom. Cíleným výběrem bylo dosaženo toho, že GERBINOL SUPER nezůstává ve víně a je tedy vhodný k poslednímu čiření před plněním. Korektury sezónních pachutí, nekontrolovatelně vznikajících pachů a dalších pachutí (vysoký obsah polyfenolů, produkty oxidačních procesů, hořká pachuť, chuť po sekundárním kv

  • Cena: 140.00 Kč
koupit
Sensovin 50 g

Sensovin 50 g

Vysoce účinný kaseinát draselný, modifikovaný PVPP (Polyclar) a dva různé křemičité adsorbenty tvoří tento zajímavý preparát s jeho doplňující, synergicky účinkujícími vlastnostmi. Bílá, červená a růžová vína ošetřená preparátem SENSOVIN® mohou úplně a trvale rozvinout svoje aromatické látky, obzvlášť důležité při zabránění a odstranění trpkých a hořčinových tónů a „pichlavých“ zápachů a oxidačních procesů. POUŽITÍ A DÁVKOVÁNÍ Použití preparátu SENSOVIN® je jednoduché a efektivní. Dávkovat se může přímo b

  • Cena: 108.00 Kč
koupit
Tanenol Clar (tanin pro bílá i červená vína) 100 g

Tanenol Clar (tanin pro bílá i červená vína) 100 g

Hydrolyzovaný elegický tanin. Zesiluje tělo vína a podporuje čeřící proces. Napomáhá fixovat a stabilizovat molekuly odpovědné za barvu během bonifikace červených vín, zvyšuje bakteriostatický a antioxidační účinek oxidu siřičitého. Je běžně použitelný pro čeření bílých i červených vín, zvláště vhodná je kombinace s lehce hydrolyzovanou želatinou (Pulviclar S). Dávkování: 3 - 6 g/hl pro čeření moštu, 4 – 8 g/hl pro čeření bílých vín, 5 - 10 g/hl pro červená vína.

  • Cena: 92.00 Kč
koupit
Claril SP Esseco 100 g

Claril SP Esseco 100 g

Čiřící a stabilizační činidlo. Složení: 50 % bentonit, 20 % PVPP, 15 % silikagely, 15 % kaseináty. Preparát vhodný k použití do bílých, červených a rosé vín. Přípravek odstraňuje termolabilní bílkoviny, a podporuje sedimentaci kalových částic odstraněním polyfenolů a proteinů z vín. Dochází k výraznému zjemnění vín odstraněním hořkých látek. Vína po ošetření vykazují menší potřebu síření a získají na svěžesti. Dávkování: 10 - 30 g/hl jemné úpravy senzorických vlastností, 50 - 90 g/hl čiření moštů, odstran

  • Cena: 118.00 Kč
koupit
Blancoll 100 g

Blancoll 100 g

Vaječný bílek patří mezi klasické a osvědčené prvky užívané ve vinařské technologii. BLANCOLL díky své struktuře zabezpečuje snadnou a bezproblémovou aplikaci přitom čiřící efekt je shodný s použitím čerstvého bílku. BLANCOLL reaguje převážně s hořkými fenolickými a taninovými složkami vína. Následnou flokulací dochází k posílení čistícího efektu, zakulacení zjemnění chuti a zmírnění adstringence vína. Přípravek je vhodný pro čiření a zvláště červených vín, díky svému šetrnému působení na aromatické složk

  • Cena: 146.00 Kč
koupit
Uhličitan  vápenatý  1 kg

Uhličitan vápenatý 1 kg

UHLIČITAN VÁPENATÝ 1 kg - bílý prášek, slouží ke snížení kyselosti v moštu a víně. Jednoduchou aplikací se odstraňuje pouze kyselina vinná. Dávka 67g/hl sníží kyselost o 1 promile(1g/l).

  • Cena: 78.00 Kč
koupit
Tanenol Blanc (tanin pro bílá vína) 100 g

Tanenol Blanc (tanin pro bílá vína) 100 g

Tanenol blanc je speciální galický tanin určený pro vinařskou technologii. Jeho aplikací do vína dochází k fixaci a stabilizaci aromatických sloučenin ve víně. Díky svým fyzikálním vlastnostem je předurčen především pro bílá vína. Jeho použitím Snížíme potřebu síření, dále dochází k reakci s kovy čímž, posílíme odolnost proti vzniku kovových zákalů. Dávkování: 3 – 10 g/hl.

  • Cena: 200.00 Kč
koupit
Tekutá síra 40% 1 kg

Tekutá síra 40% 1 kg

SUPERSOLFOSOL - ANTIOXIDANT 40% roztok hydrogensiřičitanu amonného na síření moštů, vína a nápojů. Vhodný jako antioxidant k udržení reduktivního stavu vín, protibakteriální a protiplísňové činidlo. Dávkování: 10g/hl poskytuje ca 40 mg SO2/l a 113 g/l NH 4. Přidává se přímo na hrozny v průběhu mletí nebo již k pomleté homogenizované hmotě. Skladujte v chladu a suchu. Otevřené balení těsně uzavřít.

  • Cena: 159.00 Kč
koupit
Reprise BIO

Reprise BIO

Deaktivované kvasinky určené speciálně pro zrání vín po alkoholické fermentaci a osvěžení starších vín.  Vlastnosti: RePrise BIO se vyrábí výhradně na základě přírodních surovin z certifikovaného ekologického zemědělství a neobsahuje žádné známé alergeny. Deaktivace kvasinek probíhá za pomocí vakuového procesu, a tím jsou funkční složky kvasinek chráněny. Jde zejména o polysacharidy a polypeptidy. Tyto kvasinkové buňky slouží jako antioxidanty, stabilizátory barev a k harmonizaci polyfenolů. Mají redukční

  • Cena: 206.00 Kč
koupit