Nakupte vše potřebné pro Vaše vinařství, zahrádku nebo hospodářství na jednom místě.
KLAR SOL SUPER je mléčně bílý kyselý speciální křemičitý sól s extrémně vysokým nábojem, umožňujícím mimořádně vysokou účinnost a tím i hospodárnost použití přípravku. Vedle elektrického náboje zvyšuje účinnost i specifický tvar částeček sólu. Klar-sol Super účinkuje pouze současně se želatinou. Kyselý křemičitý sól má tu výhodu, že rychle vločkuje a vytváří kompaktní usazeninu. U doporučené kombinace s přípravkem Vinogel se dávkuje 1:1. Kombinace Klar-sol + Hausenpaste 1:4.
STABILIZAČNÍ A OXIDOREDUKČNÍ ČINIDLO. ASSOTAN umožňuje celkové snížení čiřících a stabilizačních činidel při zpracování hroznů. Vlastnosti: Světle šedý prášek s pachem po SO2, obsahuje disiřičitan didraselný 50%, kyselina askorbová 30%, galický tanin 20% Použití: Brání oxidaci během přepravy hroznů a moštů ke zpracování, brzdí rozvoj nežádoucí mikroflóry. V krátké době redukuje množství kyslíku v moštu, brání tak v oxidaci citlivých aromatických složek a fenolických látek. Umožňuje používat nižší hladiny
DISIŘIČITAN DRASELNÝ Bílý krystalický prášek s mírným zápachem po oxidu siřičitém. Vhodný jako antioxidant k udržení reduktivního stavu vín, protibakteriální a protiplísňové činidlo. 1g disiřičitanu dodá 0.5g SO2. Dávkování: 20g disiřičitanu na 1000 l vína = 10 mg volné SO2 na 1l. Rozpustit přímo do hmoty, která má být ošetřena nebo rozmíchat v malém množství a následně vmísit do celého objemu. Produkt je náchylný ke zvlhnutí. Uchovejte v chladu a suchu. Zamezte styku s oxidačními výrobky a se silnými kys
DISIŘIČITAN DRASELNÝ Bílý krystalický prášek s mírným zápachem po oxidu siřičitém. Vhodný jako antioxidant k udržení reduktivního stavu vín, protibakteriální a protiplísňové činidlo. 1g disiřičitanu dodá 0.5g SO2. Dávkování: 20g disiřičitanu na 1000 l vína = 10 mg volné SO2 na 1l. Rozpustit přímo do hmoty, která má být ošetřena nebo rozmíchat v malém množství a následně vmísit do celého objemu. Produkt je náchylný ke zvlhnutí. Uchovejte v chladu a suchu. Zamezte styku s oxidačními výrobky a se silnými ky
Prostředek k desinfekci výrobních a skladovacích prostor. Ničí mikroorganismy a plísně. Jedna sirná svíce postačí k ošetření cca 12 - 15 m3 uzavřeného prostoru. Vlastnosti: světle žlutý pevný váleček tvaru svíce, mírně zapáchající po síře. Použití: Svíce se vloží do nehořlavé nádoby a zapálí se od horní části (svíce nemá klasický knot, zapalujeme zápalkami, zapalovačem). Svíce při hoření teče, proto je nutné uložení do nehořlavé nádoby k zachycení síry. Místnost nebo prostor po zapálení svíce ihned opustí
Prostředek k dezinfekci výrobních a skladovacích nádob (sudy, demižony atd.), včelích plástů a menší skladovacích prostor, sklepů atd. Ničí mikroorganismy a plísně. Jedna až dva plátky postačí k ošetření 100 l. Vlastnosti: okrově žlutý plátek mírně zapáchající po síře. Použití: knot se zavěsí na drát a zapálí v horní části, vloží do ošetřované nádoby a nádoba se uzavře zátkou. Po 2 hodinách se drát z ošetřované nádoby vytáhne tak, aby zbytek knotu zůstal neporušen. Při ošetřování prostoru se knoty zavěsí
Kapalný čiřící a adsorpční přípravek s vysokou taninovou afinitou bez kaseinu. VINOGEL čiří skvěle mladá vína a umožňuje paralelně s tím zakulacení chutě, stejně tak vylepšení filtrovatelnosti. U doporučené kombinace s Klar-Sol Super se dávkuje 1:1.
ERBSLÖH HAUSENPASTE je 3 % vyzinový gel vyrobený z prvotřídních originálních vyzinových plátků z rybích měchýřů. Použitím preparátu se dosahuje obzvlášť šetrného čiřícího účinku. U všech nápojů s vysokým koloidním zákalem a špatnou filtrovatelností účinkuje velmi efektivně. Jde zejména o vína vyrobená z poškozených hroznů, červená vína po zahřívání rmutu během nakvašení a speciální vína s vysokým extraktem. Vyzina není citlivá na nízkou teplotu čiřeného vína.
GRANUCOL GE k adsorpci nežádoucích chutí a pachů, je vyroben z práškového aktivního uhlí rostlinného původu. Při plísňovém, hnilobném a sudovém zápachu se používá 10–40 g preparátu GRANUCOL® GE na 100 l, při olejovém zápachu nebo petrolejové chuti dávka 20–60 g/100 l. Použití většího množství preparátu může způsobit velmi intenzivní změny v chuťových vlastnostech, takže ošetřovaná vína je potom nutno scelovat. Ošetření je účelné provádět ještě u moštu, hlavně k odstranění hnilobných sezónních pachutí v dá
Konzervační a stabilizační činidlo. V kombinaci s přiměřenou dávkou SO2 chrání víno před mikrobiálním zákalem. Dávkování do vína limitováno vinařským zákonem. Dávka SORBANU 25 g/hl odpovídá 200 mg/l kyseliny sorbové (max. povolená dávka).
Chips dubový-barikový střední (medium). Jedná se o opalovanou dubovou drť. Stupeň opálení - střední. Obohatí aroma o vanilkovo-karamelové až kávovinové tóny a vyplní chuť vína. Dávkování 200-350g/hl. Aplikace nejlépe už při kvašení, nebo do hotových vín. Ukončení macerace nutno určit senzoricky.
Vhodná na srážení tříslovin ve víně. Při vlastním čiření se přidává jako poslední, pouze v případě, že hodláme z vína odstranit třísloviny, lze ji přidat před čiřidly. Vína sladká a dezertní nelze s želatinou čiřit vzhledem k jejich vysoké viskozitě. Vedle tříslovin a případných kalících částic želatina odstraňuje i menší chuťové vady, jako například plísňový pach. Víno po čiření želatinou má poněkud nižší barvu. Dávkování: dávka pro čiření se stanoví předběžnou zkouškou. Kombinuje se s kyselinou křemičit
KONZERVAČNÍ A STABILIZAČNÍ ČINIDLO Vlastnosti: bílý, snadno rozpustný prášek nebo granulát, kalium-[(E,E)-hexa-2,4-dienoát)], CAS: 24634-61-5 Použití: Čistý produkt bez jakýchkoliv příměsí chrání víno proti refermentaci kvasnic v kombinaci s přiměřenou koncentrací volného SO2. Garantuje nejvyšší konzervační efekt, doporučuje se kombinovat se sterilní filtrací k eliminaci možnosti sekundární infekce. Dávkování: 25 g / 100 l SORBANU odpovídá dávka 20 g / 100 l kyseliny sorbové (zákonný limit). Dávkuje se př
KYSELINA ASKORBOVÁ - antioxidační a stabilizační prostředek. Stabilizace chuti a buketu nápojů. Částečně nahrazuje SO2 při zpracování hroznů a ošetření moštů. Maximální povolená dávka 15mg/l.
Zjemňující čiřidlo. kvalitní granulovaný, dobře suspendovatelný produkt vyrobený na minerální bázi zesíťovaného speciálního oxidu křemíku s montmorillonitovým faktorem z bentonitového minerálního extraktu. Používá se k adsorpci tříslovin na odstranění tříslovinami zaviněných poruch chuti a vůně, pro zamezení předčasného stárnutí a k odstranění stařinového tónu z vína. Ošetřené víno je méně náchylné k oxidaci. Dávkování: při malých úpravách se DEGUSTIN přidává v množství od 5–10 g/100 l, jako prevence stři