Nakupte vše potřebné pro Vaše vinařství, zahrádku nebo hospodářství na jednom místě.
Přípravek k prevenci a léčení reduktivních tónů a sirky. Vlastnosti: přípravek vyvinutý na odstranění reduktivních tónů (sirky) z vína. Obsahuje 2 % organické mědnaté soli. Jedná se komplexní čiřidlo, které efektivně odstraňuje aroma plynoucí ze sloučenin síry. Vylepšuje jak aromatické tak chuťové vlastnosti vína. Dávkování: 5 – 20 g/hl, výjimečně až do 50 g/hl rozmíchat ve vodě v poměru 1:10, je nutné dokonalé promíchání v celém objemu. Odstranění sedimentu za 1-2 dny. Aplikace může být samostatně nebo v
SUPERSOLFOSOL - ANTIOXIDANT 40% roztok hydrogensiřičitanu amonného na síření moštů, vína a nápojů. Vhodný jako antioxidant k udržení reduktivního stavu vín, protibakteriální a protiplísňové činidlo. Dávkování: 10g/hl poskytuje ca 40 mg SO2/l a 113 g/l NH 4. Přidává se přímo na hrozny v průběhu mletí nebo již k pomleté homogenizované hmotě. Skladujte v chladu a suchu. Otevřené balení těsně uzavřít.
PŘÍPRAVEK PRO ODSTRANĚNÍ VINNÉHO KAMENE Alkalický sanitační prostředek pro mytí láhví, demižonů, skleněného nádobí a plastových nádob. Nezapáchající, dobře rozpustný prášek. Obsahuje uhličitan sodný a metakřemičitan disodný. Pro vysokou pěnivost není vhodný do automatických myček. Dávkování: 0,5 - 1 kg/100 l
Alkalický sanitační prostředek pro mytí nádob, betonových tanků a potrubí, s antiseptickými účinky. Obsahuje hydroxid sodný. Vhodný pro odstranění plísní a čištění nádob zasažených hnilobným nebo octovým zápachem. Ideální výsledky se dosáhnou v kombinaci s následným čištěním Detersolem. Dávkování: 0,5 kg /100 l - preventivní sanice, 1- 1,5 kg/ 100 l - mytí a desinfekce zasažených míst, 2 - 2,5 kg/ 100 l - odstranění vinného kamene. Vhodná následná neutralizace např. kyselinou citronovou První pomoc při po
Parafínový olej pro potravinářské použití a vinařství. Lékařská kvalita. Používá se k utěsnění plovoucích vík k tomu přizpůsobených nerezových sudů pro uchovávání vína a ovocných šťáv, k mazání rotujících součástí potravinářských strojů a všude tam kde je nutná zdravotní nezávadnost. Olej se vlévá do prostoru mezi plovoucím víkem a stěnou sudu až po vrchní hranu plovoucího víka. Pro nádrž 50L se dávkuje cca 2dcl dle průměru nádrže.
Plastické mazivo k použití v potravinářském provozu. Vhodné k mazání pohyblivých částí lisů, mlýnků a dalších zařízení u kterých dochází ke kontaktu s víny a mošty.
Hydroxid sodný - pevný 98% NaOH. Šupinky bílé barvy. Použití k čištění a sanitaci nádob, zařízení a provozních prostor. Dále jako odmašťovadlo, čištění odpadních potrubí v rozpuštěném stavu. Hydroxid sodný, lidově zvaný louh, je velmi silná žíravina. Jiné názvy pro hydroxid sodný jsou také natron, sodium hydroxide nebo caustic soda. Chemický vzorec louhu je NaOH. Hydroxid sodný není hořlavý ani výbušný, ale za působení tepla se může rozkládat a vytvářet leptavé či toxické plyny. Některé z těchto plynů moh
Čistá kyselina mléčná 80%, bezbarvá kapalina bez zápachu, speciálně vytvořená na výrobu vín. Čistota preparátu je v souladu s požadavky na kvalitu potravin.
PVPP čiřidlo a stabilizátor pro víno a pivo. Zákonná omezení: 70 g/hl pro pivo a 80 g/hl pro víno. Zvláště účinný pro odstranění polyfenolů a tak chránící proti oxidaci v bílých vínech, také optimální srážecí činidlo taninů v červeném víně. Dávkování: mošt: 20 - 40 g/hl STABYL , víno: 10 - 15 g/hl STABYL, oxidované víno: 20-30 g/hl STABYL. Balení: 100 g.
Olej lněný rafinovaný - 100% lněný olej. Vhodný k napuštění a lazurování materiálů, ke konzervaci a ochraně povrchu dřevěných nádob. Balení 1 l obsahuje 0,95 kg oleje.
K zabezpečení vynikající chemické a fyzikální stability. Je doporučena pro vína, která se pijí mladá. Účinnost je nejméně jeden rok po lahvování, za příznivých skladovacích podmínek mnohem delší. Prevence vypadávání vinného kamene. Vzhledem k vysokému stupni esterifikace může u některých vín po aplikaci dojít ke vzniku mírného koloidního zákalu. Ten je však jen dočasný a zmizí během několika dní. Dávkování: Maximálně 10 g/hl (zákonný limit EU).
Univerzální kvasinky jsou určeny pro všechny bílé odrůdy révy vinné. Kvasinka s nízkou tvorbou pěny a nízkou tvorbou těkavých kyselin. Vhodné také pro kvašení bez řízené teploty. Kvasinky patří k druhu Saccharomyces cerevisiae. Dávka 10 - 20 g kvasinek na 100 l moštu vyprodukuje optimální množství životaschopných kvasinek.
Univerzální kvasinky jsou určeny pro všechny modré odrůdy révy vinné. Kvasinka s vysokou odolností k alkoholu, s nízkou tvorbou pěny a nízkou tvorbou těkavých kyselin. Kvasinky patří k druhu Saccharomyces cerevisiae varieta Bayanus. Dávka 10 g kvasinek na 100 l moštu vyprodukuje optimální množství životaschopných kvasinek.
Chladnomilné kvasinky jsou určeny pro rozkvašení studených moštů již od 8°C (optimální teplota kvašení 10-28°C). Tyto kvasinky Saccharomyces cerevisiae var. bayanus prokvašují na vysoký stupeň i přes nízké teploty. Maximální produkce alkoholu 17%. Dávka 20 g kvasinek na 100 l moštu vyprodukuje optimální množství života schopných kvasinek. Vhodné i na medovinu.
Odrůdové kvasinky určené pro odrůdy Cabernet sauvignon, Cabernet Moravia a Cabernet Franc. Kvasinky patří k druhu Saccharomyces cerevisiae. Dávka 20 g kvasinek na 100 l moštu vyprodukuje optimální množství života schopných kvasinek