Ano, čtete dobře, smrkové výhonky jsou skutečně základem tohoto neobvyklého džemu příjemně pryskyřičné vůně a chuti. Smrkové výhonky se používaly na přípravu sirupu a čaje, my jsme posunuli jejich využití dále. Džem je zvláště vhodný ke grilovaným masům. Složení výrobku: smrkové výhonky (Picea abies) 50 %, voda, cukr, citronová šťáva, želírující látka - pektin Hmotnost: 175g
V hájenkách a na panstvích bylo srnčí maso v sezóně relativně často na jídelním stole. Srnčí maso je velmi vyhledávané pro svou chuť i dnes. Ve starých recepturách se často kombinuje se sladkým vínem. Dovolili jsme si tedy vytvořit hrubě mletou paštiku s přídavkem portského vína, které dodává paštice nezaměnitelnou chuť. Složení výrobku: srnčí maso 52%, vepřové maso, zelenina (cibule, mrkev, celer), portské víno 2,4 %, jedlá sůl, koření Hmotnost: 130 g
Tradiční nádivka z čerstvých rohlíčků, našeho uzeného masa bez rychlosolí, šlehaných vajec a zeleniny. Běžně se plní do drůbeže před pečením a co se nevejde, se peče společně s masem. V období Velikonoc se peče jen tak, samotná, a když už rostou mladé kopřivy a první jarní bylinky, vše se naseká a přidá do směsi. Nádivku jsme upekli přímo ve skleničce. Složení: rohlíky, mléko, zauzené vepřové maso, vejce, cibule, mrkev, špenát, jedlá sůl, koření Alergeny: lepek, laktóza, vejce Hmotnost: 195 g
Užijte si tento lahodný vývar, o kterém víte na první pohled, z čeho byl skutečně připraven. Ve sklenici je totiž kromě vývaru i pořádná porce kohouta a kořenové zeleniny. Vývar, který se vaří v hermeticky uzavřené sklenici, si uchovává veškeré aromatické látky, které se uvolňují až po otevření. Ve Francii je velmi oblíbený pokrm Pot au feu , toto je jeho varianta z kohoutího masa. Složení výrobku: voda, porce kohouta (42%), mrkev, celer, jedlá sůl, koření Alergeny: celer Hmotnost: 950 g
Šípková marmeláda se používala na mazání na chleba, k lepení vánočního cukroví a samozřejmě na výrobu šípkové omáčky. Je to výborný doplněk k sýrům, především k čerstvému kozímu sýru. Složení výrobku: dužnina z planých šípků (Rosa canina), voda, cukr, želírující látka - pektin Hmotnost: 175 g
Dozlatova vyškvařené, příjemně křupavé a voňavé vepřové škvarky jsme namleli najemno, smíchali jsme je se sádlem a doplnili naší směsí koření a bylinkami. A proč tomuto výrobku říkáme pesto? Chtěli jsme, aby si zákazník uvědomil šíři použití této dobrůtky. Nejen že je to skvělá pomazánka, ale vyzkoušejte přidat směs na halušky, špecle, namazat na bramborové placky, přidat do šťouchaných brambor, použít k výrobě jíšky do bramboračky, apod. Složení výrobku: vepřové škvarky ve vlastním sádle 95%, cibulka, je
Špendlíkový džem v sobě ukrývá jemnou chuť podobnou mirabelkám, ale zároveň ostřejší kyselinky pocházející z planého ovoce. Složení výrobku: odpeckované plané špendlíky (Prunus cerasifera), cukr, želírující látka - pektin Hmotnost: 175 g
Vítězný recept ze soutěže Flora Džem 2019 od autorky paní Veroniky Rauschové. Oproti povidlům se tento švestkový džem vaří mnohem kratší dobu, proto v něm ucítíte svěží chuť ovoce, obohacené badyánem, hřebíčkem a skořicí. Složení výrobku: švestky odpeckované (Prunus domestica), cukr, želírující látka - pektin, perníkové koření 1% Hmotnost: 175 g
Filety z kapra jsou jemně uzené na bukovém dřevě, nakrájené na kousky, vložené do skleniček a zalité slunečnicovým olejem, doplněné kořením. Maso je bez kostí, příjemně aromatické, hodí se na saláty, do pomazánek, na chlebíčky, na toasty, atd. Doporučujeme přidat pár kapek citrónu. Složení výrobku: uzené filety z kapra (Cyprinus carpio) 76% (filety z kapra, jedlá sůl, přírodní kouř), slunečnicový olej 23%, koření Alergeny: ryby Hmotnost: 130 g
Vepřovka jak má být - obsahuje 99% kvalitního masa. Pouze kousky vepřového masa a soli tak akorát. Maso pustí šťávu během sterilování, tudíž se můžete těšit na šťavnaté, nevysušené maso. Složení výrobku: vepřové maso 99% (ČR), jedlá sůl Hmotnost: 130 g
Klasická vepřová konzerva - obsahuje kusy vepřového masa (99%) a soli tak akorát. Maso pustí šťávu během sterilování, tudíž se můžete těšit na šťavnatou pochoutku. Složení výrobku: vepřové maso 99% (ČR), jedlá sůl Hmotnost: 210 g
Uzené vepřové maso bez dusitanových solí, vyuzené klasickým způsobem na bukovém dřevu. Složení výrobku: uzené vepřové maso ČR (90% při sádce - vepřové maso, jedlá sůl, přírodní kouř), solný nálev (sůl, voda) Hmotnost: 210 g
Vítězný recept ze soutěže Flora Džem 2018 od autorky paní Květuše Hildebrandtové. Vychutnáte výraznou chuť višní, pravý třtinový rum jim dodává velmi příjemné aroma. Složení výrobku: višně odpeckované (Prunus ceraus L.), cukr, rum Republica 1,8% (třtinový destilát, třtinový cukr), želírující látka - pektin Hmotnost: 170 g
Originální kombinace lahůdkové vepřové paštiky a Olomouckých tvarůžků. Dobře uzrálý tvarůžek jsme položili na paštičku a zapekli přímo ve skleničce. V každé skleničce je skutečně jeden celý tvarůžek, který dodává výrobku nezaměnitelnou, typickou chuť. Složení výrobku: vepřové maso 43% (podbradek a plec), cibule, uzené vepřové maso, vepřová játra, Olomoucký tvarůžek 1ks, 15% (tvaroh, jedlá sůl, mlékařské kultury, voda), paštikové koření, jedlá sůl Alergeny: laktóza Hmotnost: 130 g
Naše Zelenináda je lahůdková směs běžné a méně obvyklé zeleniny, která prošla mléčným kvašením (jako kysané zelí). Chuť jsme ještě vylepšili kořeněným lákem z jablečného octa. Slovanské národy měly vždy v oblibě kvašenou zeleninu, což je znovu se vracející způsob uchování plodin ze zahrádek a políček. Takto upravená zelenina získává příjemně kyselou chuť, je dobře stravitelná a obsahuje spousty vitamínů. Výběr zeleniny jsme podřídili možnostem klimatu podhůří Jeseníků, tedy druhům zelenin, které na