Tato farmářská bedýnka je pro ty, co bezmasé výrobky v podstatě nepovažují za jídlo. Nejsou zde žádné zbytečnosti ze sladkého sortimentu, jenom maso, maso a zase maso. Dámy, pokud ten Váš patří mezi 90% masomilců, touto bedýnkou mu uděláte, ale opravdu, radost.
Paleta výběrových sladkovodních ryb z českých chovů, pečlivě opracovaných na filety bez kostí. Rybí filety jsou jemně ochucené kořením, aby vynikla jejich delikátní chuť. Tímto balíčkem uděláte radost každému fanouškovi rybích specialit.
Dárek pro milovníky rybích specialit. Ryby jsou filetované, bez kostí, drobné svalové kostičky jsou díky sterilování zcela změklé, podobně jako u sardinek v oleji.
Pravá zvěřinová paštika z divočáka, která se stala v poslední době naším bestsellerem. Paštika je provoněná divokým kořením a jalovcem a je dobře roztíratelná. Zamiluje si jí snad každý milovník masa. Složení výrobku: maso z divočáka 51%, vepřové maso, červené víno 4,5%, cibule, mrkev, celer, sůl, koření Hmotnost: 130 g
V hájenkách a na panstvích bylo srnčí maso v sezóně relativně často na jídelním stole. Srnčí maso je velmi vyhledávané pro svou chuť i dnes. Ve starých recepturách se často kombinuje se sladkým vínem. Dovolili jsme si tedy vytvořit hrubě mletou paštiku s přídavkem portského vína, které dodává paštice nezaměnitelnou chuť. Složení výrobku: srnčí maso 52%, vepřové maso, zelenina (cibule, mrkev, celer), portské víno 2,4 %, jedlá sůl, koření Hmotnost: 130 g
Naše miminko, naše prvotina - králičí paštika. Pečený králík z českých chovů, trošku vepřového, čerstvá zelenina, sůl a koření. Paštiku, kterou si určitě zamilují i Vaše děti. Složení výrobku: králičí maso 51% (ČR), vepřové maso (ČR), zelenina (mrkev, celer, cibule), jedlá sůl, koření Hmotnost: 130 g
Dozlatova vyškvařené, příjemně křupavé a voňavé vepřové škvarky jsme namleli najemno, smíchali jsme je se sádlem a doplnili naší směsí koření a bylinkami. A proč tomuto výrobku říkáme pesto? Chtěli jsme, aby si zákazník uvědomil šíři použití této dobrůtky. Nejen že je to skvělá pomazánka, ale vyzkoušejte přidat směs na halušky, špecle, namazat na bramborové placky, přidat do šťouchaných brambor, použít k výrobě jíšky do bramboračky, apod. Složení výrobku: vepřové škvarky ve vlastním sádle 95%, cibulka, je
Před heřmánkem smekni, před bezem klekni . S takovým respektem se naši předkové vyjadřovali o tomto keři, který přináší na jaře aromatické květy a na podzim hrozny temně fialových drobných kuliček. Připravili jsme pro vás tradiční sirup z květů černého bezu, které jsou za studena macerovány v cukrovém roztoku. Sirup je extra silný, na velkou sklenici vody postačí dávkovat pouze 1 polévkovou lžíci. Složení výrobku: přírodní výluh z květů černého bezu získaný macerováním přímo v sirupu (cukr, voda, květ čer
Borůvky na tento džem máme z Jeseníků, kde dozrávají postupně od nížin po hřebenové partie. Mají typickou, velmi silnou ovocnou chuť. Borůvkový džem je skutečná delikatesa, nejlepší na krajíc chleba s máslem. A co teprve, když se rozmíchá v domácím hustém jogurtu. Jo, a pokud vám ukápne na oblečení nebo na koberec, skvrna se těžko odstraňuje - hold kvalita je kvalita. Složení výrobku: lesní borůvky (Vaccinum myrtillus L.), cukr, želírující látka - pektin Hmotnost: 170g
Naše cibuláda (cibulové čatní) obsahuje jemně krájené cibulové proužky dušené ve směsi červeného vína, jablečného octa a poctivého karamelu. Pikantnost jim dodává směs černého pepře a bylinek. Složení výrobku: cibule 56%, cukr, červené víno 12% (obsahuje siřičitany), jablečný ocet, jedlá sůl, máslo, koření Alergeny: laktóza, oxid siřičitý a siřičitany Hmotnost: 160 g
Naše cibuláda obsahuje jemně krájené cibulové proužky dušené ve směsi červeného vína, jablečného octa a poctivého karamelu. Pikantnost jim dodává směs černého pepře a bylinek. Složení výrobku: cibule 56%, cukr, červené víno 12% (obsahuje siřičitany), jablečný ocet, jedlá sůl, máslo, koření Alergeny: laktóza, oxid siřičitý a siřičitany Hmotnost: 260 g
Tak ořechovku zná snad každý. Tedy pálenku, ve které se macerují zelené plody ořešáku. My jsme našli starý recept na nakládané ořechy. Proces je poněkud zdlouhavý, ořechy se musí mnoho dní luhovat ve vodě, než jsou připravené na zpracování, během této doby chytnou temně černou barvu. Zaléváme je sirupem s přídavkem vanilky a dalšího koření. Složení výrobku: zelené ořechy (Juglans regia L.) 45%, cukr, voda, vinný ocet, pravá vanilka, koření Alergen: ořechy Hmotnost: 225 g, hmotnost po okapání 115 g
Vyzkoušejte exotiku v našem podání. Čočka, curry, zázvor, kokosové mléko - tyto ingredience vás zavedou do Indie a dálný východ. Polévka je výborná jen tak, ale dá se podávat s rýží jako obdoba indického pokrmu dhal. Černé čočce se říká kaviár chudých. Kaviár skutečně připomíná, proto také název Beluga. Má vynikající chuť připomínající oříšky, je lehce stravitelná, s vysokým obsahem bílkovin, vlákniny a minerálů. Čočku necháváme napučet, čímž se stává lehce stravitelnou a nenadýmá. Složení
Daněk byl považován za královskou lovnou zvěř chovanou v mnoha panských oborách. Nyní se vyskytuje celkem hojně i ve volných honitbách. Má vynikající, chuťově výrazné maso podobné jelenímu. V naší paštice jsme dančí maso zkombinovali s divokým kořením, bylinkami a lesními houbami. Doporučujeme ochutnat společně s výraznějším červeným vínem. Složení výrobku: maso z daňka 51%, vepřový podbradek, cibule, červené víno, uzené maso (vepřové maso, sůl, kouř), celer, mrkev, jedlá sůl, sušené pravé hřiby, koření H
Skvělý dárek pro milovníky sirupů, které smícháním s vychlazenou perlivou vodou a kostkami ledu vytvoří báječnou kombinaci pro osvěžující zážitek v horkém počasí. V zimním období lze sirupy plné vitamínů využít jako prevenci před nachlazením.