V restauracích a pivnicích asi nejoblíbenější svačinová polévka. S recepturou jsme si dlouho hráli, aby byla opravdu dokonalá, a tak věříme, že ji ocení každý skutečný fajnšmekr. Naše dršťková polévka je bohatá na ingredience a dobře zasytí, je příjemně pikantní. Doporučujeme ji podávat s pečivem a s oroseným půl litrem piva. Složení výrobku: sklenka hovězího vývaru 47% (voda, hovězí výtažek a hovězí tuk, mrkev, celer, petržel, pórek, kvasničný extrakt, slunečnicový olej, koření, by
Toto méně známé ovoce roste na teplejších stráních a okrajích remízků. Plody velikosti olivy jsou nádherně karmínově rudé, docela trpké, ale velmi aromatické. Složení výrobku: odpeckované plody dřínu (Cornus mas), cukr, želírující látka - pektin Hmotnost: 175 g
Černý rybíz je nabitý vitamíny a nádherně aromatický. Džem z něj je vynikající a má široké využití v kuchyni. Můžete jej namazat na chleba, použít do dortu, ochutit s ním mléko i čaj. Plody rybízu pasírujeme, tudíž se nemusíte bát zrníček - prostě tam žádná nejsou. Složení výrobku: černý rybíz (Ribes nigrum), cukr, želírující látka - pektin Hmotnost: 175 g
Plody černého bezu jsou jedinečné nejen po stránce nutričního složení, ale jsou zajímavé i chuťově. Rozvar v našem pojetí znamená tekutý džem. Svou konzistencí je určen k přidávání do jogurtů, mléčných nápojů, léčivých čajů a koktejlů. Je to vynikající a jedinečná ingredience do omáček ke zvěřině. Složení výrobku: šťáva z plodů černého bezu (Sambucus nigra L.), cukr, želírující látka - pektin Hmotnost: 175 g
Červený rybíz byl nepostradatelným ovocem na výrobu šťáv, marmelády a želé, pro svojí výraznou chuť, krásnou barvu a velký obsah pektinů. Proto se pár keříků vždy pěstovalo u každé chalupy. Džem z červeného rybízu je snad nejlepší na lepení vánočního cukroví. Plody rybízu pasírujeme, a tak se nemusíte bát žádných zrníček - prostě tam žádná nejsou. Složení výrobku: červený rybíz (Ribes rubrum), cukr, želírující látka - pektin Hmotnost: 175 g
Když byla úroda brusinek, vyráběla se z nich vynikající marmeláda granátové barvy a sladkotrpké chuti. Brusinková marmeláda se hodí k mazání na chleba, ale rovněž výborně doplňuje zvěřinové paštiky. Složení výrobku: lesní brusinky (Vaccinum vitis idaea), cukr Hmotnost: 175 g
Tato farmářská bedýnka je pro ty, co bezmasé výrobky v podstatě nepovažují za jídlo. Nejsou zde žádné zbytečnosti ze sladkého sortimentu, jenom maso, maso a zase maso. Dámy, pokud ten Váš patří mezi 90% masomilců, touto bedýnkou mu uděláte, ale opravdu, radost.
Strakaté fazole (také pinto fazole), které jsme použili do této polévky, mají výraznou chuť a moučnou konzistenci. Inspirací nám byl klasický Tex-Mex pokrm Chilli con Carne, můžete se tedy těšit na pikantnější polévku (ale není až tak moc ostrá). Fazole jsou napučené a nenadýmají. Složení výrobku: voda, napučené fazole 28%, uzené maso 10% (vepřové maso, sůl), rajčatový protlak, mrkev, celer, slunečnicový olej, sůl, cukr, koření, chilli paprika Alergeny: celer Hmotnost: 300 g
Drobné bílé fazole vynikají jemnou, lehce oříškovou chutí. Tím, že jsme je nechali napučet, jsou lehčeji stravitelné a nenadýmají. Jsou bohaté na vlákninu, bílkoviny a hořčík, pomáhají snižovat vysoký krevní tlak. V naší polévce, inspirované toskánskou recepturou, jsme s nimi nešetřili. Můžete se těšit na vyváženou chuť fazolí, čerstvé zeleniny, rajčatového základu a středomořského koření. Složení výrobku: voda, napučené fazole 28%, mrkev, celer, rajčatový protlak, slunečnicový olej,
Tradiční staročeský pokrm ze sušených hub a ječných krup, který se dá jíst studený, ohřátý přímo ve skleničce, nebo navíc ještě zapečený. Na houbách jsme nešetřili, takže máte šanci ochutnat stroček (ten nesmí ve směsi chybět, po něm se pokrmu někdy říká Černý kuba), křemenáče, klouzky a samozřejmě hříbky. Složení výrobku: ječné kroupy vařené (61%), cibule, vepřové sádlo škvařené, směs sušených hub (hřib hnědý (Imleria badia), křemenáč osikový (Leccinum aurantiacum), kozák březový (Leccinum scabrum), klou
Smetanové omáčky na těstoviny se těší stále větší oblibě. Připravili jsme pro vás tuto omáčku plnou hub podušených na másle a na cibulce, zjemněnou smetanou. Omáčku vaříme pouze z čerstvých hub - používáme žampiony a hlívu z českých pěstíren. Bílé víno podporuje harmonickou chuť omáčky - veškerý alkohol se zcela odpaří během vaření ještě před plněním do skleniček. Složení výrobku: houby (žampiony (Agaricus hortensis) 28%, hlíva ústřičná (Pleurotus ostreatus) 9%), voda, smetana 21%, cibule, bílé víno, slun
Klasická úprava hovězího masa, které je ozvláštněno chutí čerstvě drceného pepře. Vlivem speciálně navržené sterilizace je maso šťavnaté a příjemné aromatické chuti. Složení výrobku: hovězí maso (ČR) 93%, lžíce vody pro lepší šťavnatost, černý pepř 1%, sůl Hmotnost: 210 g
Kvalitní těstoviny si zaslouží poctivou omáčku z nejlepších surovin. V případě této se jedná více o boloňské ragú než o omáčku. Je to ingrediencemi nabušená perla s vysokým obsahem masa, (100% čisté a libové hovězí). Dále obsahuje loupaná rajčata aromatické odrůdy San Marzano, která vynikají množstvím dužniny. Používáme bílé víno, abychom podpořili harmonickou chuť omáčky - veškerý alkohol se zcela odpaří během vaření ještě před plněním do skleniček. Složení výrobku: loupaná rajčata, hovězí maso, bílé vín
Zelený napučený hrách získává jemnou chuť podobnou čerstvému hrášku, ale není tak sladký. Probuzené enzymy dokáží naštěpit složité sacharidy na jednodušší a snadněji stravitelné. Proto naše hrachová polévka nenadýmá. Složení: Voda, napučený hrách 24%, uzené maso (vepřové maso, sůl, bukový kouř), mrkev, celer, sůl, koření Alergeny: celer Hmotnost: 300 g
Zapomenutá kombinace dvou ovocí, která dozrávají ve stejnou dobu. Jeřabiny dodávají hruškám narůžovělou barvu, ale především vzniká nezaměnitelná chuť, která rozhodně stojí za vyzkoušení. Složení výrobku: hrušky (Pyrus communis) 45%, sirup (voda, cukr, výluh koření), jedlé jeřabiny (Sorbus aucuparia) 10%, hruškovice 1% Hmotnost: 210 g, hmotnost po okapání 110 g