Nakládané hříbky ozdobí každou studenou mísu, obložené chlebíčky a jednohubky. Výborné ke zvěřinové terině. Ale varujeme Vás, jsou docela návykové. Složení výrobku: pravé hřiby (Boletus edulis) 60%, octový nálev 35% (voda, ocet, cukr, jedlá sůl, koření, hořčičné semínko), zelenina (mrkev, cibule) Alergeny: hořčice Hmotnost: 190g, hmotnost po okapání 120g
Vůni a chuť jahod určitě každý z nás zná. Ochutnejte náš džem z vyzrálých jahod, který je výborný jak na palačinky či vafle, ale i do bílého jogurtu pro zdravou svačinku. Složení výrobku: zahradní jahody (Fragaria grandiflora), cukr, želírující látka - pektin Hmotnost: 175 g
Tradiční játrová paštika - zabíjačková hrubě mletá paštika z vepřových jater, do které přidáváme pořádnou porci cibulky, restované na vepřovém sádle. Složení výrobku: vepřové maso (ČR), vepřová játra 30%, cibule 18%, uzené maso (bez přidaných rychlosolí), paštikové koření, jedlá sůl Hmotnost: 130 g
Ovce byly odpradávna chovány v horských a podhorských oblastech Jeseníků. Jehněčí maso se zpracovávalo většinou za čerstva, nejběžnější úpravou bylo pečení s přidáním sezónní zeleniny a bylinek. Připravili jsme pro Vás tuto delikatesu, která získává jemné aroma díky nakládání do zeleniny a koření. Složení výrobku: jehněčí pečené maso (ČR) - hřbet, kýta, plec (89% před tepelnou úpravou), cibule, mrkev, celer, jedlá sůl, koření Hmotnost: 210 g
Tato chuťově výrazná paštika z naloženého jeleního masa a brusinek je skutečnou lahůdkou pro znalce a milovníky zvěřinových specialit. Složení výrobku: jelení maso 51%, vepřový podbradek, zelenina (cibule, mrkev, celer), červené víno, brusinky 3%, cukr, koření, jedlá sůl Hmotnost: 130 g
Náš džem má typickou chuť jeřabin s mírnou hořkostí, připomínající pomerančovou kůru. Plody jsou před vařením pasírovány, takže marmeláda je bez slupiček a zrníček. Složení výrobku: dřeň z jedlých jeřabin (Sorbus aucuparia var. moravica), cukr, želírující látka - pektin Hmotnost: 175 g
Dříve se husy a kachny chovaly snad u každé chalupy - kvůli masu, peří a sádlu. Z dobře vykrmených ptáků pak statkáři získali také krásná světlá játra jemné chuti. U nás se na tuto delikátní pochoutku trochu zapomnělo, ale třeba ve Francii je to stále velice vyhledávaná a ceněná delikatesa. Játra marinujeme v koňaku a tepelně upravujeme přímo ve skleničce. Složení výrobku: játra ze speciálně vykrmovaných kachen 98%, koňak Hennessy V.S 1,2%, sůl Hmotnost: 115 g
Nejjemnější, nejoblíbenější, nejprodávanější - zkrátka naše NEJ kachní paštika. Paštika z kachního masa a kachních jater, doplněná o pečená jablíčka a restovanou cibulku. Složení výrobku: kachní maso 60%, kachní játra 17%, vepřové maso, jablka, cibule, jedlá sůl, koření Hmotnost: 130 g
Kachní stehýnka pro Vás nejdříve pečeme pěkně do zlatova s klasickým kmínem. Sádlo, které je pod kůží se postupně rozpouští a tím pak stehýnka během pečení poléváme. Následně je po dvou stehnech naskládáme do skleniček a zalijeme sádlem a výpekem. Složení výrobku: kachní stehna 2 ks (ČR, průměrně 620 g před tepelnou úpravou), jedlá sůl, kmín Hmotnost: 450 g
Představte si řádně nakořeněné porce kapra na cibulce, zalité pivním mokem a vše zvolna pečené, až se pivo téměř vyvaří. Svalových kostí, tzv. vidliček, se bát nemusíte, jsou změklé a rozpadají se podobně jako u sardinek v oleji. Složení výrobku: český kapr 76%, cibule, pivo 4%, jedlá sůl, koření Alergeny: ryby, laktóza, lepek Hmotnost: 210 g
Naše miminko, naše prvotina - králičí paštika. Pečený králík z českých chovů, trošku vepřového, čerstvá zelenina, sůl a koření. Paštiku, kterou si určitě zamilují i Vaše děti. Složení výrobku: králičí maso 51% (ČR), vepřové maso (ČR), zelenina (mrkev, celer, cibule), jedlá sůl, koření Hmotnost: 130 g
Lišky neboli kuřátka - žlutý poklad našich lesů, který jsme naložili do jemného octového láku s vybranou směsí koření. Složení výrobku: liška obecná 42% (Cantharellus cibarius), octový nálev (voda, kvasný ocet lihový, cukr, jedlá sůl, koření, hořčičné semínko), mrkev, cibule Alergeny: hořčice Hmotnost: 190g, hmotnost po okapání 100g
Babička chodívala se smaltovanou konvičkou na lesní mýtinu, kde vždycky rostly maliny. Ty do konvičky pěchovala, až byla šťáva až k hrdlu. Doma na odšťavňovacím mlýnku se vše propasírovalo, šup s tím do hrnce, zasypat cukrem a už se sbírala pěna. Celá kuchyně voněla malinami. Určitě vyzkoušejte její recept, skvělá je na lívance a palačinky. Složení výrobku: šťáva z malin (Rubus idaeus), cukr, želírující látka - pektin Hmotnost: 175 g
Vyzrálé moravské meruňky jsou ideální surovinou na výrobu džemu. Šetrným vařením se nám podařilo částečně zachovat kousky meruněk, chuť meruněk tedy opravdu pocítíte. Je oblíbený nejen u dospělých ale i mezi dětmi. Složení výrobku: meruňky odpeckované (Prunus armeniaca), cukr, želírující látka - pektin Hmotnost: 175 g
Horký punč příjemně zahřeje v období plískanic a nečasu, nebo třeba při návratu z lyžovačky. A většinou ho chceme co možná nejrychleji, abychom se rychle prohřáli. S naším tekutým kořením Na punč s višněmi a s rumem není nic jednoduššího, stačí ohřát hrníček vína a přidat do něj pár lžiček kořením navoněného přípravku, k tomu přidejte pár višní a už to hřeje! Složení výrobku: sirup 80% (voda, cukr), višně odpeckované 15%, citron, rum Republica 2% (třtinový destilát, třtinový cukr, barvivo: karamel), koř