100% Bio skořice pravá cejlonská „Cinnamonim zeylanicum“, jemně mletý prášek. Cejlonská skořice pochází z Madagaskaru a pro svou velmi jemnou a sladkou chuť a bohatou vůni s nádechem tropických plodů, je vyhledávaným a nejkvalitnějším druhem skořice. Je zároveň dražší, proto je výrobci často smíchána s levnější a chuťově drsnější skořicí Cassia.Pravá skořice cejlonská je světle hnědá, má sametový vzhled a na dotek je křehká.Cejlonská skořice se skvěle hodí na kaše, do závinů, sušenek a dalších sladkostí a
Pistácie natural jádra loupaná můžete konzumovat samotná nebo použít jako surovinu při pečení, zdobení a konečnému dochucení sladkých a slaných pokrmů.Loupaná jádra už nemusíme pracně dostávat ze skořápky ani za skořápku platit. Kupujeme pouze jádra, která si máme možnost prohlédnout celá a posoudit tak jejich kvalitu na 100%.Složení: pistáciová jádra *.Alergeny: Pistácie. Může ojediněle obsahovat úlomky skořápek.Výživové údaje na 100 g: energetická hodnota: 2 405 kJ / 581 kcal; tuky: 52 g; nasycené mastn
Velké zlaté rozinky, známé jako sušená pochoutka k přímé konzumaci, jako surovina při pečení nebo součást snídaňových směsí, dezertů a zdobení různých sladkých jídel.Složení: rozinky, slunečnicový olej, konzervant: oxid siřičitý E220*. * alergen.Alergeny: Oxid siřičitýVýživové údaje na100 g: energetická hodnota: 1 210 kJ / 286 kcal; tuky: 0,5 g; nasycené mastné kyseliny: 0,2 g; sacharidy: 65 g; cukry: 65 g; vláknina: 6,5 g, bílkoviny: 2,3 g; sůl: 0,05 g.Návod k použití: K přímé spotřeběSkladování: Skladuj
Perly tapiokové na pudink, kaši, k zvláčnění těsta, zavářku a jiné. Tapiokové perly sou přirozeně bez lepku, takže si na nich mohou pochutnat i celiaci.Maniok je přirozeně bezlepkový s neutrální chutí, což je velká výhoda oproti ostatním plodinám, které mění chuť pokrmů. Má nízkou želatinizační teplotu, vysokou kypřící schopnost, stabilitu při mražení, váže molekuly tuků a je čirý (průhledný), což je důležité pro vzhled jídel.Surovina z níž se maniokový škrob vyrábí se nazývá maniok (kasava / yuca / tapio
Velké pistáciové ořechy ve skořápce pražené solené. Pistáciím se říká „smějící se ořechy“ právě pro jejich pootevřenou skořápku přípomínající smějící se ústa. Po vyloupnutí z naprasklých skořápek se jádro stává pochoutkou s výjimečnou chutí.Složení: pistáciové ořechy ve skořápce*, jedlá sůl.Alergeny: Pistácie. Může obsahovat stopy jiných ořechů a lepkuVýživové údaje na 100 g: energetická hodnota: 2 450 kJ / 592 kcal; tuky: 46 g;nasycené mastné kyseliny: 5,3 g; sacharidy: 29 g; cukry: 7,1 g; bílkoviny: 21
Mandle solené s uzenou chutí, jsou vynikající k vínu, pivu, ale také jen tak na mlsání. Pochoutka s nikdy nekončící chutí na další křupnutí.Složení: jádra sladkých MANDLÍ, rostlinné oleje v různém poměru (slunečnicový / palmový), směs koření.Alergeny: Mandle. Může obsahovat stopy arašídů, suchých skořápkových plodů, sezamu a oxidu siřičitého. Může ojediněle obsahovat úlomky skořápek.Výživové údaje na 100 g: energetická hodnota: 2 671 kJ, 638 kcal, tuky: 52 g z toho nasycené mastné kyseliny: 4 g, sacharid
Oves lze použít jako přílohu ke všem druhům hlavních jídel, chutnou součást salátů a zeleninových nebo ovocných směsí. Zrna ovsa bezpluchého můžete vařit v tlakovém (nebo pomalém) hrnci, umlít na čerstvou mouku a používat na přípravu nekvašených placek (smícháním s vodou a rychlým opečením z obou stran na pánvi s nepřilnavým povrchem). Uvařené zrno (do rozpuku) můžete konzumovat přímo či je využít k výrobě pomazánek, karbanátků apod.Před tepelnou úpravou namáčejte, zkrátíte tak čas přípravy. Jeho zrna lze
Loupaná semena dýně, kvalitní česká velká jádra. Dýňová semena jsou dobrým zdrojem proteinů a minerálů, zejména železa, zinku, manganu, hořčíku a draslíku. Dodávají polynenasycené mastné kyseliny (včetně omega 3 a omega 6 mastných kyselin).Dýňová semínka jsou stejně jako slunečnicová semena velmi bohatá na hořčík, který pozitivně ovlivňuje funkce nervové soustavy a správnou činnost svalů. Mají také vysoký obsahu zinku.Pravidelná konzumace jedné hrstky tykvových semínek má při dlouhodobém užívání pozitivní
Bio vanilkový cukr s velkou dávkou (10%) pravé bourbon vanilky je vyroben z třtinového cukru, nerafinovaného a chemicky neběleného, pocházejícího z jihoamerické cukrové třtiny a Bourbon vanilky z Komorových ostrovů v Indickému oceánu.Vanilkový cukr používáme na pečení, zvýraznění chuti kynutých, třených a piškotových těst, můžete ho přidat do krémů, tvarohů, zmrzlin a koktejlů, vhodný je i na posypání koláčů, palačinek nebo kaší.Bio vanilkový cukr je kvalitní alternativou běžného rafinovaného cukru. Jako
Nekalorické sypké sladidlo na bázi erythritolu, které můžete použít jako klasický cukr ke slazení teplých i studených nápojů, při pečení, do cukrovinek a dalších pochutin a potravin jako je jogurt, tvaroh atd...Umělá sladidla mají většinou nepříjemnou umělou chuť, Erythritol má však svou chutí skutečně blízko ke klasickému cukru. Erythritol se při vysokých teplotách nerozkládá, proto je ideální při pečení a to dokonce ve stejném množství jako běžný cukr.1 lžička Erythritolu nahradí necelou lžičku bílého c
Křemelina je na minerály bohatý jemný prášek s multifunkčním využitím. Získává se ze zkamenělých a na jemný prášek rozemletých schránek rozsivek, což jsou jednobuněčné řasy. Křemelina (diatomická zemina) je přírodní zdroj organického oxidu křemičitého SiO2 a dalších stopových prvků a minerálních látek, zejména vápníku, hořčíku, draslíku, železa a mědi. Na co vše křemelinu užívat a používat? Křemelina napomáhá detoxikaci organizmu, odstraňuje nežádoucí bakterie, parazity a jiné látky z tlustého střeva. Pom
Epsomská sůl do koupele zrelaxuje celé vaše tělo i mysl. Pomáhá při relaxaci a regeneraci svalů a celého organismu nejen po sportovním výkonu. Co je Epsomská sůl a proč ji používat? Epsomská neboli Glauberova hořká sůl (síran hořečnatý MgSO4) je složena z minerálů hořčíku a síranu hořečnatého, které se výborně vstřebávají kůží a lze tak snadno doplnit tyto pro tělo důležité minerály koupelí.Nejdůležitějším prvkem je její vysoký obsah hořčíku, minerálu, který má vliv na velké množství tělesných funkcí. Dal
Tento moučkový cukr je vyrobený z nejkvalitnějšího přírodního, surového, třtinového cukru v biokvalitě. Třtinový cukr je sladší než běžný rafinovaný cukr a má nezaměnitelnou přírodní vůni. Moučkový cukr má lehce krémouvou barvu.Výroba třtinového cukru probíhá nejprve krystalizací z čerstvé třtinové šťávy s vynecháním všech chemických procesů. Díky tomu si zachovává přirozený obsah minerálů, vitaminů a typickou karamelovou chuť. Takto vyrobený cukr je připravený k jemnému namletí na moučku.Složení: 100 % s
Pekanové ořechy jádra natural kousky za výhodnou cenu. Pekanové ořechy mají lahodnou chuť, plnou a máslovou příchuť a lehkou sametovou vůni. Chuť jader z pekanových ořechů je jemnější než jádra vlašských ořechů.Pekanové ořechy se konzumují nejen syrové, ale jsou také vhodnou přísadou i ozdobou při vaření či pečení, k přípravě sladkých dezertů, do kaší a všeobecně do snídaňových směsí.Pekanové ořechy rostou na ořechovci pekanovém dorůstajícího výšky až 50 m a původně rozšířeného kolem řeky Mississippi Svůj
Klíčením semínek čočky, žluté hořčice a pískavice, získáte vysoce hodnotné a výživné klíčky a mladé lístky, které se používají jako přísada do salátů, majonéz, sýrů a vajíček nebo k dozdobení chleba s máslem a spousty především studených pokrmů.Složení: Čočka*, HOŘČICE žlutá*, pískavice řecké seno*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.Alergen: HořčiceNávod k přípravě: doba namáčení: 6-8 hodin, poté opláchnout vodou, doba klíčení: 2 dny ve tmě, poté 2-4 dny na světle, ideální teplota: 18-20 °C