Klíčením semínek řeřichy, získáte výživné klíčky a mladé lístky, které mají výrazné aroma a používají se jako přísada do salátů, majonéz, sýrů a vajíček nebo k dozdobení chleba s máslem. Vedle naklíčených lístků můžete konzumovat také lístky dospělých rostlin..Složení: Semínka řeřichy* (Raphanus sativus). *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.Návod k přípravě: Řeřichu nemusíte namáčet, jednoduše ji dáte do nakličovací misky, která je vyplněna vatou nebo substrátem. Pokud ji nakličujete v naklič
Nekalorické sypké sladidlo na bázi erythritolu s aroma vanilin, pro vaše voňavé pečení. Erythritol můžete použít jako posyp na sladká jídla, moučníky, dezerty nebo si jím ochutit teplé i studené nápoje. Jedná se o polyol - alkoholový cukr. Erythritol se vyskytuje v různých druzích ovoce a fermentovaných potravinách, vhodné pro diabetiky.Složení: erythritol, aroma (vanilín) 2%.Výživové údaje na 100 g: energetická hodnota: 0,8 kJ / 0,2 kcal; tuky: 0 g; nasycené mastné kyseliny: 0 g; sacharidy: > 98 g; cu
Nejžádanější třtinový cukr, má příjemnou medovou vůni a chuť. Obsahuje zbytkovou melasu bohatou na minerální látky. Nahrazuje bílý cukr, používáme jej všude tam, kde netrváme na bílé barvě konečného pokrmu.Výborně se hodí ke slazení čaje, cereálií, čerstvého ovoce a také k pečení a vaření. Ideální do ovocných dortů a koláčů, perníků, pudinků a čatní. Cukr má příjemnou medovou vůni a chuť.Vyrábí se krystalizací z čerstvé třtinové šťávy s vynecháním všech chemických procesů. Díky tomu si zachovává přirozený
Lahůdkové droždí se sladem bez přidaného cukru pro ochucení pokrmů. Jde o inaktivované kvasnice, které nezajišťují kynutí, ale používají se jako ochucovadlo. V nabídce máme také lahůdkové droždí bez přidaného sladu z ječmene, tudíž se jedná o přorozeně bezlepkový výrobek.Lahůdkové droždí je výborný pomocník v kuchyni – ochutí a zvýrazní chuť jídla. Chutí i vůní připomíná parmezán. Výborně dochutí pomazánky, omáčky, rizota, pesta, karbanátky a další pokrmy.Lahůdkové droždí se vyrábí na substrátu bohatém na
Lahůdkové droždí přirozeně bez lepku a bez přidaného cukru pro ochucení pokrmů. Jde o inaktivované kvasnice, které nezajišťují kynutí, ale používají se jako ochucovadlo.Lahůdkové droždí je výborný pomocník v kuchyni – ochutí a zvýrazní chuť jídla. Chutí i vůní připomíná parmezán. Výborně dochutí pomazánky, omáčky, rizota, pesta, karbanátky a další pokrmy.Lahůdkové droždí se vyrábí na substrátu bohatém na cukry – může to být třeba melasa. Kvasinky Saccharomyces cerevisiae se nechají několik dnů pomnožit. P
Vypěstujte si čerstvé klíčky a výhonky přímo doma v kuchyni. S klíčící miskou o třech patrech to bude úplně jednoduché a efektivní. Rostlinné klíčky a výhonky představují biologicky nejcennější potravinu plnou vitamínů, enzymů a minerálů, které potřebujeme během celého roku. A vydrží vám naklíčené v chladničce až 14 dní, můžete je tedy mít denně k dispozici. průhledné trojpatrové nakličovací misky na klíčení všech semínek (luštěnin, obilovin i o
Nakličte si doma enzymy nabité klíčky nebo microgreens. Dodají výbornou výživnou hodnotu i strukturu každému salátu či polévce a ozdobí i další jídla. Sada ke klíčení semen zajišťuje optimální podmínky při pěstování klíčků a výhonků a snadno se udržuje. Skládá se ze 3 misek o vnitřním průměru 18 cm, kam se umísťují semena, spodní záchytné misky, kam při proplachování stéká voda, a víka, které v miskách zaručuje stabilní vlhké klima. průhledné trojpatrové nakličovací misky na klíčení všech semínek (luštěn
Ovocný cukr s větší sladivostí (o 30%) než řepný cukr. Ovocný cukr fruktóza se nachází se v mnoha potravinách, zejména medu (38%), v ovoci jako např. v jahodách, ostružinách, borůvkách a i v některé zelenině např. sladkých bramborách, cibulích a dalších.Fruktóza je nízkomolekulární sacharid, který se dostává rychleji do krevního oběhu, nepodléhá trávení (neštěpí se). Fruktóza (na rozdíl od glukózy) má poměrně nízký glykemický index. Buňky, které přijímají cukr (glukózu) jen v přítomnosti inzulínu (např.
Pohanku před tepelnou úpravou propláchněte horkou vodou. Lze připravovat na sladko v podobě kaší, nákypů, koláčů nebo na slano jako rizota.Složení: Pohanka loupaná - světlé kroupyVýživové údaje ve 100 g: energetická hodnota: 1448 kJ / 346 kcal; tuky: 2,71 g; nasycené mastné kyseliny: 0,59 g; sacharidy: 74,95 g; cukry: 0 g; bílkoviny: 0,8 g; sůl: 0,011 g.Návod k přípravě: Propláchnutou pohanku vařte v poměru 1 díl pohanky na 1,5 dílu vody. Vařte 10–15 minut a nechte pod pokličkou dojít.Tip: Před použitím p
Kuskus celozrnný, jsou bezvaječné těstoviny vyrobeny z celého zrna tvrdé pšenice semoliny. Výhodou kuskusu je snadná a rychlá příprava a univerzálnost použití. Kuskus se používá jako běžné těstoviny nebo rýže. Celozrnný kuskus jsou drobné kuličky podobné jáhlám a přípravíte je jako přílohu, jako surovinu do salátů, do rizota, jako zavářku nebo na sladko.Složení: Hrubě mletá celozrnná pšeničná* krupice. *alergenVýživové údaje na 100 g: Energetická hodnota 1 397 kJ / 338 kcal, Tuky: 1,5 g z toho nasycené ma
Jemné ovesné vločky s výživnými klíčky. Oves je obilí nejbohatší na živiny. Obsahuje přibližně dvakrát více tuků než pšenice, více proteinů a sacharidů. Klíček je část zrna, která je nejbohatší na živiny a aktivní látky.Složení: Vločky s klíčkyAlergeny: Lepek.Výživové údaje ve 100 g: energetická hodnota: 1543 kJ / 367 kcal; tuky: 8,4 g; nasycené mastné kyseliny: 1,3 g; sacharidy: 56,1 g; cukry: 1 g; bílkoviny: 12,1 g; sůl: 0,003 g.Návod k přípravě: Nejlepším způsobem, jak konzumovat oves a získat z něj vš
Mořské řasy jsou bohaté na vitamíny a minerály a jsou skvělé do polévek, salátů a na rýži, kterou vločkami posypete. Nori vločky jsou nazývány tzv. mořskou bazalkou, která se hodí do většiny zeleninových a mnoha dalších pokrmů. Nori vločky jsou také přírodní alternativou pro ty, kteří nechtějí užívat vitamíny či minerály v tabletách. Koncentrace a složení minerálů v mořských řasách se liší podle druhu.Díky výborným podmínkám k růstu jsou mořské řasy každodenní součástí japonského jídelníčku. Tyto vločky p
Nativní cizrnová mouka hladká, je přirozeně bezlepková, vyrobená v kamenném mlýnu, ve kterém se melou jen bezlepkové potraviny. Přidáváme k mouce při pečení.Bezlepková mouka nejen pro zvláštní výživu, ale i běžné použití jako je pečení, vaření (zahušťování polévek, omáček atp...)Cizrna dodává tělu významné množství bílkovin, jehož obsah je stejný nebo větší než v mase či vejcích. Z minerálů stojí za zmínku železo (třikrát více než v mase), draslík, hořčík, vápník a zinek. Dodává tělu rovněž energiiSložení
Mleté ovesné otruby extra kvalita. Otruby jsou vedlejším produktem a proto jsou jako potravina často podceňované. Navozují ale pocit rychlého zasycení. Obsahují hlavně části slupek, mohou v nich ale být i klíčky nebo vnitřní pletivo.Oves je často oblíbený u celiaků, protože jim jeho konzumace většinou nečiní potíže jako jiné obiloviny.Ovesné otruby jsou kupodivu velice chutné i v suchém stavu a lze je s úspěchem „vpašovat" i do různých müslí a také do pečiva, kterému dodají více vlákniny. Složení: mleté o
jemná vláknina ze sušených jablek. Ráno nalačno 1 polévková lžíce např. do jogurtů, kaší, müsli. Výborně chutná v koktejlech, domácích sušenkách nebo lívancích.Složení: vláknina ze sušených jablekVýživové údaje na 100 g: energetická hodnota: 1115 kJ / 271 kcal; tuky: 5,8 g; nasycené mastné kyseliny: 0,6 g; sacharidy: 18,1 g; cukry: 17,2 g; bílkoviny: 6,7 g, sůl: 0,3 g.Návod k použití: Ráno nalačno 1 polévková lžíce denně, můžete konzumovat s jogurtem, nebo přidat do obilné kaše.Skladování: Skladujte v suc