Pohanku před tepelnou úpravou propláchněte horkou vodou. Lze připravovat na sladko v podobě kaší, nákypů, koláčů nebo na slano jako rizota.Složení: Pohanka loupaná - tamvé kroupyVýživové údaje ve 100 g: energetická hodnota: 1436 kJ / 343 kcal; tuky: 3,4 g; nasycené mastné kyseliny: 0,74 g; sacharidy: 71,5 g; cukry: 1,4 g; bílkoviny: 13,3 g; sůl: 0,0025 g.Návod k přípravě: Propláchnutou pohanku vařte v poměru 1 díl pohanky na 1,5 dílu vody. Vařte 10–15 minut a nechte pod pokličkou dojít.Tip: Před použitím
Čočka černá Beluga svým tvarem i barvou připomíná spíše kaviár. Použití černé čočky je nesmírně široké. Narozdíl od ostatních luštěnin je velmi rychle uvařená a nepůsobí nadýmavě. Lze připravovat jako běžnou čočku, před tepelnou úpravou není nutno namáčet.Černá čočka by vám ve spíži nikdy neměla chybět. Pokud ji máte po ruce, rychle vykouzlíte spousty chutných receptů. Černá čočka vynikne v salátech, můžete ji přidat do pomazánek, nádivek či na ozdobu pokrmů studené kuchyně.Složení: čočka drobnozrnná nelo
Agar je přírodní želatina vyráběná z různých mořských řas a používá se do krémů, polev, aspiků, ovocných želé, džemů a na zdobení dortů.Použití: Mořská řasa Agar je velmi oblíbená v japonské a čínské kuchyni. Jedná se o vegetariánskou alternativu želatiny, kterou dokáže skvěle zastoupit. Má neutrální chuť a vůní, což zvláště oceníte při přípravě marmelád, pudinků, želé či domácích rostlinných mlék a krémů. Agar lze rozpouštět ve vodě, ovocných šťávách i zeleninových vývarech (např. při výrobě aspiků). Vyz
Agar je přírodní želatina vyráběná z různých mořských řas a používá se do krémů, polev, aspiků, ovocných želé, džemů a na zdobení dortů.Použití: Mořská řasa Agar je velmi oblíbená v japonské a čínské kuchyni. Jedná se o vegetariánskou alternativu želatiny, kterou dokáže skvěle zastoupit. Má neutrální chuť a vůní, což zvláště oceníte při přípravě marmelád, pudinků, želé či domácích rostlinných mlék a krémů. Agar lze rozpouštět ve vodě, ovocných šťávách i zeleninových vývarech (např. při výrobě aspiků). Vyz
Správně připravená rýže je základním předpokladem k úspěchu při výrobě sushi, protože má zásadní vliv na konzistenci tohoto pokrmu. Dokládá to i samotné slovo sushi, které v překladu znamená kyselá rýže. Aby se Vám jídlo podařilo, použijte vždy vhodnou rýži, nikdy ne obyčejnou. Rýže Sushi má speciální kulaté zrníčka, které se k výrobě sushi perfektně hodí. Po uvaření se přiměřeně lepí, ale zároveň je načechraná, takže s ní rolky ideálně vytvarujete. Ochucuje se vždy až po tepelné úpravě a to octem (nejlép
Kulatozrnná rýže je proti bílé rýži bohatší na vitaminy a minerály. Neloupaná kulatozrnná rýže se při vaření mírně rozevírá a po uvaření je lehce kašovitá. Obsahuje dostatek škrobu, proto po uvaření lepí a dobře zahušťuje pokrmy. Nejlepší rýže pro sladké nákypy, kaše a krémová rizota.Natural značí, že při výrobě není leštěná nebo broušená.Rýže je lehce stravitelná potravina, která vyvolává pocit nasycení. Neobsahuje gliadin (frakce glutenu) a je tak vhodná pro pacienty s celiakií. Většina její produkce po
Velké zlaté rozinky, známé jako sušená pochoutka k přímé konzumaci, jako surovina při pečení nebo součást snídaňových směsí, dezertů a zdobení různých sladkých jídel.Složení: rozinky, slunečnicový olej, konzervant: oxid siřičitý E220*. * alergen.Alergeny: Oxid siřičitýVýživové údaje na100 g: energetická hodnota: 1 210 kJ / 286 kcal; tuky: 0,5 g; nasycené mastné kyseliny: 0,2 g; sacharidy: 65 g; cukry: 65 g; vláknina: 6,5 g, bílkoviny: 2,3 g; sůl: 0,05 g.Návod k použití: K přímé spotřeběSkladování: Skladuj
Velmi chutná rostlinná zeleninová pomazánka bez sóji, která je svým složením vhodná pro vegany, bezlepkovou dietu, diabetiky a pro všechny, kterým není jejich složení stravy lhostejné.Pomazánka je vyrobena z přirozeně bezlepkových a přírodních surovin - zeleniny v oblíbené kombinaci, fazolí, proteinu, bramborového škrobu a hráškové vlákniny, přesně tak chutná čerstvost. Pomazánka má hladkou, jemnou a krémovou konzistenci, která se snadno roztírá a zároveň drží pěkně upravená, tak jak ji naneseme na pečivo
Sněhově bílé chipsy z dužiny kokosových ořechů. Kokosové tenké plátky mají příjemnou kokosovou chuť, můžete je mlsat jen tak samotné nebo použít jako součást müsli či granoly, obilninové kaše, do ořechových směsí, na zdobení atp.V sanskrtu, jazyce starověké Indie, se kokosová plama nazývá kalpa vriksha, což přeloženo znamená „strom, který dává vše potřebné pro život“. Tento název není přehnaný, protože generace obyvatel Indonésie přežily jen díky kokosovým ořechům.Po ručním sběru jsou kokosy rozlousknuty
Bulgur je polotovar připravený z naklíčené, usušené, nahrubo rozlámané a uvařené pšenice. Jedná se o tradiční, lehce stravitelný pokrm, který je hojně užívaný v zemích Blízkého východu.Správný bulgur má po uvaření sladkou chuť a je korálkově lesklý. Hodí se k přípravě kaší, příloh a jako základ zeleninových jídel, používá se i jako součást salátů místo rýže, také můžete přidat do rizot, nádivek, polévek a salátů. Může se vařit samotný nebo s dalšími obilovinami. Má příjemnou obilnou vůni a sladkou oříškov
Quinoa je přirozeně bezlepková plodina bohatá na bílkoviny (vyšším než ostatní obiloviny) a vyrovnanou skladbou esenciálních aminokyselin a je velmi snadno stravitelná. V kuchyni má široké využití – hodí se na sladko i na slano. Připravíte s ní úžasné placičky, snídaňovou kaši a nebo ji můžete podávat jako přílohu, vhodná je i do rizota, k zapékání, do nádivek, dezertů a všude tam, kde se obiloviny hodí.Quinoa pochází z Jižní Ameriky, kde patřila a pořád patří k hlavním zemědělským plodinám. Quinou dokonc
Granola jsou zapékané ovesné vločky do malých hrudek. Tato navíc obsahuje kousky mrazem sušených malin. Voňavá a křupavá snídaně s chutí zahradního ovoce.Tato granola je bez palmového olejeSložení: ovesné vločky 44,5 %, cukr, řepkový olej, extrudát z obilovin (celozrnná pšeničná mouka*, pšeničná mouka, kukuřičná krupice, cukr, kukuřičný škrob), glukózový sirup, pšeničné vločky, mrazem sušené maliny 1,2 %, aroma, kyselina: kyselina citronová, extrakt z oregána.Alergeny: Vyznačeny tučně. Může obsahovat stop
Granola jsou zapékané ovesné vločky do malých hrudek. Tato navíc obsahuje velké plátky a kousky sušených jahod. Voňavá a křupavá snídaně se sladkou chutí jahod.Tato granola je vyrobena bez palmového olejeSložení: ovesné vločky*, cukr, řepkový olej, pšeničné vločky*, glukózový sirup, cereální extrudát (pšeničná mouka*, rýžová mouka, ovesná mouka*, cukr, kukuřičná krupice, kukuřičný škrob), mrazem sušené jahody 1,5 %, aroma (jahoda), kyselina citrónová, extrakt z rostliny Origanum Vulgare. * alergenAlergeny
Fazole mung dál jsou malé olivově zelené fazolky, které po vyloupaní zůstanou malé ploché a žluté. Jsou velice snadno stravitelné s příjemnou chutí. Nezpůsobují nadýmání.Složení: Fazole Mungo loupanéAlergeny: Může obsahovat stopy ořechů, sezamu, obilovin, mléka, siřičitanů a oxidu siřičitého, hořčice a sóji.Výživové údaje na 100 g: energetická hodnota: 1452 kJ / 346 kcal; tuky: 1,3 g; nasycené mastné kyseliny: 0,3 g; sacharidy: 63 g; cukry: 7 g; bílkoviny: 24 g, sůl: 0,0375 g.Návod k přípravě: Mung dál se
Jáhly jsou šetrně oloupaná a vylestěná zrnka prosa. Jsou lehce stravitelné, velmi jednoduché na přípravu. Jáhly jsou dobře stravitelné, výživné, velmi chutné a přirozeně bezlepkové.Proso spolu s pšenicí patří mezi nejstarší kulturní plodiny Evropy. Jáhly vznikají z prosa odstraněním semenné slupky z obilky. Podávají se jako příloha, zavářka, vhodné do kaší, salátů i dezertů.Složení: JáhlyVýživové údaje ve 100 g: energetická hodnota: 1514 kJ / 361 kcal; tuky: 4,2 g; nasycené mastné kyseliny: 0,72 g; sachar