Loupaná semena dýně, kvalitní česká velká jádra. Dýňová semena jsou dobrým zdrojem proteinů a minerálů, zejména železa, zinku, manganu, hořčíku a draslíku. Dodávají polynenasycené mastné kyseliny (včetně omega 3 a omega 6 mastných kyselin).Dýňová semínka jsou stejně jako slunečnicová semena velmi bohatá na hořčík, který pozitivně ovlivňuje funkce nervové soustavy a správnou činnost svalů. Mají také vysoký obsahu zinku.Pravidelná konzumace jedné hrstky tykvových semínek má při dlouhodobém užívání pozitivní
Sezamové semínko se hodí na sladké i slané pečení, jako posypka na kaše, jogurty a saláty. Rozdrcením se solí tvoří ochucující směs - gomasio, které zkrášlí i prostá každodenní jídla.Sezam je součástí legend a pověstí v mnoha zemích světa. Aby ne, je to historicky nejdůležitější plodina pěstovaná pro olej. Sezam indický je jednoletá bylina, která kvete modrými, fialovými nebo žlutými květy a bývá až 2 metry vysoká.Tipy: Vzhledem k tomu, že jsou semínka sezamu poměrně tvrdá, nejvyšší využitelnosti cenných
Klíčením semínek ředkvičky, získáte výživné klíčky jemnější chutě než její plody. Aromatické ředkvičkové klíčky se hodí především k přípravě salátů, dipů, pomazánek, nebo jen tak na chleba s máslem.Složení: Semínka ředkvičky* (Raphanus sativus). *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.Návod k přípravě: 6–8 hodin namáčejte v čisté vodě. Doba klíčení: 5-8 dní. Ideální teplota: 18-20 °C, 2 - 3x denně proplachovat vodou.Skladování: Skladujte v suchu a chladu.Legislativní zařazení: Klíčivá semínkaZemě
Kuskus bílý, jsou bezvaječné těstoviny z tvrdé pšenice semoliny a jsou ideální pro rychlé vaření. Kuskusk je vhodný jako příloha nebo součást zeleninových jídel a salátů, konzumuje se teplý nebo studený.Běžný kuskus se nemusí vařit, stačí zalít jej dvojnásobným množstvím vody a nechat pod pokličkou 10 minut dojít, mezitím párkrát vidličkou prokypřit.Složení: semolina z tvrdé pšenice*, voda. * alergen.Výživové údaje ve 100 g: energetická hodnota: 1478 kJ / 349 kcal; tuky: 1,5 g; nasycené mastné kyseliny: 0
jemná vláknina ze sušených jablek. Ráno nalačno 1 polévková lžíce např. do jogurtů, kaší, müsli. Výborně chutná v koktejlech, domácích sušenkách nebo lívancích.Složení: vláknina ze sušených jablekVýživové údaje na 100 g: energetická hodnota: 1115 kJ / 271 kcal; tuky: 5,8 g; nasycené mastné kyseliny: 0,6 g; sacharidy: 18,1 g; cukry: 17,2 g; bílkoviny: 6,7 g, sůl: 0,3 g.Návod k použití: Ráno nalačno 1 polévková lžíce denně, můžete konzumovat s jogurtem, nebo přidat do obilné kaše.Skladování: Skladujte v suc
Mleté ovesné otruby extra kvalita. Otruby jsou vedlejším produktem a proto jsou jako potravina často podceňované. Navozují ale pocit rychlého zasycení. Obsahují hlavně části slupek, mohou v nich ale být i klíčky nebo vnitřní pletivo.Oves je často oblíbený u celiaků, protože jim jeho konzumace většinou nečiní potíže jako jiné obiloviny.Ovesné otruby jsou kupodivu velice chutné i v suchém stavu a lze je s úspěchem „vpašovat" i do různých müslí a také do pečiva, kterému dodají více vlákniny. Složení: mleté o
Nativní cizrnová mouka hladká, je přirozeně bezlepková, vyrobená v kamenném mlýnu, ve kterém se melou jen bezlepkové potraviny. Přidáváme k mouce při pečení.Bezlepková mouka nejen pro zvláštní výživu, ale i běžné použití jako je pečení, vaření (zahušťování polévek, omáček atp...)Cizrna dodává tělu významné množství bílkovin, jehož obsah je stejný nebo větší než v mase či vejcích. Z minerálů stojí za zmínku železo (třikrát více než v mase), draslík, hořčík, vápník a zinek. Dodává tělu rovněž energiiSložení
Mořské řasy jsou bohaté na vitamíny a minerály a jsou skvělé do polévek, salátů a na rýži, kterou vločkami posypete. Nori vločky jsou nazývány tzv. mořskou bazalkou, která se hodí do většiny zeleninových a mnoha dalších pokrmů. Nori vločky jsou také přírodní alternativou pro ty, kteří nechtějí užívat vitamíny či minerály v tabletách. Koncentrace a složení minerálů v mořských řasách se liší podle druhu.Díky výborným podmínkám k růstu jsou mořské řasy každodenní součástí japonského jídelníčku. Tyto vločky p
Jemné ovesné vločky s výživnými klíčky. Oves je obilí nejbohatší na živiny. Obsahuje přibližně dvakrát více tuků než pšenice, více proteinů a sacharidů. Klíček je část zrna, která je nejbohatší na živiny a aktivní látky.Složení: Vločky s klíčkyAlergeny: Lepek.Výživové údaje ve 100 g: energetická hodnota: 1543 kJ / 367 kcal; tuky: 8,4 g; nasycené mastné kyseliny: 1,3 g; sacharidy: 56,1 g; cukry: 1 g; bílkoviny: 12,1 g; sůl: 0,003 g.Návod k přípravě: Nejlepším způsobem, jak konzumovat oves a získat z něj vš
Kuskus celozrnný, jsou bezvaječné těstoviny vyrobeny z celého zrna tvrdé pšenice semoliny. Výhodou kuskusu je snadná a rychlá příprava a univerzálnost použití. Kuskus se používá jako běžné těstoviny nebo rýže. Celozrnný kuskus jsou drobné kuličky podobné jáhlám a přípravíte je jako přílohu, jako surovinu do salátů, do rizota, jako zavářku nebo na sladko.Složení: Hrubě mletá celozrnná pšeničná* krupice. *alergenVýživové údaje na 100 g: Energetická hodnota 1 397 kJ / 338 kcal, Tuky: 1,5 g z toho nasycené ma
Pohanku před tepelnou úpravou propláchněte horkou vodou. Lze připravovat na sladko v podobě kaší, nákypů, koláčů nebo na slano jako rizota.Složení: Pohanka loupaná - světlé kroupyVýživové údaje ve 100 g: energetická hodnota: 1448 kJ / 346 kcal; tuky: 2,71 g; nasycené mastné kyseliny: 0,59 g; sacharidy: 74,95 g; cukry: 0 g; bílkoviny: 0,8 g; sůl: 0,011 g.Návod k přípravě: Propláchnutou pohanku vařte v poměru 1 díl pohanky na 1,5 dílu vody. Vařte 10–15 minut a nechte pod pokličkou dojít.Tip: Před použitím p
Ovocný cukr s větší sladivostí (o 30%) než řepný cukr. Ovocný cukr fruktóza se nachází se v mnoha potravinách, zejména medu (38%), v ovoci jako např. v jahodách, ostružinách, borůvkách a i v některé zelenině např. sladkých bramborách, cibulích a dalších.Fruktóza je nízkomolekulární sacharid, který se dostává rychleji do krevního oběhu, nepodléhá trávení (neštěpí se). Fruktóza (na rozdíl od glukózy) má poměrně nízký glykemický index. Buňky, které přijímají cukr (glukózu) jen v přítomnosti inzulínu (např.
miska určená pro domácí klíčení z pevného omyvatelného materiálu klíčky jsou skvělé do salátů nebo na pečivo nabité vitamíny a antioxidanty
sada obsahuje: misku na klíčení, řeřichu, mungo a směs semínek ke klíčení miska z pevného omyvatelného materiálu klíčky jsou BIO a jsou skvělé do salátů nebo na pečivo nabité vitamíny a antioxidanty
Tyto kešu jádra natural velikosti W 320 mají skvělou chuť, jsou středně velká, krémově bílá a celistvá s malým množstvím zlomků. Cenově výhodné rodinné 1 kg balení. Výhodná cena 1 kg balení. Kešu jádra vyloupáná ze skořápek jsou velmi oblíbenou pochoutkou. Můžeme je mlsat samotné nebo přidat do snídaňových směsí, kaší, jogurtů a dezertů.Kešu ořechy mají lehce nasládlou a jemnou smetanovou chuť.Kešu jsou velmi oblíbenou pochoutkou. Můžeme je mlsat samotné nebo přidat do snídaňových směsí, kaší, jogurtů atd