Džem vyráběný z kousků ovoce je hmota podobná rosolu. To platí i o džemu z višní. Plody višní jsou o něco kyselejší než plody třešní. Višeň je však zdravější díky vyššímu obsahu vitamínu C. Kromě pikantní a nezaměnitelné chuti je skvělým zdrojem vitamínů a minerálů.
Pepř je více než jenom „kýchací prášek“. Sušená, neloupaná zrníčka semínek pepře mají jemnou ovocnou vůni a intenzivní, ostrou pronikavou chuť.
Ptáte se, co to amarant je? Jedná se o rostlinu, jíž se také říká laskavec či sloní ucho. Mluví se o ní i jako o „obilovině Aztéků nebo jako o „nepravé obilovině , protože je přirozeně bezlepková.
Pepř červený je chuťově výrazný, mírně aromatický a ozvláštní každý pokrm. Výborně doplňuje chuť hovězího a vepřového masa, paštik, uzenin i darů moře. Používá se i do sladkých jídel.
Vynikající chuť ekologické rebarbory z naší zahrádky v tomto džemu krásně vyniká.
Vynikající ovocná svačinka z našich BIO jablíček, která je lehce přislazená BIO třtinovým cukrem a jemně zahuštěná BIO vanilkovým pudinkem.
Fenykl obecný se dá zužitkovat celý, ale u nás je nejběžnější používání semen. Aromatické koření se uplatní téměř všude od masových pokrmů, přes nálevy při zavařování až ke sladkému pečivu.
Celá semena hořčice se používají při konzervaci zeleniny, okurek, zelí, červené řepy či hub v kyselém nálevu. Po rozdrcení semínek se uvolní výrazná chuť a ostré aroma. Hořčičná pasta se používá do salátových zálivek, sendvičů nebo majonézy.
Nové koření má aromatickou vůni a lehce ostrou chuť. Hodí se k přípravě uzenin, při konzervaci masa, do omáček, polévek, při marinování ryb, do zvěřiny a do různých směsí koření.
Barevný pepř je lahodné koření, ze kterého se dá připravit výtečná omáčka na těstoviny.Je určen pravým labužníkům. Dokonale vyvážený poměr jednotlivých druhů pepře podtrhne výrazné aroma každé jednotlivé chuti. Aromatický, pikantní a ideální k dochucení, zjemnění a dekoraci.
Sůl s poctivým podílem oregana, která je ideální na dochucování pokrmů.
Luxusní malinový kompot z českých malin. Kompot jsme zavařili ve stejný den, kdy jsme maliny natrhali.
Ajvar je nakládaná zeleninová směs z červených paprik, lilku, česneku a s přidaným chilli. Má svůj původ v srbské kuchyni. Z velkého oblíbence bělehradských restaurací se postupem času vyvinua srbská čalamáda, která v sobě nezapře svůj ušlechtilý původ.
Lahodný, sladkokyselý, voňavý - takový je nás rynglový džem. Z BIO rynglí z našich ekologických sadů. Ve slupkách jsou mnohonásobně skryty nenasycené mastné kyseliny. Z minerálů v rynglích najdete draslík, fosfor, železo či například vápník.
Bílý mák je skvělý do kuchyně na sladké i slané vaření. Vykouzlíte s ním například pečené sušenky, koláče, pečivo, záviny, na palačinkové a waflové těsto, vdolky a muffiny.