Perníkové koření jednoduše patří k Vánocům, pokud narazíte na perníčky, toto koření nikdy nebude daleko. Teplé tóny skořice a hřebíčku dochutí také koláče, ovocné chlebíky, zimní sorbety a sušenky z křehkého těsta.
Kuskus, zejména pak v celozrnné variantě, je zdrojem vitaminů skupiny B (především B1, B2 a B6) a minerálních látek, jako je fosfor, železo, vápník, hořčík nebo zinek
Dříve jsme kompoty mívali na našich stolech často. Dnes jejich nabídka upadá. A přitom kolik chutí roste třeba v našich lesích. Představujeme Vám kompot z borůvek. Kdo by neznal drobný modrý plod s fialovou šťávou, který se obsahem cenných živin řadí k našemu nejcennějšímu ovoci?
Sirup z květů a natě levandule, který je vhodný na dochucení míchaných nápojů, čaje, do dezertů atd.
Sirup z tymiánového výluhu, který můžete užívat 3x denně na lžičku.
Výběrový džem z českých jahod, který jsme doplnili o osvěžující chuť máty.
Lískový ořech je plodem lísky a obsahuje mnoho cenných živiny. Ty můžeme plně využít, když sáhneme po BIO produkci, která je zárukou dobré kvality pěstování s ohledem na životní prostředí. Takové ořechy mají nejen výbornou chuť, ale také vysoký obsah všech důležitých látek.
Chuť jahod a sektu se snoubí přímo báječně.
Křupavé mlsání v podobě sušených banánů v BIO kvalitě.
Skvělá lehce pikantní hořčice z BIO dýně hokaido, BIO žluté cibule a koriandrových semínek. Dokonale se snoubí s jakoukoliv pečínkou :-).
Vynikající chuť ekologicky vypěstovaného červeného rybízu, černého rybízu, josty a angreštu. Příjemně kyselkavý.
Lipové květy v sobě obsahují mnoho vitamínů. Tento sirup je tedy ideální do chladných dnů.
Oregano extra obsahuje 2 % éterických olejů. Použití v kuchyni: na pizzu, součást provensálského koření, na těstoviny a do salátů.
Možno použít na kořenění zvěřiny, drceným jalovcem se obaluje zvěřina před úpravou, do rybích marinád, do kysaného zelí, do guláše, při pečení drůbeže, je součástí různých druhů kořenicích směsí, s koriandrem je dobrý na nakládání masa před uzením, k výrobě Ginu a Borovičky.
Svůj český název pohanka získala díky pohanským nájezdníkům, kteří ji do Evropy rozšířili. Pohanka se zařazuje mezi pseudoobiloviny – v lidské výživě mají stejné použití jako obiloviny, ale botanicky patří do jiných skupin. Všechny pseudoobiloviny jsou přirozeně bezlepkové.