V současnosti je špalda považována za zdravější alternativu šlechtěné pšenice, s vyšším podílem minerálních látek a bílkovin.
Lahodný džem s květem voňavé levandule - obojí vypěstováno na jižní Moravě. Džem je zahuštěn pouze přírodním citrusovým pektinem, bez jakékoliv chemické přísady s jemným dotekem levandule. Úžasný na pečivo, do dortů, palačinek a všechny další dobroty.
Bazalka patří mezi nejvyhledávanější bylinky pro svou nádhernou vůni, zajímavou chuť i velké množství způsobů jejího využití. Bazalka najde své uplatnění v kuchyni, kdy ji můžete přidat do salátů, ale i jako součást zapečených jídel nebo polévek.
Šípkový keř nám dává plody plné síly, které vás okouzlí svou jemnou, sladko-kyselou chutí a lehce načervenalou barvou. Je vítaným pomocníkem v přechodných obdobích, tedy na jaře a na podzim. Pokud chcete, aby čaj měl intenzivní velmi ovocno-aromatickou chuť, dejte plody do studené vody a potom povařte.
Pepřovník černý je dřevnatá ovíjivá liána s malými hrozny bílých květů. Plody jsou drobné bobule, jimž se po usušení říká právě pepř. Černý, zelený i bílý pepř jsou ve skutečnosti stejné plody pepřovníku, jen jiným způsobem ošetřené.
Je lahodný a přitom tak zdravý. Ananas je právem označovaný za krále ovoce. Obsahuje téměř všechny vitaminy, dále šestnáct minerálních látek a stopových prvků.
Třtinový cukr má příjemnou medovou vůni a chuť. Třtinový cukr není tolik čištěn a obsahuje část melasy, která vzniká při zpracování třtiny. Právě melasa obsahuje vitamíny, minerální látky a dokonce i některé aminokyseliny.
Chuťově ostrá hrubozrnná sůl s příměsí chilli vloček.
Zajímavou přílohou k pokrmům je hořčice. Podle chuti vybíráme v regálech buď plnotučnou, nebo kremžskou. Ale co třeba zeleninová hořčice z cukety?
BIO medvědí česnek jsme pro vás usušili v jeho plné síle. Skvěle se hodí do polévek či pomazánek.
Bulgur je naklíčená, usušená, nahrubo rozlámaná a uvařená pšenice. Vypadá jako kuskus a také se podobně snadno připravuje.
Pizze, těstovinám a lasagním dodá toto koření chuť, kterou člověk mimo Itálii často velmi těžce hledá. Koření se též výborně hodí do minestrone, italské zeleninové polévky, kterou je ideální zjemnit parmezánem. Když k tomu zakousnete ciabattu, báječná večeře s přáteli může začít.
Vynikající lahodná čajová směs z bylin z CHKO. Lahodí jazyku i oku.
Kořenící směs adžika je výborným ochucovadlem, zaručeně vyzkoušejte!
Třtinový cukr má příjemnou medovou vůni a chuť. Obsahuje zbytkovou melasu bohatou na přírodní minerály. Moučkový třtinový cukr nahrazuje bílý cukr. Lze použít všude tam, kde netrváme na čisté bílé barvě konečného pokrmu.