Hořčice černá celá Použití v kuchyni: při výrobě hořčice, přidává se do pokrmů založených na oleji, do zavařenin (okurky, houby, zelenina, zelí, rajčata)Historie a současnost: Pěstuje se po celé České Republice. Původním domovem je jižní Evropa, Středozemí a západní Asie.
Přílohový salát z BIO okurek a BIO cibule z naší ekofarmy.
Jedlá houba s všestranným použitím. Hodí se do polévek i omáček a výborná je též nakládaná či podušená s masem. Před použitím doporučujeme namočit na 2 hodiny do vody nebo mléka.
Lahodné kešu oříšky v BIO kvalitě. Prémiové kešu ořechy jsou krémové, skvělé na mlsání a ideální na zdobení dortů. Vyniknou v salátech i smoothie miskách.
Výběrový džem z českých jahod - klasika na palačinky a toustíky. S kousky jahod.
Lahodná chuť brusinek a zázvoru, která vás zaručeně postaví na nohy.
Žitné zrno se používalo při pečení chleba nebo pro přípravu kaše. Podobně jako ostatní obiloviny je vhodné jako příloha, samotné nebo např. v kombinaci s rýží a do masových i zeleninových směsí.
Šalvěj lékařská (Salvia officinalis) je bylinka spojovaná s věčným mládím. Jedna legenda praví, že touhou šalvěje je udělat člověka šťastným a nesmrtelným.Aromatické, sametově hebké zelenošedé až stříbrošedé lístky jsou trpké až svíravě nahořklé.
Lahodný meruňkový džem se semínky máku - obojí vypěstováno na jižní Moravě. Džem je zahuštěn pouze přírodním citrusovým pektinem, bez jakékoliv chemické přísady. Meruňky a mák vytváří zajímavou a lahodnou chuťovou kombinaci. Úžasný na pečivo, do dortů, palačinek a všechny další dobroty.
Směs sušené zeleniny má všestranné použití v kuchyni. Hodí se na polévky, omáčky, saláty, do bramborového salátu, dá se zavařovat, přidávat do zavařenin k okurkám, dá se vařit, smažit, dusit, vhodná také jako příloha k masitým jídlům.
Dříve se kompoty vyskytovaly na našich stolech často. Dnes, kdy je k mání široká paleta různých příloh k jídlům, jejich nabídka upadá. A přitom jsou skvělou upomínkou toho, kolik chutí roste na našich zahradách. Je čas se po nich poohlédnout :-)
Nic víc než sladké hrušky voňavé jako med :-) Přímo z našich bio sadů do kotle.......a mnoho hodin odpařovat.
Zajímavé spojení karamelu, banánu a vanilky, kterým vznikla příjemně exotická chuť.
Panenský řepkový olej lisovaný za studena. Díky tomuto šetrnému zpracování nejsou zničeny prospěšné látky, a jsou proto bohaté na esenciální nenasycené mastné kyseliny a vitaminy.
Sladké balzámové aroma lístků podobné muškátu výborně vyniká na jehněčím i hovězí pečeni, na zvěřině a v marokánském Tajines.