Tento ušlechtilý destilát z výlisků hroznů odrůdy Pálava vyniká bohatým buketem, jemnou strukturou a dlouhou perzistencí. Vyroben tradiční destilací na živém ohni.
Jsme národ pivařů, o tom žádná. Proto je možná trochu zarážející, že pivní pálenky jsou neprávem opomíjené. Asi je to i tím, že ne každá destilérka dokáže kvalitní pivovici vyrobit. Když se ale dílo podaří, je to pak paráda užívat si hřejivou chuť sladu, která spočívá na jazyku. Ochutnejte tu naši!
Meruňkovice je ušlechtilý jemný ovocný destilát s nádhernou charakteristickou chutí a vůní Velkopavlovických meruněk. Díky vysoké cukernatosti a též odlišné chuti této odrůdy se z něho stává jeden z nejjemnějších a nejchutnějších meruňkových pálenek.
Veškeré použité ovoce na výrobu pochází ze sadů jižní Moravy. Proces destilace probíhá na originálním a dnes skutečně unikátním dvoukotlovém destilačním zařízení, čímž je zajištěna skutečná originalita tradičního a kvalitního slováckého destilátu.
Destilát s příjemnou štiplavostí zázvoru. Krásně se zde snoubí chuť zázvoru s medem a citronem.
Kvalitní, delikátní a se speciálním nálevem – to jsou horňácké BIO patizonky. Pro svou chuť získaly v roce 2014 certifikát za 1. místo v soutěži Regionální potravina Jihomoravského kraje a „Zlatá chuť jižní Moravy”. Jsou také nositelem prestižní regionální ochranné známky Tradice Bílých Karpat.
Lahodný dýňový sirup s pomerančem a lehce štiplavým zázvorem.
Kmín je koření vyráběné ze semen rostliny z čeledi Miříkovité, která se jmenuje Šabrej kmínovitý (Cuminum cyminum). Používá se jako kořenicí přísada do řady pokrmů, zejména v oblastech kolem Středozemního moře a v jihovýchodní Asii, odkud pochází.
Snídaní z ovesných vloček nastartujete den plný energie. A z jemných ovesných vloček připravíte tu nejlepší ovesnou kaši.V kuchyni ovšem mají širší využití – zahustíte s nimi polévky, pomazánky, karbanátky. Můžete je přidat do pečiva, lívanečků a nebo si připravit domácí ovesnou granolu.
Chilli nitě nebo chilli vlasy (angel hair). Jemné vlásky vyrobené z ostrých indických chilli papriček. Silná vůně a jemná ovocná chuť.
Houby jsou součástí našeho jídelníčku již téměř po 30 tisíc let a oblíbené byly i u starých Římanů. Sušená hlíva je jedlá houba s všestranným použitím. Hodí se do polévek i omáček a výborná je i nakládaná a uzená. Před použití doporučujeme namočit na 2 hodiny do vody nebo mléka.
Cizrně se někdy říká římský hrách. Možnosti jejího využití v přípravě pokrmů jsou pestré. Má vynikající oříškové aroma, které dodá pokrmům šmrnc. Je vhodná na přípravu pomazánek (rozmixovaná), salátů, zeleninových směsí, polévek nebo jako příloha.
Strouhaný kokos je produktem z dužiny kokosového ořechu. Nejčastěji se nám asi spojuje strouhaný kokos s koláčem, zákuskem nebo dortem.
Rozinky vznikají sušením plodů vinné révy. Protože se tak z původního plodu ztratí značné množství vody, která jinak tvoří dominantní složku veškerého ovoce, obsahují rozinky velké množství jednoduchých cukrů glukózy a fruktózy, a to přibližně šedesát procent.
Pochoutka, sypká kořenící směs z pepře a bylin, která dodá vašemu jídlu ten správný šmrnc.