001

KAPPA 1 - balení DL3,5 na 100 - 300l mléka

KAPPA 1 - balení DL3,5 na 100 - 300l mléka

Směs kultur vhodná pro dohřívané lisované i nelisované sýry. Gouda, Tomme, Gruyére.  Možno použít i pro sýry typu Mozzarella pro dosažení pestřejších chuťových vlastností. Případně pro vláčnější sýr typu Reblochon.

koupit
IOTA 2 - Propionová (netvoří oka) DL1 na 250 - 500l mléka

IOTA 2 - Propionová (netvoří oka) DL1 na 250 - 500l mléka

 Propionová kultura, která NEtvořící oka, pouze oříškovou příchuť. Je možné ji použít při výrobě menších sýrů, kde oka nejsou vhodná. Vhodná pro dohřívané i nedohřívané lisované sýry meších velikostí.

koupit
GAMMA 21 - ochranná kultura DL3,5 na 500-1000l mléka

GAMMA 21 - ochranná kultura DL3,5 na 500-1000l mléka

  Nová řada Gamma 2, označena Gamma 21. Proti: kvasinky, plísně. Kultura určená pro ochranu čerstvých i tvarohových sýrů. Pozastavuje růst kvasinek, plísní a některých bakterií zodpovědných za degradaci chuti. Prodlužuje trvanlivost. 

koupit
DELTA - termofilní DL3,5 na 350 - 700l mléka

DELTA - termofilní DL3,5 na 350 - 700l mléka

 Čistá rychle prozrávající termofilní kultura pro tažené sýry typu  pasta filata , jako je Mozzarella, Korbáček, Parenica apod. Dále sýry typu Čedar nebo Blaťácké zlato. Možno použít i pro sýry měkké a tvrdé, kde je použití této kultury vhodné. I termofilní tvaroh.

koupit
BETA - mezofilní DL3,5 na 300 - 600l mléka

BETA - mezofilní DL3,5 na 300 - 600l mléka

Čistě okyselující zaočkovací kultura bez dalších aromatických příměsí vhodná k nastartování kysání při výrobě tvarohu, měkkých, tvarohových a plísňových sýrů, tvrdých a polotvrdých sýrů.

koupit
ALPHA - mezofilní DL3,5 na 300 - 600l mléka

ALPHA - mezofilní DL3,5 na 300 - 600l mléka

Mírně aromatická zaočkovací kultura vhodná k nastartování kysání při výrobě měkkých, tvarohových a plísňových sýrů, zakysané smetany a másla.

koupit
ALPHA - mezofilní DL1 na 100-200l mléka

ALPHA - mezofilní DL1 na 100-200l mléka

Mírně aromatická zaočkovací kultura vhodná k nastartování kysání při výrobě měkkých, tvarohových a plísňových sýrů, zakysané smetany a másla.

koupit
OMEGA - mezofilní/termofilní směs DL1 na 100 -200l mléka

OMEGA - mezofilní/termofilní směs DL1 na 100 -200l mléka

Farmářská kultura.  Velmi odolná, mírně aromatická zaočkovací kultura, směs mezofilních a z malé části termofilních kultur. Tradičních selské sýrů ze všech druhů mléka. Má univerzální použití pro čerstvé, tvarohové i lisované sýry. V mléku doplňuje přirozenou floru a zlepšuje syřitelnost.

koupit
SIGMA 75 - Penicillium Candidum - rychlé prozrávání, 250-500l

SIGMA 75 - Penicillium Candidum - rychlé prozrávání, 250-500l

Penicillium Candidum - bílá plíseň na sýrech typu Camembert a Hermelín.  Bílá, vysoký porost, rychlé intenzivní prozrávání. Kmeny vhodné pro měkké sýry srážené syřidlem a na povrch polotvrdých sýrů při tvorbě kůrky, např. sýry typu Tomme. Pro pevnost kůrky u sýrů typu Camembert vhodná kombinace s Geotrichum Candidum (Sigma 54). Dále tato kombinace chrání sýry před zelenými plísněmi a černou plísní Mucor. 

koupit
SIGMA 71 - Penicillium Candidum - mírné prozrávání, 250-500l

SIGMA 71 - Penicillium Candidum - mírné prozrávání, 250-500l

Penicillium Candidum - bílá plíseň na sýrech typu Camembert a Hermelín.  Velmi bílá, nízký porost, pozvolné prozrávání. Kmeny vhodné pro menší měkké sýry a zrající tvarohové sýry. U tvarohových sýrů někdy v kombinaci s popelem, např. sýr Valencay nebo St. Maure.   Pro pevnost kůrky u sýrů typu Camembert vhodná kombinace s Geotrichum Candidum (Sigma 54). Dále tato kombinace chrání sýry před zelenými plísněmi a černou plísní Mucor. 

koupit
Odkapávací přepravka - gastro bílá - 60x40x9cm

Odkapávací přepravka - gastro bílá - 60x40x9cm

Profesionální odkapávací gastro přepravka. Pro odkapávání sýrů, tvarohu a pod. Vhodná i do agresivního prostředí jako je syrovátka a solná lázně.   Totožný materiál jako na formách pro výrobu sýrů. Lze kombinovat se žlutou přepravkou pro zachytávání syrovátky při odkapávání. 

koupit
SIGMA 93 CA - Camembert - směs plísní, 250-500l

SIGMA 93 CA - Camembert - směs plísní, 250-500l

Speciální směs plísní pro sýry typu Camembert a Hermelín. A pro další měkké sýry s bílou plísní na povrchu.    Bílé kmeny plísní, jemná kůrka, střední prozrávání. Kvalitní ochrana a prozrávání díky spolupráce plísní Penicillium candidum a Geotrichum candidum a kvasinky Debaryomyces. 

koupit
BETA - mezofilní DL1 na 100 - 200l mléka

BETA - mezofilní DL1 na 100 - 200l mléka

Čistě okyselující zaočkovací kultura bez dalších aromatických příměsí vhodná k nastartování kysání při výrobě tvarohu, měkkých, tvarohových a plísňových sýrů, tvrdých a polotvrdých sýrů.

koupit
Plachetka - bavlna Mušelín 70x70cm

Plachetka - bavlna Mušelín 70x70cm

Mušelín je velmi jemný a zároveň pevný tradiční materiál na bázi bavlny používaný v sýrařství. Vhodná i do forem k lisování, zejména do forem dřevěných kruhových. Díky jemné struktuře se dobře skládá, ale udrží i velký objem sýřeniny. Kvalitně odvádí syrovátku. Vhodná i k odkapání tvarohu. Nelepí se na sýřeninu.  Vyžaduje pečlivější údržbu, jak už tomu u přírodních materiálů bývá. 

koupit
Plachetka - bavlna Mušelín 90x70cm

Plachetka - bavlna Mušelín 90x70cm

Mušelín je velmi jemný a zároveň pevný tradiční materiál na bázi bavlny používaný v sýrařství. Vhodná i do forem k lisování, zejména do forem dřevěných kruhových. Díky jemné struktuře se dobře skládá, ale udrží i velký objem sýřeniny. Kvalitně odvádí syrovátku. Vhodná i k odkapání tvarohu. Nelepí se na sýřeninu.  Vyžaduje pečlivější údržbu, jak už tomu u přírodních materiálů bývá. 

koupit