Směs kultur vhodná pro dohřívané lisované i nelisované sýry. Gouda, Tomme, Gruyére. Možno použít i pro sýry typu Mozzarella pro dosažení pestřejších chuťových vlastností. Případně pro vláčnější sýr typu Reblochon.
Propionová kultura, která NEtvořící oka, pouze oříškovou příchuť. Je možné ji použít při výrobě menších sýrů, kde oka nejsou vhodná. Vhodná pro dohřívané i nedohřívané lisované sýry meších velikostí.
Nová řada Gamma 2, označena Gamma 21. Proti: kvasinky, plísně. Kultura určená pro ochranu čerstvých i tvarohových sýrů. Pozastavuje růst kvasinek, plísní a některých bakterií zodpovědných za degradaci chuti. Prodlužuje trvanlivost.
Čistá rychle prozrávající termofilní kultura pro tažené sýry typu pasta filata , jako je Mozzarella, Korbáček, Parenica apod. Dále sýry typu Čedar nebo Blaťácké zlato. Možno použít i pro sýry měkké a tvrdé, kde je použití této kultury vhodné. I termofilní tvaroh.
Čistě okyselující zaočkovací kultura bez dalších aromatických příměsí vhodná k nastartování kysání při výrobě tvarohu, měkkých, tvarohových a plísňových sýrů, tvrdých a polotvrdých sýrů.
Mírně aromatická zaočkovací kultura vhodná k nastartování kysání při výrobě měkkých, tvarohových a plísňových sýrů, zakysané smetany a másla.
Mírně aromatická zaočkovací kultura vhodná k nastartování kysání při výrobě měkkých, tvarohových a plísňových sýrů, zakysané smetany a másla.
Farmářská kultura. Velmi odolná, mírně aromatická zaočkovací kultura, směs mezofilních a z malé části termofilních kultur. Tradičních selské sýrů ze všech druhů mléka. Má univerzální použití pro čerstvé, tvarohové i lisované sýry. V mléku doplňuje přirozenou floru a zlepšuje syřitelnost.
Penicillium Candidum - bílá plíseň na sýrech typu Camembert a Hermelín. Bílá, vysoký porost, rychlé intenzivní prozrávání. Kmeny vhodné pro měkké sýry srážené syřidlem a na povrch polotvrdých sýrů při tvorbě kůrky, např. sýry typu Tomme. Pro pevnost kůrky u sýrů typu Camembert vhodná kombinace s Geotrichum Candidum (Sigma 54). Dále tato kombinace chrání sýry před zelenými plísněmi a černou plísní Mucor.
Penicillium Candidum - bílá plíseň na sýrech typu Camembert a Hermelín. Velmi bílá, nízký porost, pozvolné prozrávání. Kmeny vhodné pro menší měkké sýry a zrající tvarohové sýry. U tvarohových sýrů někdy v kombinaci s popelem, např. sýr Valencay nebo St. Maure. Pro pevnost kůrky u sýrů typu Camembert vhodná kombinace s Geotrichum Candidum (Sigma 54). Dále tato kombinace chrání sýry před zelenými plísněmi a černou plísní Mucor.
Profesionální odkapávací gastro přepravka. Pro odkapávání sýrů, tvarohu a pod. Vhodná i do agresivního prostředí jako je syrovátka a solná lázně. Totožný materiál jako na formách pro výrobu sýrů. Lze kombinovat se žlutou přepravkou pro zachytávání syrovátky při odkapávání.
Speciální směs plísní pro sýry typu Camembert a Hermelín. A pro další měkké sýry s bílou plísní na povrchu. Bílé kmeny plísní, jemná kůrka, střední prozrávání. Kvalitní ochrana a prozrávání díky spolupráce plísní Penicillium candidum a Geotrichum candidum a kvasinky Debaryomyces.
Čistě okyselující zaočkovací kultura bez dalších aromatických příměsí vhodná k nastartování kysání při výrobě tvarohu, měkkých, tvarohových a plísňových sýrů, tvrdých a polotvrdých sýrů.
Mušelín je velmi jemný a zároveň pevný tradiční materiál na bázi bavlny používaný v sýrařství. Vhodná i do forem k lisování, zejména do forem dřevěných kruhových. Díky jemné struktuře se dobře skládá, ale udrží i velký objem sýřeniny. Kvalitně odvádí syrovátku. Vhodná i k odkapání tvarohu. Nelepí se na sýřeninu. Vyžaduje pečlivější údržbu, jak už tomu u přírodních materiálů bývá.
Mušelín je velmi jemný a zároveň pevný tradiční materiál na bázi bavlny používaný v sýrařství. Vhodná i do forem k lisování, zejména do forem dřevěných kruhových. Díky jemné struktuře se dobře skládá, ale udrží i velký objem sýřeniny. Kvalitně odvádí syrovátku. Vhodná i k odkapání tvarohu. Nelepí se na sýřeninu. Vyžaduje pečlivější údržbu, jak už tomu u přírodních materiálů bývá.