Kvalitní pevná forma na měkké, čerstvé, tvarohové a plísňové sýry.
Směs startovacích a zracích kultur pro typický rustikální sýr. Vhodné pro měkké i lisované sýry. Tato kultura umožňuje zejména výborné prozrání a vytváří měkké jemné těsto sýra.
Směs kultur vhodná pro sýry typu Salers, Cantal, Čedar. Směs homofermentativních a heterofermentatovních mezofilních kultur a termofilní Streptococcus termophilus. Aromatická kultura vycházející z původní výroby sýru Salers v dřevěné nádobě ihned po nadojení.
Kompletní směs pro sýry typu Munster. Typická kultura pro sýry zrající pod mazem.
Kvalitní pevná forma na měkké, čerstvé, tvarohové a plísňové sýry.
Vzorek práškového syřidla Beaugel G2200MM v množství 3g. K otestování jeho vlastností a vhodnosti pro Vaši výrobu. Dlouhá trvanlivost. Při vhodném skladování a výrobním postupu toto množství vystačí na 200l mléka při výrobě Tvrdých a polotvrdých sýrů. Při výrobě měkkých sýrů je spotřeba syřidla ještě nižší.
Směs termofilních kultur pro tradiční nelisované i lisované sýry, např. typu Reblochon. Vytváří pružné těsto a pestrou chuť. Dobře odolává nežádoucím bakteriím.
Jemná chuť, mírné aroma, bílá barva, pozvolné prozrávání, připraveno pro sýry z kozího i kravského mléka. Směs pro výrobu malých delikatesních tvarohových sýrů bílé barvy ze všech druhů mléka. Součástí směsi jsou zaočkovací kultury i plísně, které prozrají tvaroh do smetanové až máslové konzistence. Takové sýry se dají jíst již od 3 týdnů zrání až do 3 měsíců. Chuť je jemnější než u Iota CL1 a Iota CL2. V případě, že kůrka je již příliš pikantní, je obvyklé jíst pouze střed sýru bez kůrky.
Mušelín je velmi jemný a zároveň pevný tradiční materiál na bázi bavlny používaný v sýrařství. Vhodná i do forem k lisování, zejména do forem dřevěných kruhových. Díky jemné struktuře se dobře skládá, ale udrží i velký objem sýřeniny. Kvalitně odvádí syrovátku. Vhodná i k odkapání tvarohu. Nelepí se na sýřeninu. Vyžaduje pečlivější údržbu, jak už tomu u přírodních materiálů bývá.
Vzorek práškového syřidla Beaugel P1100V v množství 3g. 26mg chymozinu z telecího žaludku. Při ředění 3g syřidla ve 100ml vody síla cca 1:22 000. Dlouhá trvanlivost. Při vhodném skladování a výrobním postupu toto množství vystačí přibližně na 1000l mléka při výrobě Tvrdých a polotvrdých sýrů. Při výrobě měkkých sýrů je spotřeba syřidla ještě nižší.
Sýrařský popel vhodný k aplikaci na povrch tvarohových zrajících sýrů, kde podporuje růst bílé plísně a tvoří ochrannou vrstvu. Balení připravené pro využití při domácí výrobě Zrajících sýrů z kultury Beaugel 15. Snadné aplikace
Živočišné práškové syřidlo Beaugel P1100V v množství 60g. 520mg chymozinu z telecího žaludku. Při ředění 60g syřidla ve 440ml vody síla 1:100 000. Dlouhá trvanlivost. Při vhodném skladování a výrobním postupu toto množství vystačí přibližně na 20000l mléka při výrobě Tvrdých a polotvrdých sýrů. Při výrobě měkkých sýrů je spotřeba syřidla ještě nižší.
Ideální pro výrobu dlouhozrajících sýrů, vyšší podíl Lactobacillus helveticus. Speciální směs kultur pro dosažení chuti horských sýrů typu Abondance nebo Beaufort. Dlouhozrajících Gouda, Edam a pod. Vhodná i pro selský sýr typu Tomme.
Helvetická kultura, vysoce termofilní, pro dohřívané i vysokodohřívané lisované tvrdé sýry. Parmezán, Comté, Beaufort. Výborných chuťových vlastností je možné dosáhnout při výrobě sýru Feta klasickým postupem. Využívá se samostatně nebo, jako přídavek k dalším kulturám pro zajištění kvalitního dlouhodobějšího zrání.
Kompletní směs kultur pro sýr typu Vacherin. Vytváří typické chuťové vlastnosti tohoto sýra.