001

FF31 - pyramida / Pouligny-Saint-Pierre

FF31 - pyramida / Pouligny-Saint-Pierre

Kvalitní pevná forma na měkké, čerstvé, tvarohové a plísňové sýry.

koupit
IOTA 4 Tomme rustique - balení DL1 na 200l mléka

IOTA 4 Tomme rustique - balení DL1 na 200l mléka

Směs startovacích a zracích kultur pro typický rustikální sýr. Vhodné pro měkké i lisované sýry.   Tato kultura umožňuje zejména výborné prozrání a vytváří měkké jemné těsto sýra. 

koupit
IOTA Salers, Čedar - balení DL3,5 na 350 - 700l mléka

IOTA Salers, Čedar - balení DL3,5 na 350 - 700l mléka

Směs kultur vhodná pro sýry typu Salers, Cantal, Čedar. Směs homofermentativních a heterofermentatovních mezofilních kultur a termofilní Streptococcus termophilus. Aromatická kultura vycházející z původní výroby sýru Salers v dřevěné nádobě ihned po nadojení. 

koupit
IOTA M Munster / Romadur  DL3,5 na 700l mléka

IOTA M Munster / Romadur DL3,5 na 700l mléka

Kompletní směs pro sýry typu Munster. Typická kultura pro sýry zrající pod mazem. 

koupit
FF21 - pyramida / Valençay

FF21 - pyramida / Valençay

Kvalitní pevná forma na měkké, čerstvé, tvarohové a plísňové sýry.

koupit
Vzorek práškového syřidla - MIKROBIÁLNÍ Beaugel G2200MM

Vzorek práškového syřidla - MIKROBIÁLNÍ Beaugel G2200MM

Vzorek práškového syřidla Beaugel G2200MM v množství 3g. K otestování jeho vlastností a vhodnosti pro Vaši výrobu.  Dlouhá trvanlivost. Při vhodném skladování a výrobním postupu toto množství vystačí na 200l mléka při výrobě Tvrdých a polotvrdých sýrů. Při výrobě měkkých sýrů je spotřeba syřidla ještě nižší. 

koupit
IOTA Reblochon - balení DL1 na 100 - 200l

IOTA Reblochon - balení DL1 na 100 - 200l

Směs termofilních kultur pro tradiční nelisované i lisované sýry, např. typu Reblochon.   Vytváří pružné těsto a pestrou chuť. Dobře odolává nežádoucím bakteriím. 

koupit
IOTA CL3 - balení DL1 na 200l mléka

IOTA CL3 - balení DL1 na 200l mléka

 Jemná chuť, mírné aroma, bílá barva, pozvolné prozrávání, připraveno pro sýry z kozího i kravského mléka. Směs pro výrobu malých delikatesních tvarohových sýrů bílé barvy ze všech druhů mléka. Součástí směsi jsou zaočkovací kultury i plísně, které prozrají tvaroh do smetanové až máslové konzistence. Takové sýry se dají jíst již od 3 týdnů zrání až do 3 měsíců. Chuť je jemnější než u Iota CL1 a Iota CL2. V případě, že kůrka je již příliš pikantní, je obvyklé jíst pouze střed sýru bez kůrky. 

koupit
Plachetka - bavlna Mušelín 80x80cm

Plachetka - bavlna Mušelín 80x80cm

Mušelín je velmi jemný a zároveň pevný tradiční materiál na bázi bavlny používaný v sýrařství. Vhodná i do forem k lisování, zejména do forem dřevěných kruhových. Díky jemné struktuře se dobře skládá, ale udrží i velký objem sýřeniny. Kvalitně odvádí syrovátku. Vhodná i k odkapání tvarohu. Nelepí se na sýřeninu.  Vyžaduje pečlivější údržbu, jak už tomu u přírodních materiálů bývá. 

koupit
Vzorek práškového syřidla - ŽIVOČIŠNÉ Beaugel P1100V

Vzorek práškového syřidla - ŽIVOČIŠNÉ Beaugel P1100V

Vzorek práškového syřidla Beaugel P1100V v množství 3g. 26mg chymozinu z telecího žaludku. Při ředění 3g syřidla ve 100ml vody síla cca 1:22 000.  Dlouhá trvanlivost. Při vhodném skladování a výrobním postupu toto množství vystačí přibližně na 1000l mléka při výrobě Tvrdých a polotvrdých sýrů. Při výrobě měkkých sýrů je spotřeba syřidla ještě nižší. 

koupit
Popel sýrařský - k naředění v lahvičce 200ml

Popel sýrařský - k naředění v lahvičce 200ml

Sýrařský popel vhodný k aplikaci na povrch tvarohových zrajících sýrů, kde podporuje růst bílé plísně a tvoří ochrannou vrstvu.  Balení připravené pro využití při domácí výrobě Zrajících sýrů z kultury Beaugel 15. Snadné aplikace 

koupit
Beaugel práškové syřidlo ŽIVOČIŠNÉ P1100V - 60g

Beaugel práškové syřidlo ŽIVOČIŠNÉ P1100V - 60g

Živočišné práškové syřidlo Beaugel P1100V v množství 60g. 520mg chymozinu z telecího žaludku. Při ředění 60g syřidla ve 440ml vody síla 1:100 000.   Dlouhá trvanlivost. Při vhodném skladování a výrobním postupu toto množství vystačí přibližně na 20000l mléka při výrobě Tvrdých a polotvrdých sýrů. Při výrobě měkkých sýrů je spotřeba syřidla ještě nižší.   

koupit
KAPPA 2 - balení DL1 na 100l mléka

KAPPA 2 - balení DL1 na 100l mléka

 Ideální pro výrobu dlouhozrajících sýrů, vyšší podíl Lactobacillus helveticus. Speciální směs kultur pro dosažení chuti horských sýrů typu Abondance nebo Beaufort. Dlouhozrajících Gouda, Edam a pod. Vhodná i pro selský sýr typu Tomme.

koupit
KAPPA 4 - balení DL1 na 500l mléka

KAPPA 4 - balení DL1 na 500l mléka

 Helvetická kultura, vysoce termofilní, pro dohřívané i vysokodohřívané lisované tvrdé sýry. Parmezán, Comté, Beaufort. Výborných chuťových vlastností je možné dosáhnout při výrobě sýru Feta klasickým postupem. Využívá se samostatně nebo, jako přídavek k dalším kulturám pro zajištění kvalitního dlouhodobějšího zrání.

koupit
IOTA V (Vacherin) DL1 na 200l mléka

IOTA V (Vacherin) DL1 na 200l mléka

Kompletní směs kultur pro sýr typu Vacherin. Vytváří typické chuťové vlastnosti tohoto sýra.

koupit