Směs startovacích kultur typických pro sýr Camembertského typu.
Výrazná chuť, intenzivnější prozrávání, připraveno pro kozí sýry.
Roquefortská plíseň, modré a světle šedé barvy, vyvážené chuti s příměsí ovocných tónů a krémovitou strukturou. Dle praktických zkušeností lze kulturu využít až na 500 litrů mléka. Pro sýry typu Gorgonzola a Fourmes.
Povrchová plíseň je zpočátku bílá později přechází do růžové až červené barvy. Drží dobře na sýru. Zpomaluje rozvoj nežádoucí černé plísně Mucor, vhodná proto i jako ochrana proti dalším nežádoucím plísním na polotvrdé sýry. Vhodná i na lisované sýry a sýry s bílou plísní napovrchu, typu Tomme (Tomme je označení pro třídu sýrů vyráběnou především ve Francouzských Alpách a Švýcarsku).
Kmen vytvářející průměrné zabarvení do oranžova a silné aroma.
Kultura určená pro ochranu dohřívaných i nedohřívaných dlouhozrajících sýrů. Pozastavuje růst a vývoj nežádoucích mikroorganismů jako Clostridia, Leuconostoc, heterofermentativní laktobacily a enterokoky a tím je možné snížit riziko duření (nafukování) sýrů způsobené jejich aktivitou.
Sýrařský popel vhodný k aplikaci na povrch tvarohových zrajících sýrů, kde podporuje růst bílé plísně a tvoří ochrannou vrstvu. Působí také velmi efektně
Kultura pro výrobu sýru St. Paulin a podobných lisovaných sýrů s přírodní oranžovou kůrkou.
Směs startovacích kultur ideálních k výrobě čerstvých a tvarohových sýrů i velice aromatického tvarohu.
Pro nás tvaroh, pro Francouze Čerstvý sýr! Kompletní kultura pro lahodný tvarohový čerstvý sýr. Nejlepší výsledky jsou z čerstvého domácího mléka, ale můžete zkusit najít i kvalitního farmáře. Kultura obsahuje kompletně vše, co potřebujete. Syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury a návod k výrobě
Mírně kyselý, pomalé dokysávání, velmi mírné odloučení syrovátky.
Pro nás tvaroh, pro Francouze Čerstvý sýr! Kompletní kultura pro lahodný tvarohový čerstvý sýr. Nejlepší výsledky jsou z čerstvého domácího mléka, ale můžete zkusit najít i kvalitního farmáře. Kultura obsahuje kompletně vše, co potřebujete. Syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury, to vše v jedné tubě. A návod k výrobě!
Jak povýšit tvaroh na něco delikátního?.Uděláte z něj zrající sýr! Kompletní kultura pro zrající sýry tipu Crottin. Nejlepší výsledky jsou z mléka kozího, ale z kravského budou také výborné. Kultura obsahuje kompletně vše, co potřebujete. Syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury a návod k výrobě
Každý si chce zkusit udělat bochník sýra! S touto kulturou můžete, výsledek se dostaví.. Kompletní kultura sýr jemnějšího typu Gouda nebo pikantnějšího Tomme. Můžete zvolit postup bez lisování nebo sýr přilisovaný nízkým tlakem. Už po dvou týdnech budete mít výsledky. Lepší chuti dosáhnete při delším zrání, přibližně 8 týdnů. Kultura obsahuje kompletně vše, co potřebujete. Syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury a návod k výrobě
Camembert nebo u nás Hermelín chce zkusit každý český sýrař. Tento sýr máme tak moc pod kůží, že nemůžeme jinak :-)! Kompletní kultura sýr typu Camembert. Typický jemný kožíšek a tekutá textura uvnitř nám doslova učarovala. Výběrem použitých kultur máme možnost ochutnat i chuť, která se blíží té francouzské. A postup je volen tak, že i zrání má velké naděje na úspěch. Kultura obsahuje kompletně vše, co potřebujete. Syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury a návod k výrobě