001

LAMBDA 12 jogurtová, balení DL1- 20l jogurtu/ 100 - 200l sýr

LAMBDA 12 jogurtová, balení DL1- 20l jogurtu/ 100 - 200l sýr

 Velmi jemný, mírné okyselení, chuť sladkého jogurtu. Rychlé zpevnění. Vhodný pro výrobu jogurtů i jogurtového mléka.  Zastoupené kmeny jsou příznivé pro výrobu jogurtu z kozího mléka.  

koupit
IOTA 1 - Propionová (tvoří oka) DL1 na 500l mléka

IOTA 1 - Propionová (tvoří oka) DL1 na 500l mléka

 Propionová kultura produkující plyn, tedy tvořící oka v sýrech. Pro lisované dohřívané sýry s oky s typickou oříškovou příchutí Emmental, Leerdamer a pod.

koupit
Mřížka do Zrací skříně Combi Froma/Yog

Mřížka do Zrací skříně Combi Froma/Yog

Náhradní mřížka do Zrací skříně Combi Froma/Yog.  Možno využít i pro odkapávání, nejlépe v kombinaci s podložkou pod sýry 

koupit
GAMMA 21 - ochranná kultura DL1 na 100-200l mléka

GAMMA 21 - ochranná kultura DL1 na 100-200l mléka

 Nová řada Gamma 2, označena Gamma 21. Proti: kvasinky, plísně. Kultura určená pro ochranu čerstvých i tvarohových sýrů. Pozastavuje růst kvasinek, plísní a některých bakterií zodpovědných za degradaci chuti. Prodlužuje trvanlivost.   

koupit
IOTA CL3 - balení DL3,5 na 700l mléka

IOTA CL3 - balení DL3,5 na 700l mléka

 Jemná chuť, mírné aroma, bílá barva, pozvolné prozrávání, připraveno pro sýry z kozího i kravského mléka. Směs pro výrobu malých delikatesních tvarohových sýrů bílé barvy ze všech druhů mléka. Součástí směsi jsou zaočkovací kultury i plísně, které prozrají tvaroh do smetanové až máslové konzistence. Takové sýry se dají jíst již od 3 týdnů zrání až do 3 měsíců. Chuť je jemnější než u Iota CL1 a Iota CL2. V případě, že kůrka je již příliš pikantní, je obvyklé jíst pouze střed sýru bez kůrky. 

koupit
KAPPA 3 - balení DL1 na 50 - 100l mléka

KAPPA 3 - balení DL1 na 50 - 100l mléka

Směs pro sýry s oky. Termofilní a propionové bakterie určených pro lisované dohřívané sýry. Kultura se používá pro typické švýcarské sýry s oky a oříškovou příchutí, např. typu Bargkäse, petit Gruyére, Emmental, Leerdamer, Jarls berg a další.   Rozvoj ok potřebuje vhodné podmínky a dostatečně velký sýr.

koupit
KAPPA 1 - balení DL1 na 50 -100l mléka

KAPPA 1 - balení DL1 na 50 -100l mléka

Směs kultur vhodná pro dohřívané lisované i nelisované sýry. Gouda, Tomme, Gruyére.  Možno použít i pro sýry typu Mozzarella pro dosažení pestřejších chuťových vlastností. Případně pro vláčnější sýr typu Reblochon. 

koupit
IOTA St. Nectaire - balení DL1 na 100 - 200l

IOTA St. Nectaire - balení DL1 na 100 - 200l

Termofilní kultura obsahující enterokoky a mikrokoky vhodná k zaočkování měkkých a lisovaných nedohřívaných sýrů. Vhodná k přípravě sýrů typu Saint Nectaire nebo Reblochon v kombinaci s dalšími kulturami (pokud se přirozeně nevyskytují v prostředí).  Výborné prozrávání, chuťová pestrost, velmi odolné kmeny. 

koupit
DELTA - termofilní DL1 na 100 - 200l mléka

DELTA - termofilní DL1 na 100 - 200l mléka

 Čistá rychle prozrávající termofilní kultura pro tažené sýry typu  pasta filata , jako je Mozzarella, Korbáček, Parenica apod. Dále sýry typu Čedar nebo Blaťácké zlato. Možno použít i pro sýry měkké a tvrdé, kde je použití této kultury vhodné. I termofilní tvaroh.

koupit
Beaugel práškové syřidlo MIKROBIÁLNÍ G2200MM - 60g

Beaugel práškové syřidlo MIKROBIÁLNÍ G2200MM - 60g

Mikrobiální práškové syřidlo Beaugel G2200MM v množství 60g.   Dlouhá trvanlivost. Při vhodném skladování a výrobním postupu toto množství vystačí přibližně na 4000l mléka při výrobě Tvrdých a polotvrdých sýrů. Při výrobě měkkých sýrů je spotřeba syřidla ještě nižší. 

koupit
IOTA Kefír 3 DL1 na 20l kefíru

IOTA Kefír 3 DL1 na 20l kefíru

Směs kultur pro výrobu zákysu kefírového typu, která obsahuje vybrané bakterie z původní kefírové houby. Jedná se o zákys určený k pití, můžeme očekávat tedy spíš řidší konzistenci. Nevylučuje se však ani dosažení tuhého produktu na lžičku, záleží na kondici mléka, tedy množství sušiny a případně postupu, kterým výsledek také můžete ovlivnit.  Pro kefír je přirozené postupné dozrávání i po ukončené kultivace v průběhu spotřeby. Chuť se může pohybovat od velmi jemné až po palčivě perlivou. V konečné f

koupit
IOTA Kefír 3 DL3,5 - na 150l mléka

IOTA Kefír 3 DL3,5 - na 150l mléka

Směs kultur pro výrobu zákysu kefírového typu, která obsahuje vybrané bakterie z původní kefírové houby. Jedná se o zákys určený k pití, můžeme očekávat tedy spíš řidší konzistenci. Nevylučuje se však ani dosažení tuhého produktu na lžičku, záleží na kondici mléka, tedy množství sušiny a případně postupu, kterým výsledek také můžete ovlivnit.  Pro kefír je přirozené postupné dozrávání i po ukončené kultivace v průběhu spotřeby. Chuť se může pohybovat od velmi jemné až po palčivě perlivou. V konečné f

koupit
IOTA Probi 1 DL3,5 na 150 - 180l zakysaného mléka

IOTA Probi 1 DL3,5 na 150 - 180l zakysaného mléka

Kultura pro výrobu probiotického zákysu, který je obohacen o prospěšné bifidobakterie. Jedná se o zákys určený k pití, můžeme očekávat tedy spíš řidší konzistenci. Nevylučuje se však ani dosažení tuhého produktu na lžičku, záleží na kondici mléka, tedy množství sušiny a případně postupu, kterým výsledek také můžete ovlivnit. K nahlédnutí inspirativní video.  Výraz probiotický pochází z řečtiny a znamená pro život , je opakem slova antibiotický, proti životu .   

koupit