Homepage. Rádi se propíjíme životem bez limitu s výjimečnými destiláty. Nechceme si je nechat jen pro sebe, rádi bychom je nabídli i vám. Vítejte na limit spirit. Na našem eshopu najdete limitované edice, velmi kvalitní destiláty a po opravdu důkladném ochutnání ta nejlepší vína. Nebojte se zkusit něco nového,…
Nejtypičtější argentinská odrůda. Velice vhodné k archivaci do 10 let. 100% organické víno. Zrání 8 měsíců v nerezových sudech a 8 měsíců v lahvi. Hrozny pocházejí z vinice Cuartel 6 Finca El Cepillo, která se nachází v údolí Valle de Uco. Jedná se organické a biodynamické parcelní víno.
Don Papa Sherry Cask Finish je rum na bázi melasy, který po výrobě na destilační koloně zraje 4 roky v dubových sudech po bourbonu. Následně je na 18 měsíců uložen do sudů, ve kterých dříve odpočívaly čtyři druhy sherry – Fino, Pedro Ximénez, Cream a Palo Cortado. Rumy z těchto sudů jsou nakonec pečlivě blendovány – rodí se tak jedinečná limitovaná edice nefiltrovaného rumu
Navy Island Pedro Ximénez Sherry Cask Finish byl lahvován exkluzivně pro Českou republiku. Lahvován byl v roce 2022 jen v limitovaném množství. Tato edice se skládá z vybraných jamajských rumů, včetně těch nejlepších stařených kotlíkových rumů, které byly uloženy minimálně na 6 měsíců k závěrečnému zrání do sudů po sherry Pedro Ximénez. Výsledný rum má typicky výrazný jamajský charakter, doplněný o jemné tóny sušeného ovoce a sladkého džemu, a přetrvávající kořeněný
Všechny koňaky Ferrand vznikají 100 % z hroznů z oblasti Grande Champagne 1er Cru de Cognac. Značka je silně zakořeněná v historii a rozsáhlý rodinný archiv poskytuje cennou inspiraci na další cestu. Zároveň má však také nový pohled na věc a pokračuje v tradici rodiny Ferrand s novými inovacemi a experimenty. Koňak vytvořený k poctě 10 generací Élie Ferrandů a Mademoiselle, poslední členky rodiny, odka
Král Islay ve svých nejlepších letech, divoce nekontrolovatelný, s jasnou vizí a smyslem pro účel, který nikdo nemůže popřít. Nádherný a klasický Lagavulin s intenzitou, slaností a sladkostí, které se dokonale vyvažují, zahalené kouřem ze dřeva. Jednoduše vynikající.
Rum destilovaný v tradičních kotlíkových destilačních přístrojích a následně namíchaný z rumů starších 12 let. Zlatá medaile z roku 2008 na International Spirits Challenge.
TALISKER Distillers Edition 2011/2021 LAGAVULIN Distillers edition 2006/2021 GLENKINCHIE Distillers edition 2009/2021 CRAGGANMORE Distillers edition 2009/2021 DALWHINNIE Distillers Edition 2006/2021 CAOL ILA Distillers Edition OBAN Distillers Edition 2007/2021
Roku 2009 se stala majitelem Hampden Estate rodina Husseyů a teprve oni zde navíc zavedli praxi staření rumu. V roce 2018, po 265 letech od zahájení provozu, se stařené rumy z této slavné palírny začaly prodávat. Vyrábějí se za pomoci pramenité vody, přírodní „divoké“ fermentace a výlučně za použití kotlíkových destilačních zařízení. Staří se v tropických podmínkách a neobsahují žádný cukr ani jiné přísady.
Rumový klenot. V současnosti vážně neexistuje moc lahví, které by se těšily větší oblibě. A není se čemu divit. Mísí se v něm nejkvalitnější rumy z Barbadosu. Nejprve zrály 8-15 let intenzivně v tropickém klimatu, pak hezky pomalu 2-10 let v evropských podmínkách. Kombinace dubových sudů s různým stupněm opálení od nově plněných přes bourbonové sudy až po soudky po bezchybném koňaku Pierre Ferrand XO Grande Champagne dává vzniknout neuvěřitelně plné, zároveň však jemné chuti
Rum Plantation Isle of Fiji se vyrábí pomocí tradičních technik z místní fidžijské cukrové třtiny. Nejprve tento rum zraje v tropickém klimatu na Fidži cca 2 až 3 roky v sudech po bourbonu. Pak se rum stěhuje na jihozápad Francie a následuje druhé zrání zhruba 1 rok v sudech z francouzského dubu. Tato metoda dvojitého stárnutí ve spojení se znalostmi výrobců z Fidži, vytváří rum s unikátní chutí, který jen tak s nějakým jiným rumem nezaměníte. Čekáte nějakou sladkou exotiku a ona přijde chuť v podobě dubo
Plantation OFTD Overproof vznikl ze schůzky sedmi pánů, v jejichž čele stál Alexandre Gabriel, vlastník značky Cognac Ferrand a master blender rumů Plantation.
Limitovaná edice, která zraje v sudech po irské jednosladové whiskey Teeling, což ji dodává výrazný a lahodný kouřový nádech. Blend rumů z melasy:Barbados: West Indies Distillery (kolonová a kotlíková destilace)Jamajka: Long Pond Distillery (kotlíková destilace)Trinidad: Trinidad Distillery Ltd. (kolonová destilace) Slupky ananasu se macerují v rumu Plantation 3 Stars, který se následně destiluje na destilačním kotlíku v palírně Ferrand ve Francii. Dužina ananasu se
Dárkové balení obsahuje dvě originální sklenice. Rum vytvořený k 20letému výročí Alexandra Gabriela v pozici master blendera. Vzniká z velmi starých rumů charakteristických pro Barbados a sklízí úspěchy i po více než 10 letech, které uplynuly od jeho představení.
Blend rumů z Guyany, Barbadosu a Jamajky, jejichž vstupní surovinou je melasa. Po destilaci rumy zrají v místě původu, tedy v tropickém prostředí, v 220litrových dubových sudech po bourbonu. Do rumu se nepřidává cukr a není filtrován zastudena. Blend se skládá z:40 % 3-5letého rumu z Guyany, vyrobeného kotlíkovou a kolonovou destilací25 % 5letého rumu z Barbadosu, vyrobeného kotlíkovou a kolonovou destilací20 % nezrajícího rumu z Guyany
Bumbu Rum 15y se vyrábí na základě původní receptury, která pochází z 17. století. Do Bumbu Rumu se od nepaměti po vypálení přidává několik druhů místního koření. Je ale tajemstvím, o jaké koření jde. Od výrobce víme jenom to, že jsou všechno přírodní složky ze Střední a Jižní Ameriky. Základem Bumbu Rumu 15y je šťáva cukrové třtiny, která je pěstovaná na Barbadosu, Kostarice, v Belize, Dominikánské republice a třeba v Hondurasu. Právě jedinečnost míst pro pěstování cukrové třtiny se všemi možnými fakt