Homepage. Rádi se propíjíme životem bez limitu s výjimečnými destiláty. Nechceme si je nechat jen pro sebe, rádi bychom je nabídli i vám. Vítejte na limit spirit. Na našem eshopu najdete limitované edice, velmi kvalitní destiláty a po opravdu důkladném ochutnání ta nejlepší vína. Nebojte se zkusit něco nového,…
Ovocná edice rumů Arrangé z destilérky Isautier. Degustační set Isautier Arrangé obsahuje Isautier Arrangé Gingembre Citron Isautier Arrangé Banane Flambée Isautier Arrangé Goyave Rooibos
Isautier se vyznačuje tím, že dokáže vyrábět jak melasové rumy, tak čistou třtinovou šťávu. Secret de Canne je směs 50% zemědělského bílého rumu a 50% starého zemědělského rumu. Starý rum zrál 8 let v dubových sudech a ve dvou fázích. Prvně byl uložen v nových sudech po dobu 8 až 14 měsíců, díky tomu extrahoval maximum dubu a tříslovin. Poté byl uložen do červených sudů (použité sudy s patinou, které jsou již několik let staré), kde si našel čas na tiché zrání.
Single-barrel verze oblíbené Tennessee whiskey je silnější a robustnější, než klasický Jack. Zkušený Master Distiller dohlíží na to, aby v téhle stylové láhvi skončil jen obsah těch nejlepších sudů. Číslo sudu i datum ručního lahvování najdete na každé z nich.
Rum Nativo se z melasy vyrábí kontinuální destilací v klasické měděné destilační koloně z roku 1922 v destilerii Las Cabras. Zraje ve vypálených sudech z amerického bílého dubu po bourbonu a je filtrován nejprve přes membrány z celulózy, poté studenou filtrací. Za chuťovým profilem rumu stojí ikona mezi blendery moderních rumů, Francisco „Don Pancho“ Fernández. „20 let“ na etiketě znamená, že rumy, které tvoří obsah láhve, zrály minimálně 20 let.
Matusalem Gran Reserva 23 je poctou rodinné tradici. Průměrná délka zrání tohoto rumu představuje dvacet tři let v systému solera. Patřičné stáří rumu se zákonitě odráží i na jeho charakteru.
Nikka Coffey Malt se vyrábí v japonské destilerii Mijagikjó výlučně ze sladového ječmene. Jediný důvod, proč není řazená mezi single malt whisky, je destilační zařízení, na kterém vzniká – nejedná se totiž o pot still (jako v případě skotských single maltů), ale o kolonu, na které běžně vznikají obilné whisky. Proto je, tak trochu paradoxně, i Nikka Coffey Malt řazena mezi single grain whisky. Unikátní výrobní postup vede ke vzniku whisky s naprosto mimořádnou chutí a te
Nikka From the Barrel je silný blend sladových a obilných whisky ze dvou palíren japonské společnosti Nikka, při jejichž staření se používá celá škála různých sudů (v některých byl dříve uložen bourbon, v jiných sherry, některé jsou vypálené, jiné nikoli atd.). Po smíchání je whisky uložena na několik měsíců znovu do sudu, čímž se liší od jiných blended whisky, které se běžně nechávají odpočívat v nerezových tancích (odtud jméno „From the Barrel“ neboli „ze sudu“). Výsledkem je naprosto jed
Mikrosvín Mikulov- Flower line, pozdní sběr Víno světlejší citronové barvy. Vůně s tóny citrusových plodů se postupně otevírá do aroma broskví a nádechu sušených bylin v závěru. Chuť je pikantní s limetkovou kyselinkou, decentním zbytkovým cukrem a delší minerálně-slanou dochutí.
Vybrané rostlinné ingredience se mnoho hodin macerují v čistém destilátu, než se z nich uvolní esenciální oleje a aromata. Při výrobě se používají jalovec, borůvky, ostružiny, kůra skořicovníku čínského, lékořice, citronová kůra, koriandr, andělika, pomerančová kůra, mandle a kořen kosatce. Destilace probíhá ve sto let starém tradičním měděném kotli. Výsledný gin má výrazné tóny jalovce a koriandru, které se snoubí se šťavnatými tóny borůvek a ostružin.
Blend kotlíkových a kolonových rumů prestižní destilerie Foursquare na Barbadosu. Rum zrál zejména v sudech, ve kterých byl předtím uložen bourbon. Menší část zrála v sudech, které dříve uchovávaly fortifikované víno Madeira, které dodávají dotek sladkosti.
Svěží citrusový gin. Je vyráběn za použití jalovce, citronu, mandarinky, červeného pepře, kafrové limety a koriandru. Některé z ingrediencí se macerují, jiné se přidávají při destilaci, přičemž se využívají výhradně tradiční přírodní postupy. To se odráží i v charakteru ginu, který je čistý, vytříbený a vyvážený. Má výbušnou ovocnou chuť, v níž se na jalovcovém základu rozeznívají tóny koriandru a kafrové limety.
Generous Gin Purple se neodlišuje jen temně rubínovou barvou. Jako první ve světě ginu obsahuje polyfenoly a antokyany, které jsou extrahovány ze slupek hroznového vína. Polyfenoly jsou molekuly, ze kterých jsou složeny taniny ve víně, antokyany zase tvoří texturu a barvu červeného vína. Známé jsou i jako antioxidanty a ginu dodávají zajímavou texturu, chuť a barvu. Tento delikátní gin vyniká jemným, suchým charakterem, jenž se snoubí s čerstvostí a šťavnatostí růžového grepu.
Kraken Black Spiced Rum je pojmenován po bájné mořské příšeře, o které se traduje, že poslala ke dnu loď s největší zásilkou karibského rumu. Jako monstrum, jehož jméno nese, je temný, silný a tajemný. Jde o karibský rum z melasy, do kterého se přidává tajná směs koření. V jeho chuti se projevují tóny vanilky, skořice, citrusů, nového koření, hřebíčku, muškátového oříšku, pepře. V letošní limitované edici se Kraken převlékl do bioluminiscenční láhve, jejíž krása se naplno pro
Právě pro svou velmi komplexní chuť a sametovou jemnost brzy vešel Matusalem do povědomí jako „koňak mezi rumy“. Matusalem Gran Reserva 15 reprezentuje směs rumů různého stáří, z nichž některé procházely systémem solera po dobu patnácti let. Rum zraje v lehce vypálených sudech z amerického dubu, v nichž byl před tím uložen bourbon.