Chlebové koření je přírodní směs koření do domácího chleba a pečiva. Doporučené dávkování je 2 lžičky na 1 kg mouky. Chleba nebo pečivo můžeme ještě dochutit a dozdobit například kmínem, mákem, sezamem nebo černuchou. Základem dobrého těsta je dostatečné zrání těsta, při kterém těsto kyne a fermentuje. Fermentace pomáhá rozkládat dlouhé řetězce škrobu a těsto se stává stravitelnější a zdravější. Těsto na chleba je proto ideální připravovat s předstihem a dát mu čas. Nejlepší je, nechat těsto v lednici kli
Šafrán bylo a stále je, nejdražší koření na světě. Jsou to pestíky květů krokusů šafránu setého. Každý kvítek obsahuje 3 pestíky, které se musejí ručně vytrhnout. Pestíky (šafránové nitky) se usuší a v uzavřené nádobě si udrží svoje aroma i několik let. Vařit se šafránem je radost, ale vyžaduje to trochu přípravy. Typické šafránové aroma je uschované v sušených nitkách. Abychom ho uvolnili, je dobré vlákna hodit do lžičky teplé vody a počkat pár minut. Vlákna změknou a začnou pouštět barvu a silnou vůni.
Bazalka sušená mrazem se používá na těstoviny, pizzu nebo saláty. Používá se převážně za studena nebo se přidává až na konci tepelné přípravy. Působením tepla ztrácí své bohaté aroma. Zpracování: Lyofilizace, neboli sušení mrazem, je nejšetrnější proces konzervace, při kterém se sušené bylinky ihned po sklizni hluboce zmrazí a poté se uzavřou do vakuové komory. Ve vakuu se krystalky ledu vypaří a surovina ztratí 95% své hmotnosti. Tímto způsobem se z bazalka zbaví pouze vody a všechny vonné látky zůstanou
Oregano sušené mrazem Použití v kuchyni: na pizzu, rajčatové omáčky, do zeleninových salátů, do mletých mas Pozitivní účinky: protizánětlivé účinky, proti kašli, bolesti v krku, protiplísňové účinky Zpracování oregana Lyofilizace, neboli sušení mrazem, je nejšetrnější proces konzervace, při kterém se sušené bylinky ihned po sklizni hluboce zmrazí a poté se uzavřou do vakuové komory. Ve vakuu se krystalky ledu vypaří a surovina ztratí 95% své hmotnosti. Tímto způsobem se oregano zbaví pouze vody a všechn
Kurkuma se používá pro svoji výraznou žlutou barvu do rýže, omáček a polévek. Špetku kurkumy můžeme přidat i do těsta na knedlíky nebo na pečivo. Je základní součástí směsí karí. Použití kurkumy v kuchyni: Kurkuma se nejčastěji používá v indické kuchyni, kde je součástí kultury již více jak 4000 let. Je oblíbená hlavně pro svoji výraznou žlutou barvu. Kurkuma je jedním z nejvýraznějších přírodních barviv a používá se nejčastěji na barvení rýže, omáček, polévek, těstovin i dezertů. Důležitou složkou je sam
Bobkový list se používá převážně v celém stavu do vývarů, při nakládání masa před pečením, do hnědých omáček, při vaření rýže a při nakládání zeleniny nebo hub do kyselého nálevu. Celý bobkový list se také používá na aromatizaci octů nebo olejů, které se dále používají na přípravu salátů nebo při vaření. Použití: Bobkový list se používá převážně v celém stavu do vývarů, při nakládání masa před pečením, do hnědých omáček, při vaření rýže a při nakládání zeleniny nebo hub do kyselého nálevu. Celý bobkový li
Mlýnek s česnekovou solí Směs soli, česneku a medvědího česneku je výborná na dochucení polévek, grilovaného masa nebo třeba hranolků. Mlýnky lze opakovaně doplňovat nebo měnit náplň Balení: Mlýnek 80g
Sušená rajčata Bohaté aroma sušených rajčat se výborně hodí do smetanových a sýrových omáček na těstoviny nebo noky, do zeleninových salátů nebo na pizzu. Na sušení se vybírají pouze zcela zralá rajčata, která sušením získají krásné, silné aroma. Rajčata jsou drcené na granule o velkosti přibližně 1-2 mm a potřebují pouze několik minut, než opět nasají tekutinu a v salátech vytvoří krásnou strukturu. Balení: Sáček 60 ml - 25 gKořenka 80 ml - 30 gSáček 600 ml - 250 g (na objednávku 2-3dny)
Arabiata je italská rajčatová omáčka se spoustou česneku a špetkou chilli. Směs koření arabiata je připravená do rajčatových omáček na těstoviny, pizzu nebo saláty. Skvělé penne arabiata uděláme z plechovky (krabičky) drcených rajčat, 2 lžiček koření arabiata a hrsti bazalky. Omáčku prohřejeme, dosolíme a promícháme s těstovinami penne. Toto příjemně aromatické koření je vhodné i na přípravu kuskusu, pilafu, zeleninových směsí nebo kuřecího a rybího masa. Výborně se hodí na přípravu masových špízů nebo do
Čína je ostrá, aromatická směs na přípravu minutek s kuřecím nebo vepřovým masem. Můžeme ji použít na grilovanou nebo dušenou zeleninu. Ideální je nechat nakrájené maso s kořením odležet, aby se chuť dostala i do masa. Koření na čínu je namíchané jako univerzální koření na rychlé minutky z kuřecího nebo vepřového maso se zeleninou. Pochopitelně víme, že čínská kuchyně je neuvěřitelně rozmanitá a udělat jedno univerzální koření je trochu troufalé. Přesto jsme připravili nejlepší směs jakou umíme, bez zbyt
Česnek Použití v kuchyni: univerzální použití na maso, zeleninu, do polévek, omáček i pomazánek Česnek krájený na plátky o síle přibližně 0,5 mm. Obsahuje velké množství silic, které zaručují plnou chuť a bohaté aroma. Před použitím doporučujeme česnek nechat namočený alespoň 30 minut, aby změkl a rozvinulo se jeho aroma. Plátky česneku jsou skvělé do omáček nebo na maso při pečení. Použití česneku v kuchyni Česnek je jedno z nejpoužívanějších koření v česné i evropské kuchyni. Česká kuchyně ho často komb
Dárková sada koření se třemi sáčky dárková sada o rozměrech 17 x 11 x 4 cm je krásným malým dárkem. Sada obsahuje koření: Salátové bylinky 10g - pažitka, petržel, karotka, celer, cibule, paprika Francouzský salát 25g - cibule, sůl (25%), hořčice, pepř, petržel, paprika Pasta pomodoro 20g - rajče, sůl (15%), petržel, bazalka, česnek, cibule, citrón, pepř, chilli
Krkovička je grilovací směs na vepřové maso. S úspěchem jde použít i na grilování kuřecího masa nebo sladkovodních ryb. Nejlepší je připravit marinádu z piva, oleje a koření na krkovičku. Kořenící směs krkovička je namíchaná hlavně z česneku, kmínu a tak se výborně hodí i ryby jako pstruh nebo kapr. Protože koření neobsahuje moc papriky, je ideální na grilování vepřového masa. Vepřové maso musíme grilovat déle než kuřecí, nebo hovězí maso, a paprika se bohužel rychle pálí a hořkne. Složení: česnek, kmín,
Chlebové koření je přírodní směs koření do domácího chleba a pečiva. Doporučené dávkování je 2 lžičky na 1 kg mouky. Chleba nebo pečivo můžeme ještě dochutit a dozdobit například kmínem, mákem, sezamem nebo černuchou. Základem dobrého těsta je dostatečné zrání těsta, při kterém těsto kyne a fermentuje. Fermentace pomáhá rozkládat dlouhé řetězce škrobu a těsto se stává stravitelnější a zdravější. Těsto na chleba je proto ideální připravovat s předstihem a dát mu čas. Nejlepší je, nechat těsto v lednici kli
Kuře pro děti je jemná směs bez soli a glutamanu připravená speciálně pro děti a pro dietní přípravu jídel. Kořenící směs je vhodná nejen na kuřecí maso, ale i do omáček nebo pomazánek. Vařit pro děti je nevděčná práce. Většinou balancujeme mezi tím, co bychom CHTĚLI aby děti jedli, a tím, co děti snědí. Protože sami máme děti, připravili jsme směs na kuřecí nebo krůtí maso, které je skvělé na grilování nebo pečení. Koření pro děti je připravené z čistých surovin bez přídavku soli, glutamanu nebo jiných a