Sada čtyř směsí postavených na pepři. Klasický barevný pepř do mlýnků je doplněn pepřovým kořením s velkými krystalky mořské soli připravený na steaky, citronovým pepřem s citronovou kůrou například na lososa, česnekovým pepřem a pomerančovým pepřem skvělým na kuřecí maso. Dárková sada obsahuje 80 ml kořenky: Pomerančový pepřAromatická grilovací směs na kuřecí nebo rybí maso. Výbornou marinádu připravíme z pomerančové šťávy, oleje a pomerančového pepře. Maso necháme v marinádě alespoň 2 hodiny odležet.Slo
Sada pěti nejoblíbenějších bylinkových směsí. Bylinky jsou šetrně zpracované a jsou důstojnou náhradou na sezónní čersvé bylinky. Sady udělá radost každému, kdo miluje voňavé bylinky a lehké jídla s nimi připravené. Dárková sada obsahuje 80 ml kořenky:Bylinkové máslo - koření s medvědím česnekem do ochucených másel, pomazánek, nebo čerstvých sýrů. Do 100 g másla o pokojové teplotě rozmícháme 1 lžíci koření a můžeme přidat špetku soli. Bylinkové máslo zabalíme do potravinářské fólie a dáme opět do lednice
Sada pěti známých koření mezinárodní kuchyně. Obsahuje Čubricu z Bulharska, Gyros z Řecka, Chilli con carne z Mexika, Adžiku z Gruzie a Kari ostré z Indie. Skvělý dárek pro milovníky exotiky, cestovatele a dobrodruhy. Dárková sada obsahuje 80 ml kořenky: Čubrica - balkánské koření ze saturejky, pískavice, česneku, papriky a bylinek. Čubrica je výborná do zeleninových salátů, do mletých mas nebo na ražniči. Gyros - bylinková směs na grilovaná masa. Výborná je na vepřové maso, ale i na králíka nebo na skopo
Nejlepší sada koření pro rybáře nebo milovníky jemného rybího masa. 5 druhů koření jsou připraveny na grilování pstruhů, smažení kapra, pečení lososa nebo na přípravu file.Dárková sada obsahuje 80 ml kořenky:Grilovaná ryba - koření na grilování, pečení a smažení ryb nebo kuřecího masa. Pečenou rybu potíráme směsí připravenou z másla, citronové šťávy a lžičky tohoto koření. Koření grilované ryba je ideální na pstruha, kapra, makrelu nebo podobné ryby s výraznejším masem. Ryba pro děti - je jemná směs koře
Sada koření na přípravu nejen zeleninových salátů, ale i dušenou a zapékanou zeleninu, omáčky k těstovinám nebo těstovinovým salátům. Úžasný dárek pro slečny, ženy, maminky i studentky.Dárková sada obsahuje 80 ml kořenky: Chimichurri - bylinková směs původně připravená na marinády pro kuřecí maso. Dnes se často přidává i do salátů a pomazánek. Vhodná je i na přípravu zapečených těstovin nebo do omáček na těstoviny. Salát Caprese - je úžasný salát z rajčat, mozzarelly, čerstvé bazalky, olivového oleje a o
Sada koření pro milovníky italské kuchyně. Koření na přípravu omáček k těstovinám, mletých mas nebo zeleninových směsí. Dárková sada obsahuje 80 ml kořenky:Pasta pomodoro - bylinková směs se sušenými rajčaty skvělá do rajčatových omáček na těstoviny nebo rajčatových náplní do lasagní. Aglio olio peperoncino - česneková směs s paprikou a chilli do těstovin nebo na pizzu. Velké kousky česneku jsou plné aroma ale nejsou tak agresivní jako čerstvý česnek. Arabiata - to je rajčatová omáčka, která je hodně česn
Vanilkový cukr je připravený z čistého cukru a mleté vanilky. Na příravu 1 kg vanilkového cukru jsme použili mletou vanilku připravenu z přibližně 25 vanilkových lusků z Madagaskaru. Používá se při pečení moučníků, čajového a vánočního pečiva nebo do pudinků. Lžičkou vanilkového cukru si můžeme dochutit i čaj. Vanilkový cukr připravený z pravé vanilky je zcela jiný produkt, než cukr vanilinový. Vanilin je syntetické vanilkové aroma vyráběné chemickou cestou. Rozdíl mezi vanilkou a vanilinem je asi takový,
Perníkové koření je směs koření složená pouze z jemně mletého koření bez kypřícího prášku nebo jiných aditiv. Naše perníkové koření je skvělé do litého perníku i vánočních perníčků. Na 1 kg těsta dáváme přibližně 2 lžíce perníkového koření. Aromatická směs koření je ideální i do litých těst na bábovky, "cupcake", nebo koláčů. Pečení perníku má ve střední evropě neuvěřitelně dlouhou tradici. Byli to vlastně první cukráři a jako jediní připravovali sladké pečivo. Původně to bylo kořeněné pečivo slazené mede
Skořice mletá se nejčastěji používá při pečení perníků, čajového pečiva a jiných moučníků. Špetku skořice můžeme přidat i do masových směsí nebo omáček (rajská). Použití skořice v kuchyni Když se řekne skořice, většina lidí si představí jablečný závin, jablkové koláče, perníky a samozřejmě vánoční cukroví. Představa skořice na kuřecím mase nebo s rybou je pro středoevropany velice zvláštní. To v zemích, odkud skořice pochází (Jihovýchodní Asie), ji dokážou přidat do nejširší palety jídel. Například indick
Citronová kůra mletá je jemně mletá kůra španělských citronů se používá při přípravě dezertů a čajového pečiva. Citronovou kůru můžeme přidat i k mořským rybám nebo ke kuřecímu masu. Citronová kůra pochází z citronů pěstovaných speciálně pro kůru. To znamená bez použití chemických látek, kterými se chrání plod před vysycháním a plísněmi. Naše citronová kůra má světle žlutou barvu, protože neobsahuje síru pro stabilizaci barvy. Balení: Sáček 30 g Sáček se zipem umožňující opakované vzduchotěsné uzavření. J
Pomerančová kůra mletá Aromatická pomerančová kůra se používá při pečení moučníků nebo čajového pečiva. Špetku pomerančové kůry můžeme přidat i do omáček nebo do směsí koření při pečení ryb. Pomerančová kůra obsahuje nejvíc aromatických látek z celého plodu. Je zdrojem aromatických olejů, které dávají ovoci typickou vůni. V kůře není obsažena žádná kyselina, proto v kůře chybí tradiční kyselá chuť všech citrusů. Pomeranče jsou pěstované speciálně pro zpracování kůry, a proto nejsou ošetřeny chemickými pří
Hřebíček celý Celý hřebíček má velmi intenzivní vůni a mírně otupující chuť, proto ho používáme s rozvahou. Přidáváme ho do rýže a omáček nebo do svařeného vína. Balení: Sáček 20 g Sáček se zipem umožňující opakované vzduchotěsné uzavření. Je vyroben z třívrstvého materiálu podobné konstrukce jako nápojové kartony a zaručuje zachování kvality po celou dobu minimální trvanlivosti. Kořenka 25 g Kořenka, která je vyrobena z kvalitního plastu (PET) vyvinutého speciálně pro uskladnění koření. Uzávěry jsou vyro
Skořice celá Celá skořice se používá do svařeného vína, punče, čajů, případně na nakládání ovoce a zeleniny. Je také oblíbená jako dekorace nebo jako součást vonných směsí (pot pourri). Použití skořice v kuchyni Když se řekne skořice, většina lidí si představí jablečný závin, jablkové koláče, perníky a samozřejmě vánoční cukroví. Představa skořice na kuřecím mase nebo s rybou je pro středoevropany velice zvláštní. To v zemích, odkud skořice pochází (Jihovýchodní Asie), ji dokážou přidat do nejširší palety
Zázvor mletý Zázvor je často používán do sladkého pečiva a sušenek. Pro jeho výraznou chuť se hodí i k přípravě zvěřiny nebo ryb. Zázvor má také v oblibě indická a thajská kuchyně do masových a zeleninových směsí. Sáček 22 g Sáček se zipem umožňující opakované vzduchotěsné uzavření. Je vyroben z třívrstvého materiálu podobné konstrukce jako nápojové kartony a zaručuje zachování kvality po celou dobu minimální trvanlivosti. Použití: čerstvý zázvor se nejvíce používá v čínské, thajské a indické kuchyni.
Příjemně aromatická směs na přípravu horkých nápojů jako punč, svařené víno nebo čaj. Jablečný punč připravíme z 0,5 l jablečného džusu, 0,5 l bílého vína a 1-2 lžíce koření na punč. Složení: pomerančová kůra, citrónová kůra, skořice, zázvor, kardamom, hřebíček Krásná tématická vánoční etiketa Hmotnost 25g