Gulášové koření Bohatá směs koření do gulášů a omáček s uzenou paprikou. Gulášům přidá intenzivní barvu, plnou chuť a skvělé aroma. Skvěle se hodí i do polévek jako gulášová, zelňačka nebo boršč. Směsí můžeme dochutit i mleté maso nebo masové směsi. Pokud přemýšlíte jaké koření dát guláše, sáhněte po naší směsi. Budete nadšeni. Složení: paprika, cibule, sůl (15%), česnek, uzená paprika, kmín, nové koření, pepř Balení: malý sáček 35g kořenka 45g velký sáček 350g
Kari jemné je koření s výraznou barvou vhodné do zeleninových i masových směsí, do rýže, omáček i polévek. Výborné na kuřecí maso, rizota a zeleninu. Slovo kari, (v angličtině curry) pochází z Indie, a znamená omáčka k rýži. Jakákoliv, se zeleninou, kuřecím masem, rybou. Dochucená místním kořením kurkumou, zázvorem, chilli, cibulí nebo třeba kokosovým ořechem. Pokrm curry přinesli do Evropy Angličané v dobách Britského impéria a s ním i koření na jeho přípravu. Pojmenované pochopitelně po indické omáčce,
Mořská sůl hrubozrnná - velké krystaly mořské soli jsou vhodné do stolních mlýnků na koření nebo na marinování a nakládání mas. Lze ji použít i při pečení pečiva jako preclíků, rohlíků nebo chlebovek. Tyto velké krystalky jsou i často používané při malování na hedvábí. Sůl totiž pomalu natahuje vlhkou barvu a vytvráří zajímavé obrazce. Baleno ve znovu uzavíratelném sáčku 70g V nabídce také mlýnek se solí
Bylinkové brambory je bylinková směs koření se smaženou cibulkou je skvělá do bramborové kaše nebo do šťouchaných brambor. Směs na bylinkové brambory můžeme přidat i do sýrových omáček, nebo například do zapékání zeleniny. Bylinkám ani smažené cibulce nedělá dobře dlouhá tepelná úprava, proto tuto směs používáme až nejlépe až na závěr. Takto vynikne i na míchaných vajíčkách, těstovinových nebo zeleninových salátech. Složení: smažená cibule (cibule, PŠENIČNÁ mouka, rostlinný olej, sůl), petržel, tymián, pe
Pepř barevný Barevný pepř se používá převážně do mlýnků na koření. Čerstvě namletý pepř má výraznější aroma než klasický mletý pepř a používá se na dochucení jídel až na talíři nebo již při vaření. Barevný pepř je namíchaný v objemových poměrech 1:1:1:1 a obsahuje bílý, černý, zelený a růžový pepř. Bílý, černý a zelený pepř jsou plody pepřovníku černého, pouze jinak zpracovaného. Mají proto hodně podoné aroma a ostrou chuť. Tyto pepře jsou doplněny o růžový pepř, který je v barevném pepři hlavně kvůli své
Argentina je jihoamerická grilovací směs která kombinuje bylinky s uzenou papriku a velkými krystalky mořské soli. Aroma uzené papriky dělá z této směsi skvělé koření na grilování bez ohně. Ať už použijeme elektrický gril, plynový nebo horkovzdušnou troubu, maso bude vonět, jako bychom ho právě sundali z ohně. Koření Argentina je výborná na grilování hovězích steaků, kuřecích plátků i křidélek, vepřových kotlet i grilování hermelínu nebo camembertu. Složení: paprika, sůl(25%), cibule, česnek, koriandr, pe
Čubrica je oblíbená směs v balkánské kuchyni pro přípravu mletých i jiných mas, zapékané zeleniny, do salátů, polévek a luštěninových pokrmů.Původ čubrice je v Bulharsku. V Bulharské kuchyni se používá výraz čubrica pro saturejku i pro směs postavenou na saturejce. Dále ve složení čubrice najdeme pískavici dodávající ořechovou chuť, papriku nebo petržel. Čubrica je skvělá do zeleninových salátů, zvláště z rajčat a paprik. Často se používá do mletých mas jako například mleté špízy kofta, pečené na ohni. Sl
Mlýnek s mořskou solí velké krystalky mořské soli v mlýnku umožňuje plynolé dávkování a nehrozí přesolení. Mlýnek je vyroben v Rakousku z mimořádně odolného plastu, proto nehrozí koroze ani odštípnutí keramiky do pokrmů. Mořská sůl je plná minerálních látek, bez kterých se organizmus neobejde. Mlýnky lze opakovaně doplňovat nebo měnit náplň
Bylinkové máslo je kořenící směs s medvědím česnekem a je vhodná na přípravu ochucených másel a pomazánek. Úžasným bylinkovým máslem se dochutí bagety, steaky nebo tousty.Příprava másla je velmi jednoduchá. Máslo necháme změknout při pokojové teplotě a pak smícháme s kořením Bylinkové máslo. Dávkování je 2-4 lžíce koření na 250 g másla. Hotové bylinkové máslo zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici opět ztuhnut.Bylinkové máslo je výborné na do zapečené česnekové bagety nebo na tousty. Před pečen
Cafe de Paris je jemná bylinková směs, vhodná do sýrových nebo smetanových omáček, ke kuřecímu nebo rybímu masu. Výborně se hodí na grilování lososa nebo kuřecího masa. Ze směsi můžeme připravit i dresink k masu nebo bylinkové máslo.Směs má jméno po vyhlášené omáčce podávané ke steakům. Recept je tajemstvím švýcarské restaurace Cafe de Paris ale posledních asi 10 let můžeme tuto specialitu ochutnat i v Praze na Velkopřevorském náměstí 4 v restauraci Cafe de Paris. Složení: petržel, paprika, pažitka, cibul
Dáta masala je aromatická směs koření na přípravu indického yogi čaje. Obvykle se používá k výrobě tzv. indického bílého čaje, zvaného také yogi čaj, který se připravuje s mlékem. Indický bílý čaj nemá nic společného s bílým čajem, což je zvláštní druh čaje. Směs můžeme použít i na přípravu svařeného vína nebo punče. Složení: skořice, zázvor, pomerančová kůra, hřebíček, kardamom, pepř Na přípravu yogi čaje přivedeme k varu 0,5 litru vody, přidáme 1 lžíci koření dátá masala, 2 lžičky černého čaje a 2 lžíce
Maďarská paprika "DELIKATESSE" 180 ASTA sladká paprika se používá zejména pro její velmi intenzivní barvu, která dodá vašemu pokrmu skvělý vzhled. Používá se zejména do gulášů, omáček a při pečení masa. Použití papriky v kuchyni Paprika je nejvíce oblíbená v maďarské, balkánské a turecké kuchyni. Používá se jak pro svoji výraznou chuť, tak pro velmi intenzivní barvu. V Maďarsku se papriky rozdělují na 4 základní druhy podle ostrosti. Paprika Special (különleges) – skládá se pouze z dužin vybraných papri
Těstoviny pro děti je jemná směs koření bez soli a glutamanu připravená speciálně pro děti a pro dietní přípravu jídel. Kořenící směs je připravená na omáčky k těstovinám, ale vhodná i do dušené zeleniny nebo pomazánek. Koření „těstoviny pro děti“ je výborné do sýrových omáček k těstovinám, nebo při přípravě lasagní. Pro děti můžeme připravit verzi s mletým krůtím masem, drcenými rajčaty a naším kořením. Určitě taky vyzkoušejte jedno z nejoblíbenějších dětských jídel – pizzu. U našich dětí vede sýrová piz
Grilovaná zelenina Bylinková směs s bohatým aroma, které vynikne i při krátké tepelné úpravě zeleniny. Zeleninu stačí nakrájet a stejně velké kousky (asi 3 cm), pokapat olejem, posypat kořením a dát grilovat na přibližně 10 minut. Přemýšlíte jestli půjde připravit grilovaná zelenina v troubě? Ano, nakrájejte papriky, cukety, cibuli, přidejte stroužky česneku, cherry rajčata a fazolky, a smíchejte s olivovým olejem, kořením gilovaná zelenina a dejte do trouby pod gril alespoň na 250 °C. Zelenina se bude pé
Provensálské bylinky je aromatická směs bylinek z jižní Francie se výborně hodí ke kuřecímu masu, rybě nebo králíkovi. Používá se i do dušené a zapékané zeleniny jako je rattatouile. Skvěle se kombinuje s červeným vínem. Směs provensálských bylinek, nebo také provensálské koření, v originále Herbes de Provence není tak staré a původní koření francouzských babiček, jak by se mohlo zdát. Původ najdeme v roce 1970 kdy francouzský výrobce koření Ducros přichází na trh se směsí bylinek pod tímto názvem. Pro tr