Francone, provincie Cuneo, region Piemont, Itálie

MG Dolcetto d´Alba Menturin DOC, 1,5l, Francone,2018

MG Dolcetto d´Alba Menturin DOC, 1,5l, Francone,2018

MG nebo-li magnum je označení velikosti obsahu láhve o objemu 1,5l. Tato ne moc běžná velikost lahve je nejen skvělým dárkem, či zpestřením na prostřeném stole, ale má také svůj příběh. Tyto lahve mají větší podíl ruční práce při jejich výrobě, jsou těžší než dvě lahve o objemu 0,75l dohromady, protože se při jejich výrobě spotřebuje více skla. Navíc větší objem vína může v láhvi krásně a lépe zrát. Víno je zabaleno v krásné elegantní dárkové krabici.  O Dolcettu se často hovoří jako o pilíři piemontských

koupit
Barolo DOCG 2015

Barolo DOCG 2015

Rodina Francone vyrábí Barolo od roku 1958. Hrozny pocházely nejdříve z vinic v La Morra, dnes se přidávají hrozny z vinice v Monforte, aby byla vínu dodána síla právě z hroznů z La Morra a čerstvost a strohé taniny z hroznů Monforte. Barolo Francone nabízí exkluzivní výběr 3000 lahví. Ruční sklizeň probíhá v 2. polovině října, po té hrozony 14 až 16 dní prochází kvašením a macerací s častým obracením a přečerpáváním. Asi 30 měsíců víno zraje ve francouzských dubových sudech a nejméně 6 měsíců v lahv

koupit
Dolcetto d´Alba DOC Menturin, 2017, Francone

Dolcetto d´Alba DOC Menturin, 2017, Francone

O Dolcettu se často hovoří jako o pilíři piemontských vín, neboť skvěle doplňuje tamní pokrmy. Ruční sklizeň probíhá v polovině září, poté následuje fermentace a šestidenní macerace při teplotě 26-28 st.C, aby bylo zachováno typické ovocité aroma této odrůdy. Poté zraje v nerezových tancích a je nalahvováno začátkem jara. Dolcetto má temně rubínovou barvu s fialkovými odlesky, příjemné aroma s tóny divokých květin, zralých třešní, švestek a bobulovin. Na chuti je příjemné, s jemnou tříslovinou, v dochuti

koupit
Barbaresco DOCG i Patriarchi , 2015, Francone

Barbaresco DOCG i Patriarchi , 2015, Francone

Toto víno pochází z těch nejlepších vinic v Piemontu, po ruční sklizni na začátku října se přistupuje k fermentaci a dvanáctidenní tradiční maceraci. Poté Barbaresco zraje ve francouzských dubových sudech po dobu 12ti měsíců. Má temně rubínovou barvu, komplexní aroma s ovocnými tóny, tóny lékořice, tabáku a vanilky. Na chuti je skvěle strukturované, s dobře vyváženými taniny, velmi příjemné. Krásně doplní těstoviny s ragú, gnocchi nebo risotto, stejně jako pečené maso, zvěřinu a sýry s plísní. Odrůda: 100

koupit
Langhe Nebbiolo DOC i Patriarchi, 2016, Francone

Langhe Nebbiolo DOC i Patriarchi, 2016, Francone

Toto suché červené víno se rodí na vinicích Castellinaldo. Po sklizni a tradiční vinifikaci leží víno 7-8 dní na slupkách a následně zraje v nerezových tancích. Má rubínově červenou barvu s granátovými odlesky, na vůni intensivní, s ostružinovou dochutí. Výborně se hodí k těstovinám, omáčkám a masovým pokrmům. Odrůda: 100% Nebbiolo. Suché víno, zbyt. cukr.: 0,2 g/l, alc.:14%, obsah: 0,75l. 

koupit