Kdo jsme a jaký je náš příběh.. Restaurace, kde můžete ochutnat naše vína. Dovážíme vína z malých rodinných vinařství Itálie, ale i ryzlinky z německé Mosely, francouzské šampaňské, či nově česká vína.
Přijměte naše pozvání 25.4 od 19 hodin a užijte si degustační večeři, kde nebudou chybět jarní typické suroviny jako chřest, špenát bylinky a naše bílá svěží vína ze severní Itálie a Německa. Čeká na Vás netradiční atmosféra vinohradského bytu s jarní “Primavera” výzdobou a náš skvělý sommelier a šéfkuchař Milan Juřica. Počet míst je omezen. Vstupenky je nutno zakoupit dopředu přes eshop. Děkujeme za pochopení. Menu Chřestový tatarák, uzený losos, crème fraîche, uzené mandle, chřestová espuma Telecí vál
Na zimní ochutnávce 29.února od 19 hodin v naší útulné degustační místnosti v Praze Holešovicích se můžete těšit na 6 vzorků vín, prosecca a pravého šampaňského s kvalitním a bohatým Tapas menu. Večerem poutavě provede sommelier Milan Juřica. SEZNAM VÍN Colfondo IGP Frizzante Brut (BIO), Fratelli Collavo Champagne Cuvée Rosé Brut, A. Bergère Monkey Roso Vino da Tavola, Monchiero Carbone, 2022 Vermentino di Gallura Superiore DOCG SALINE, Vigneti Zanatta, 2022 Monica di Sardegna DOC RENARO
Negroamaro Domodo je italské červené víno z oblasti Apulie, tedy ze samotného pomyslného podpatku Itálie. V Apulii je velmi teplé, slunečné a suché klima. Horký jižní vítr z Afriky zajišťuje nízké riziko napadení houbami a hmyzem, a umožňuje zrání hroznů plně a zdravě. Tyto optimální podmínky podporují organické vinařství a činí zbytečné používání fungicidů nebo insekticidů. Negroamaro je vedle Primitiva druhou hlavní odrůdou Apulie, jedná se o tříslovitá vína s jemnou kořenitostí a ovocností.
Primitivo se pěstuje v oblastech Salento a Puglia, a to v nadmořské výšce 100 metrů. Tato oblast je charakteristická velikými rozdíly v denních a nočních teplotách a velmi zřídkavými srážkami, což má vliv na charakter vína. Sklizeň probíhá ve druhém zářijovém týdnu. Po alkoholické fermentaci zraje víno ještě šest měsíců ve francouzských a amerických dubových sudech. Jeho barva je rubínově červená s fialovými odlesky. Na vůni je plné, s aromatem zralých třešní a švestek, s příjemnými tóny kakaa a vanilky.
Jedná se o tradiční postup při výrobě prosecca, tedy prosecco ponechané na kalech - sui leviti, nebo col fondo (sur lie). Kvasinky spadají na dno, kde vytvoří sediment, který se už neodstraňuje, což je původní postup při výrobě tohoto vína. Všechna nefiltrovaná prosecca jsou zcela suchá, bez zbytkového cukru, tedy spadají do kategorie „Brut Nature.“ Výsledné prosecco je jemně perlivé, s vůní opečeného toastu, lehce zakalené, živé víno, tedy GREZZONE! Nefiltrované prosecco vyrobené vinařstvím Sanfeletto s
Nově jsme pro Vás přivezli šampaňské víno v sympatických DM lahvičkách, které mají objem 0,375l. Výrobcem je malé rodinné vinařství Paul Berthelot, které pracuje na vinohradu již pátou generaci. Rodina se snaží vyrábět víno tak, jak to dělali jejich předkové, samozřejmě s využitím moderních technologií. Své víno zpracovávají úplně stejně jako první generace. Během sklizně vybírají pouze nejlepší hrozny, šampaňské v jejich sklepích zraje minimálně 4 roky. Svá vína pěstují na nejlepších vinicích premier cr
ROČNÍKOVÉ PROSECCO - nejvyšší možná kvalita DOCG prosecca. Hrozny na výrobu tohoto prosecca se pěstují v nadmořské výšce 250-300 metrů a sbírají se ručně na konci září. Víno má slámově žlutou barvu se zelenkavými odlesky, bohaté perlení a krásnou pěnu. Na vůni rozpoznáváme květy vistárie, akátu, vůni zelených jablek a citrusů. Na chuti cítíme intenzivní ovocitost. Toto víno se hodí jako doplněk Vašich výjimečných momentů, k předkrmům, lehkým jídlům, a to hlavně k vařeným pokrmům z ryb. Odrůda: 100%
Balíček obsahuje 6 ks Frizzante Sanfeletto IGP. Doprava je po Praze 1-15 ZDARMA Osobní odběr po domluvě na Plynární 23 v Praze 7 Holešovicích. Hrozny na výrobu tohoto frizzante se sbírají ručně koncem září. Vyniká jemnou zlatavou barvou se zelenkavými odlesky a bohatým perlením. Na vůni cítíme zelená jablka a jemné květinové tóny, na chuti ovoce a příjemnou kyselinku na závěr.Toto perlivé víno lze skvěle kombinovat s čerstvými pokrmy, které si žádají příjemné, jednoduché víno, hodí se k předkrmům, polévká
Arneis je jeden z nejstarších piemontských vinných kultivarů. Pěstuje se v oblasti Roero, a to už od 16. století. Středně velké, kompaktní hrozny nedávají tak velkou úrodu a dozrávají v druhé půlce září. “Recit” v piemontském dialektu znamená “malý král” a toto víno se získává z těch nejlepších piemontských hroznů. Je to výrazné víno, s jasně slámovou barvou, intenzivním aromatem, cítíme v něm zralá jablka a hrušky a tóny mandlí. Na chuti je intenzivní, s bohatým tělem, dobrou strukturovaností a příjemně
Nápad na produkci Gavi di Gavi se zrodil v roce 2009, a to díky spolupráci s rodinou, které patří 6 ha vinic a vinařství v oblasti Rovereto di Gavi, v provincii Alessandria. Hrozny této unikátní odrůdy jsou po sklizni zpracovávány ve sklepě vinařství Monchiero Carbone. Po vylisování zraje víno v nerezových tancích po dobu 4 měsíců. Barva Gavi je světlounce žlutá se zelenkavými odlesky. Na vůni cítíme bílé květy, lilie, mandle a grepfruit. Na chuti je velmi elegantní, jemné, svěží, s dobře vyváženou kyseli
Barolo je víno výjimečné kvality, které se získává z hroznů Nebbiolo, jež byly vyšlechtěny kolem roku 1800 z několika méně významných odrůd odrůdy Nebbiolo. Toto unikátní víno prochází dlouhým procesem. Hrozny se sbírají v půlce října, poté následuje pomalá fermentace a dlouhá macerace, během které se do vína dostanou všechny přírodní složky obsažené ve slupkách. Po vylisování zraje Barolo v dřevěných sudech 18 měsíců, po nalahvování zraje ještě minimálně další rok, než se může dostat na váš stůl. Má inte
Toto Vermentino je jediným vínem, které má na Sardinii zatřídění DOCG. Je to osobité víno se slámově žlutou barvou se zelenkavými odlesky. Specifická geografická poloha vinice, kde se toto Vementino pěstuje, dává vínu jedinečný charakter. Suché víno, zbyt. cukr: 5,2 g/l, alc.: 13,5%. Odrůda: 100% Vermentino.
Cannonau Riserva je elegantní, harmonické víno s dobře vybalancovanou chutí a temně rubínovou barvou. Toto víno vzniká pouze z nejlepších, ručně vybraných hroznů odrůdy Cannonau. Po dlouhém zrání v nerezových tancích se víno přesune do dubových sudů, kde zraje dalších osm měsíců. Proces zrání je dokončen v láhvi a chuť ovoce a bylin je příjemně doplněna o tóny dubového sudu a vanilky. Cannonau Tarara se výborně hodí ke zralým sýrům a masovým pokrmům. Suché víno, zbyt. cukr: 4,6 g/l, alc.: 13,5
Toto šumivé víno je vyráběno stejnou metodou kvašení v nerezových tancích jako známější Prosecco, ale z hroznů odrůdy Vermentino, která je typická pro oblast Sardinie. Kelu znamená v sardském dialektu nebe a malou část nebesky dobrých sardinských vín ochutnáte i v tomto víně. Má světle zlatavou barvu, na nose ucítíme tóny mandloňových květů, zralých broskví, citrusů a samozřejmě sardinských bylin. Na chuti je jemné, vyvážené, cítíme ovoce a příjemnou mineralitu. Suché víno, alc.: 12%. Zbyt.cukr 7g/l.
Toto víno má světle granátovou barvu a intenzivní, dlouhotrvající chuť. Při správném skladování v chladu a na tmavém místě, má toto Cannonau vynikající předpoklady pro dlouhé zrání. Skvěle se hodí k červenému masu a divoké zvěři. Cannonau výborně doplní i nejrůznější sýry. Suché víno, zbyt. cukr: 4,6 g/l, alc.: 13,5%. Odrůda: 100% Cannonau.