Kdo jsme a jaký je náš příběh.. Restaurace, kde můžete ochutnat naše vína. Dovážíme vína z malých rodinných vinařství Itálie, ale i ryzlinky z německé Mosely, francouzské šampaňské, či nově česká vína.
Toto víno se rodí v okolí San Marzano severně od Salenta, na území zvaném terra rossa. Vysoký rozdíl mezi teplotami denními a nočními, spolu s malou četností srážek během roku a specifickým podložím, určují charakter tohoto Primitiva. Hrozny se sbírají na začátku září a po desetidenní maceraci zraje víno v nerezových tancích. Barvu má temně rubínovou s purpurovými odlesky, aroma je intensivní. Na chuti cítíme jemnost a dobrou vyváženost. Skvěle se hodí k ostrým předkrmům, červenému masu a zralým sýrům. Od
Vinice v oblasti Terre di Sava se nacházejí ve výšce 100 m. n mořem a těží z velkého rozdílu teplot, která dodává vínům z této oblasti jejich specifičnost. Sklizeň probíhá ve druhém a třetím srpnovém týdnu. Chardonnay má slámově žlutou barvu se zelenkavými odlesky. Na vůni rozpoznáme tóny citrusů a tropického ovoce, na chuti je svěží, minerální, s příjemnou kyselinkou. Výborně se hodí k předkrmům, rybím polévkám, čerstvým sýrům a lehkým těstovinovým jídlům. Odrůda: 100% Chardonnay. Polosuché víno, zbytkový
Toto sardinské červené víno z lokální odrůdy Monica di Sardegna má krásnou rubínovou barvu s tmavými tóny. Je to víno velice plné, cítíme v něm silně aroma ostružin, borůvek a třešní, tóny jahod a podtóny místních bylinek, například myrty a koření. Jedná se nádherně vyvážené víno, bohaté, plné, ale vyvážené, harmonické chuti. Skvěle se hodí k dušenému jehněčímu, pečenému masu, ke kořeněným jídlům a výrazným sýrům. Už jste někdy vyzkoušeli pověstný sýr Casu Marsu...zcela zakázaný sardský sýr? :
Valpolicella Superiore se vyrábí z vybraných hroznů, které se pomalu suší, což vínu dodává specifický charakter. Ve vínu se propojuje svěžest hroznů a kořeněné tóny. Víno zraje 2 měsíce v nerezovém tanku a poté 12 měsíců ve francouzských dubových sudech a na závěr ještě aspoň dva měsíce v láhvi. Barva je jasně rubínově červená, na vůni je elegantní, s tóny sena a středozemního koření. Na chuti je plné, intenzivní. Výborně se hodí k bílému i červenému masu, šunce, i salámům. Odrůdy: 70% Corvina, 10% Corvin
JB nebo-li Jeroboam je označení velikosti obsahu láhve o objemu 3l. Tato láhev tedy pojme objem čtyř klasických sedmiček a velikost láhve je nejen skvělým výrazným dárkem, či efektním zpestřením stolu při větších oslavách, ale má také svůj příběh. Tyto láhve mají větší podíl ruční práce při jejich výrobě, jsou těžší než čtyři láhve o objemu 0,75l dohromady, protože se při jejich výrobě spotřebuje více skla. Navíc větší objem vína může v láhvi rovnoměrněji a lépe zrát. Třešínkou na dortu jsou pak ručně z
MG nebo-li Magnum je označení velikosti obsahu láhve o objemu 1,5l. Tato ne moc běžná velikost lahve je nejen skvělým dárkem, či zpestřením na prostřeném stole, ale má také svůj příběh. Tyto lahve mají větší podíl ruční práce při jejich výrobě, jsou těžší než dvě lahve o objemu 0,75l dohromady, protože se při jejich výrobě spotřebuje více skla. Navíc větší objem vína může v láhvi krásně a lépe zrát. Třešínkou na dortu jsou pak ručně zalívané voskové uzávěry. Valpolicella s přídomkem ripasso znamená, že
Odrůda Lagrein je typická pro oblast Jižního Tyrolska. Specifické mikroklima s vysokými rozdíly teplot, které zde panuje, dává tomuto vínu unikátní hluboké tóny, na vůni cítíme peckoviny, fialky, tóny lesního ovoce, povidel a čokolády. Na chuti je příjemně ovocité, s jemnou tříslovinou v dochuti. Výborně si jej vychutnáte s kořeněnými pokrmy a nejrůznějšími úpravami červeného masa, či se zralými sýry. Odrůda: 100% Lagrein. Suché víno: 1,3 g/l cukru, alc.: 13%, obsah: 0,75l.
Specifické mikroklima s velkými výkyvy denních a nočních teplot, zvláště v době sklizně, dává Chardonnay jeho unikátní charakter. Na barvě je zelenkavě žluté, na nose jemně ovocité, velmi typické vůně. Na chuti je temperamentní, s jemnými tóny ananasu a banánu. Skvěle se hodí k lehkým předkrmům, ústřicím, korýšům, rybám a pokrmům z bílého masa. Odrůda: 100% Chardonnay. Suché víno, zbytkový cukr: 2,6 g/l, alc.: 13%, obsah: 0,75l.
Charakteristické klima oblasti a velké rozdíly v denních a nočních teplotách dodávají tomuto vínu jeho osobitý charakter. Tramín červený má žlutou barvu se zelenkavými odstíny, na nose je elegantní, specificky aromatický, s nezaměnitelnou vůní koření a růží. Na chuti je víno typicky plné, ale krásně strukturované. Výborně se hodí k mořským plodům, korýšům, foie gras, stejně jako ke kořeněným sýrům, ale také jako aperitiv. Odrůda: 100% Tramín kořenný. Suché víno, zbytkový cukr: 3,6 g/l, alc.:13,5%, obsah:
Valpolicella ripasso znamená, že se na kvasničné kaly po stočeném Amarone přečerpá mladá Valpolicella,která tím získá na bohatosti a hutnosti. Má temně rubínovou barvu. Buket je intenzivní,ovocný, s marmeládovými tóny a vůní středozemního koření. Na chuti je elegantní, plné a vyvážené. Hodí se ke zvěřině, k pečenému a grilovanému masu a zrajícím sýrům. Odrůdy: 65% Corvina veronose, 15% Virvinone, 20% Rondinella. Polosuché víno, zbytkový cukr:6 g/l, alc.:14%, obsah:0,75l.
Valpolicella Superiore se vyrábí z vybraných hroznů, které se pomalu suší, což vínu dodává specifický charakter. Ve vínu se propojuje svěžest hroznů a kořeněné tóny. Víno zraje 2 měsíce v nerezovém tanku a poté 12 měsíců ve francouzských dubových sudech a na závěr ještě aspoň dva měsíce v láhvi. Barva je jasně rubínově červená, na vůni je elegantní, s tóny sena a středozemního koření. Na chuti je plné, intenzivní. Výborně se hodí k bílému i červenému masu, šunce, i salámům. Odrůdy: 70% Corvina, 10% Corvin
Toto víno má světle granátovou barvu a intenzivní, dlouhotrvající chuť. Při správném skladování v chladu a na tmavém místě, má toto Cannonau vynikající předpoklady pro dlouhé zrání. Skvěle se hodí k červenému masu a divoké zvěři, výborně doplní i nejrůznější sýry. Suché víno, zbyt. cukr: 4,6 g/l, alc.: 13,5%. Odrůda: 100% Cannonau. MG nebo-li Magnum je označení velikosti obsahu láhve o objemu 1,5l. Tato ne moc běžná velikost lahve je nejen skvělým dárkem, či zpestřením na prostřeném stole, ale má také sv
Víno se vyrábí ve velmi omezeném množství, pouze v nejlepších letech a pouze z nejlepších hroznů. Hrozny jsou pomalu sušeny do ledna a února, po vinifikaci víno zraje v dubových sudech 3 až 5 let. Barva je temně cihlově červená. Voní po dřevěných sudech, ve kterých zraje. Na chuti je velmi intenzivní a sametové. Víno se hodí k pečeni a zvěřině nebo ke zralým sýrům. Toto výjimečné víno je třeba vychutnávat si pro jeho unikátní bohatost a plnost pomalu. Odrůdy: 70% Corvina, 25% Rondinella, 5% Molinara. Pol
Cannonau Riserva je elegantní, harmonické víno s dobře vybalancovanou chutí a temně rubínovou barvou. Toto víno vzniká pouze z nejlepších, ručně vybraných hroznů odrůdy Cannonau. Po dlouhém zrání v nerezových tancích se víno přesune do dubových sudů, kde zraje dalších osm měsíců. Proces zrání je dokončen v láhvi a chuť ovoce a bylin je příjemně doplněna o tóny dubového sudu a vanilky. Cannonau Tarara se výborně hodí ke zralým sýrům a masovým pokrmům. Suché víno, zbyt. cukr: 4,6 g/l, alc.: 13,5%. Odrůda:
Vermentino La Saline představuje to nejlepší, co vinařství Zanatta nabízí. Je to exkluzivní produkt té nejvyšší kvality, hrozny jsou pečlivě vybírány a ručně sbírány a pochází z velice suchých pískových podloží s vysokou mineralitou, což se odráží i v jejich charakteru. Fermentace počíná v nerezových tancích a je dokončena v dubových sudech Rovere, kde Vermentino zraje po dobu jednoho roku, což mu propůjčuje jeho výsledný charakter. Ve víně jsou patrné jemné tóny dubového sudu a exotického ovoce, stejně j