Přátelský internetový obchod čajem výjimečné kvality za velice výhodné ceny. Výběr čínských, indických, nepálských i japonských čajů, prostě čaje ze všech koutů světa. Čerstvé zelené i černé čaje, letité Puerhy, Oolongy vhodné na Gong Fu přípravu, raritní bílé čaje a mnoho dalšího.
Zelený čaj Si Bei Xiang, v češtině překládán jako Vůně čtyř šálků , pochází z pohoří Meng Ding, konkrétně z menší organické plantáže ve vyšších polohách. Název čaje odvozuje jeho charakter s krásnou, intenzivní sladkou vůní...což ale není vše, neboť v čaji jsou ukryty vůně čtyři, které se projevují postupně, s každým nálevem vystoupí do popředí jedna z nich, která v šálku dominuje - proto 'vůně čtyř šálků'. Jiskřivě žlutý nálev je řízné, lehce svíravé a silné chuti s intenzivní květově-ovocnou stopou na
Nádherný tipsový čaj. Tento velmi jemný čaj se zpravidla sbírá brzy na jaře, jakmile se objeví první jarní lístky čajovníku. Čaj je zpracován ještě týž den kdy byl sklizen. Celý proces (sběr, sušení a svinování) musí být ukončen do noci. Vůně suchého čaje je nepopsatelná, téměř medová, lístky jsou zakrouceny do miniaturních, bohatě ochmýřených spirálek, nálev má barvu jemně smaragdovou s chutí těžší, plnou, přesto velmi svěží. Cena je za 50 g.
Vyšší sorta čerstvého tradičně zpracovaného zeleného čaje přímo z hory Song Luo v jejích vyšších polohách. Tmavozelený stejnoměrný list stočený do jemných volnějších kuliček vydává příjemnou květinovou vůni, jemně pečenou a nasládlou. Barva nálevu je žlutavě jiskřivá a zcela průzračná. Chuťově je čaj velmi plný a přesto velmi svěží a lehký jako vánek. Snese vícero zalití. Cena za 50 g.
Výtečný, jedinečně zpracovaný čaj, záměrně na povrchu přelisovaný mřížkovým vzorem, nádherně zelené barvy. Vysoká sorta. Chuť jemná, avšak bohatá na svěží tóny zeleného listoví. Jen pár lístků v konvici vytvoří pohodu na celé hodiny. Tento čaj právem patří mezi deset nejslavnějších čínských zelených čajů. Cena je za 25 g.
Zlatý vlas z Tan Yang - Tento krásný červený čaj, přestože se v naší nabídce objevil teprve nedávno, v Číně je již dlouho proslulý a oblíbený, podobně jako malá vesnice Tan Yang v oblasti Fu'an, z níž čaj pochází. Oblast je vyhlášená právě díky produkci kvalitních červených čajů. Drobný lístek je v suchém stavu tmavý, lesklý a voní sladce čokoládově. Chuť je sladká, lehce kořeněná s příjemným aftertastem. Cena je za 50g.
Skvělý čaj z první sklizně z organické zahrady, která obohacuje naší nabídku již po několik let. Nálev čaje je světlý, svěží, čistý. Chuť lehká s nádechem himálajských divokých květin, které dominují chuti této krásné první sklizni. Cena je za 50 g.
Kvalitní vietnamský zelený čaj. Ve srovnání s vietnamskou produkcí zelených čajů, se jedná o kvalitní, stejnoměrně svinutý, stříbřitě zelený list. Zelenavý nálev nasládle travnaté, velmi jemné, příjemně lehounce natrpklé chuti. Balení po 50 g.
Špičková třída Keemunu. Na rozdíl od nižších tříd nejsou lístky tohoto čaje sekány strojově, ale zpracovány pouze ručně. Nálev je proto čistší a více vyvážený. Chuť je tenká, svěží s velmi příjemným a dlouhým aftertastem. Proslulý svou specifickou chutí a vůní, přesahující běžný charakter černých čajů. Takřka kávový a kakaový přídech poskytuje vydatný čajový zážitek. Výrazně zastoupeny jsou tóny medové a oříškové, zlehka i vanilkové až čokoládové. Suchý list je dlouhý, tenký, mírně zakroucený. Vícenálevov
Základní, ale příjemný Darjeeling se svěžím prvosběrovým projevem, medovo ovocnou chutí a živým, květinovým aroma. Zahrada se v poslední době prezentuje svým inovativním přístupem a hledáním nových cest a stylů v produkci čaje. V posledních letech tak do zpracování zapojila proces zavadání na slunci, noční natřásání lístků atd. a některé jejich čaje nás velmi mile překvapily svou jedinečností a velmi příjemnou chutí. Cena je za 50 g.
Plná a výrazná chuť. Vhodný po indickém způsobu s mlékem (nebo po českém s medem). Vydatný nálev tmavé zlatohnědé barvy, výrazné hutné chuti a bohatého aroma oživí i polomrtvého (na mrtvých jsme netestovali). Cena je za 100 g.
Špičkový čaj nádherného vzhledu vyrobený ze zlatých tipsů. Po zalití nám dává nálev sytě měděné barvy s velmi příjemnou vůní připomínající surový cukr vyrobený ze šťávy cukrové třtiny jaggery (nep. Gur) a těžší, kulatou, plnou nasládlou až sladovitou chuť s výraznou stopou medu, květů a hořké čokolády v dochuti. Více nálevů není pro tento čaj problém. Cena za 50 g.
Podzimní sklizeň ze zahrady Arya Tara ležící v nadmořské výšce 1500 m nad mořem v oblasti Ilam ve východním Nepálu. Světlejší hnědo stříbřitý, částečně oxidovaný, pravidelně rolovaný suchý list plný stříbřitých vrcholových tipsů a delikátní mandarinkové vůně. Zlatavý nálev krémově hebké, krásně vyrovnané, bohaté ovocné chuti s tóny mandarinky, jasmínu a kvetoucích ovocných stromů. Cena za 50 g.
Krásně zpracovaný, pravidelně rolovaný, zcela zoxidovaný suchý list převážně tvořený mladými zlatavými tipsy s delikátní vůní lesního ovoce, tmavého sladu a cukrové melasy. Tmavě hnědorudý nálev kulaté, krémové chuti s tóny vanilky, lesního medu a cukrové třtiny a nepatrnou stopou citrusů. Cena je za 50 g.
Cui Yu (nebo také: Tai Cha, TTES13 či Jade oolong) je nejaromatičtějším sourozencem dalších kultivarů Jin Shuan a Si Ji Chun, ovšem kvůli své náročnosti na pěstování od něho farmáři na Taiwanu upouštějí a dávají přednost “jednodušším” čajovníkům. Tento čaj pochází z relativně nově osázené zahrady od mladého farmáře, který je velmi nadšený a plný entuziasmu a tak je tento čaj velmi povedený. Byl zpracovaný s vyšším stupněm zavadnutí a oxidace a posléze několikrát napečen ve stylu Dong Ding Oolongů. Je tedy
Vyhlášený polozelený tchajwanský čaj s vysokým obsahem tipsů, silněji oxidovaný (cca 85%) s krásnými ovocnými tóny v chuti. Výtečný čaj, který vás překvapí svým exkluzivním vzhledem a bohatým až opojným aroma, kde převládají tóny květin, citrusů, koření, ušlechtilých dřev a medu. Lístky byly před sklizní napadeny drobným hmyzem Jacobiasca Formosana, kterému rostlina přirozeně čelí produkcí obranných látek, které se poté odrazí ve výsledném bohatém aroma tohoto čaje. Cena za 25 g.