Kvasnice pro kvaseni ovocnych kvasu, piva, vina, whisky, slivovice, hruzkovice, merunkovice, kalvados a jiné palenky
SUCHÉ PIVNÍ KVASNICE IVHB HYBRID ALE NOTTY Kvasinky svrchního kvašení Složení: Saccharomyces cerevisiae (Nottingham) z Velké Británie.Charakteristika: univerzální kvasinky umožňují vyrábět široké spektrum piv a to jak Ležáků, tak i svrchně kvašených piv. Produkují neutrální aroma, dávající vyniknout přirozené chuti a vůni sladu a chmele.Stupeň prokvašení: nejvyššíSedimentace: vysokáTolerance na alkohol: max. 14%Teplota kvašení: 11°C - 22°COptimální teplota kvašení: do17°C neutrální aroma, nad 17°C aroma
Zařízení ke stáčení piva do láhví. Vybaveno ventilem, který se otevře při zatlačení na dno láhve. Umožňuje snadné stočení piva do láhve, aniž by došlo k napěnění piva.
Maximální doporučená koncentrace 9kg cukru na 33l roztoku.Doba kvašení 5-6dní. Koncentrace alkoholu do 21% Hmotnost: 140g
Maximální doporučená koncentrace 25kg cukru na 100l roztoku.Doba kvašení 5-6dní. Koncentrace alkoholu do 21% Hmotnost: 390g
Množství kvasu závisí na cukrovitosti, proto uvádíme množství cukru, které odkvasí 1balení kvasinek.Maximální doporučená koncentrace 7kg cukru na 25l roztoku.Výtěžnost:6kg cukru za 1den 15% alkoholu při 26-30oC7kg cukru za 2dny 17% alkoholu při 26-30oC8kg cukru za 4dny 19% alkoholu při 24-26oC9kg cukru za 8dní 21% alkoholu při 18-22oCKoncentrace alkoholu do 21% Hmotnost: 190g
Množství kvasu závisí na cukrovitosti, proto uvádíme množství cukru, které odkvasí 1balení kvasinek.Maximální doporučená koncentrace 7kg cukru na 25l roztoku.Výtěžnost:6kg cukru za 3dny 15% alkoholu7kg cukru za 5dní 17% alkoholuKoncentrace alkoholu do 21% Hmotnost: 105g
Automatický anti pěnovým ventil automaticky uzavírá a zabraňuje napěnění piva a jiných kapalin. Průměr hadice: 15mm (vnitřní)
Zařízení ke stáčení piva do láhví. Vybaveno ventilem, který se otevře při zatlačení na dno láhve. Umožňuje snadné stočení piva do láhve, aniž by došlo k napěnění piva. Dále je opatřen hadicí vnitřní O 9 mm a délky 2m. Součástí je i těsnění na plastovou nádobu 32l.
Zařízení na sušení láhví. Kapacita zařízení 45 ks.
Zařízení na sušení láhví. Kapacita zařízení 81 ks.
Plastové zařízení ke sterilizaci láhví. Do nádobky nelijeme sterilizační roztok a láhev nasadíme na trn. Zatlačíme na láhev směrem dolů a stlačíme píst, čímž dojde k rozstříknutí roztoku v láhvi.
Hubice je speciálně konstruovaná k mytí láhví a hadic používaných pro homebrewing a výrobu vína. Hubice se montuje na výstupní kohout (např. na zahradě nebo v garáži). Voda začne proudit automaticky po zatlačení hrdla láhve na hubici. Konec hubice se zužuje, což umožňuje proplachování hadic s vnitřní průměr větší než 8 mm. Hubice má závit o průměru ¾ palce. Pro montáž na ostatní kohouty nutno použít redukci.
Konická fermentační nádoba (dále jen Fermentor), umožňuje primární a sekundární fermentaci v jedné nádobě. Ušetříte až 80% času a úsilí při výrobě vašeho oblíbeného nápoje. Díky velkému krytu je vyčištění fermentoru velmi jednoduché a je možné vyčistit i těžko dostupná místa, jako jsou ventily, aniž byste je museli rozebírat. Fermentor je vyroben z materiálu HDPF, který se vyznačuje vysokou pevností a pružností. Fermentory jsou schváleny pro kontakt s potravinami a nápoji. Díky tlusté stěně (vice než 3 mm
Německý kmen kvasnic svrchního kvašení je určen pro piva ALTBIER. Sedimentace: nízkáRozsah teplot: 15-20°C ideální 17-19°C.Prokvašení: středníTolerance na alkohol: 6,9%.Dávkování: 50 až 100 g/hl pro nasazování při 17 - 19°C. Dávkováni 5-8g/10l piva Kvasnice je třeba před nasazením hydratovat po dobu 30 min. pri teplotě 27°C +/- 3°C Balení : 11g
Nejlepší univerzální kmen kvasnic svrchního kvašení. Rozsah teplot: 17-25°C Prokvašení: vysoké Sedimentace: střední až vysoká Tolerance na alkohol: 12%. Fermentace zpomaluje při překročení 7,8%. Dávkování: 60 až 120 g/hl pro nasazování při 17 - 25oC. Kvasnice je třeba před nasazením hydratovat po dobu 30minut při teplotě 26°C +/- 3°C. Balení: 11g