Stručný popis: Kurkuma je jasně žlutá plodina, kterou lze získat ve formě sušeného prášku. Má nejen mnoho zdraví prospěšných účinků, o kterých se dočtete níže, ale také širokou škálu využití v kuchyni. Balení: 100 g, 400 g nebo 1 kg
Červená čočka se vyskytuje v barvách od zlaté, přes oranžovou až po červenou a z druhů čočky má nejsladší chuť s podtónem oříšků.
Tato drobná křupavá semínka s oříškovou chutí byla možná vůbec prvním dochucovadlem známým lidstvu.
Pálivá směs sušeného chilli koření dodá jídlu skutečný šmrnc! Při vaření vám stačí přidat skutečně jen špetku a můžete se těšit na hodně výraznou chuť. Určitě je vhodné ze začátku použít jen malinko,abyste vyzkoušeli, jaké množství vám při vaření vyhovuje. Koření od TRS si zachovává svou originální vůni, můžete se těšit na skvělý kulinářský zážitek.
Červená čočka se vyskytuje v barvách od zlaté, přes oranžovou až po červenou a z druhů čočky má nejsladší chuť s podtónem oříšků.
U lámané cizrny došlo k přirozenému rozbití zrn při zpracování. Díky tomu se vaří kratší dobu a používá se tedy převážně pro přípravu pokrmu dal či kari, kde je potřeba luštěninu spíše rozvařit.
U lámané cizrny došlo k přirozenému rozbití zrn při zpracování. Díky tomu se vaří kratší dobu a používá se tedy převážně pro přípravu pokrmu dal či kari, kde je potřeba luštěninu spíše rozvařit.
U lámané cizrny došlo k přirozenému rozbití zrn při zpracování. Díky tomu se vaří kratší dobu a používá se tedy převážně pro přípravu pokrmu dal či kari, kde je potřeba luštěninu spíše rozvařit.
Cumin se používá hlavně do ostrých pokrmů, je součástí nejrůznějších druhů kari, přidává se do pečeného masa a v orientálních zemí i jen tak do rýže či kuskusu.
Cumin se používá hlavně do ostrých pokrmů, je součástí nejrůznějších druhů kari, přidává se do pečeného masa a v orientálních zemí i jen tak do rýže či kuskusu.
Červené fazole nepochybně na první pohled zaujmou svou výraznou barvou. Mají jemnou chuť a obsahují spoustu prospěšných látek pro lidský organismus.
Pokud si tyto fazole prohlédnete, bude vám jasné, proč se jim přezdívá černooké. Na jedné straně zrna totiž vyčnívá výrazná černá tečka připomínající oko.
Pokud si tyto fazole prohlédnete, bude vám jasné, proč se jim přezdívá černooké. Na jedné straně zrna totiž vyčnívá výrazná černá tečka připomínající oko.
Tyto černé fazole Urid beans se někdy nesprávně označují za čočku. Podstatné ovšem je, že mají velmi široké využití v kuchyni, proto byste jim rozhodně měli věnovat pozornost!
Tyto černé fazole Urid beans se někdy nesprávně označují za čočku. Podstatné ovšem je, že mají velmi široké využití v kuchyni, proto byste jim rozhodně měli věnovat pozornost!