Luštěninám se lidé někdy vyhýbají kvůli poměrně dlouhé době vaření. Nicméně pokud sáhnete po těchto černých fazolích v plechovce, jídlo máte na stole za pár minut.
Středně velká fazole, která se často používá do chilli směsí. Přezdívá se jí proto Chilli fazole . Po uvaření je měkká a má nasládlou chuť. Hodí se také do polévek a salátů.
Černé fazole mají výraznou chuť. Jsou oblíbenou součástí mnoha jídel jako jsou saláty, polévky, tacos nebo jako příloha k různým druhům masa.
Černý pepř mletý je nezbytné koření pro každou kuchyni. Tento aromatický pepř dodává jídlům ostrou chuť a obsahuje mnoho zdraví prospěšných látek. Velmi jemná konzistence zaručí snadné použití při vaření nebo dochucování oblíbených pokrmů.
TRS mletý sušený česnek je vynikající koření s výrazným česnekovým aroma. Dodá jídlu skvělou chuť a vůni. Stačí použít jen 1/2 čajové lžičky namísto 2 stroužků čerstvého česneku.
Fenyklová semínka mají charakteristickou vůni a chuť, které se vyznačují mírnou sladkostí a jemnou anýzovou příchutí. Mohou být použita k ochucení různých jídel, včetně polévek, omáček, masových pokrmů, pečiva a dalších receptů.
Černý pepř je nezbytné koření pro každou kuchyni. Tento aromatický pepř dodává jídlům ostrou chuť a obsahuje mnoho zdraví prospěšných látek.
TRS Okra ve slaném nálevu je skvělou volbou pro milovníky exotických chutí! Okra nabízí dokonalou kombinaci křupavé textury a slaného nálevu. Použijte ji jako součást svých salátů nebo přidávejte do vašich oblíbených jídel.
TRS Tandoori masala je směs několika druhů koření určená pro přípravu indických pokrmů, převážně pak kuře tandoori. Hodí se ale i k naložení masa na grilování. Obsahuje koriandr, papriku, zázvor, kmín a další.
Bílý pepř ve srovnání s černým pepřem, je méně aromatický a má méně silnou chuť. Je celosvětově vhodný pro ochucení všech pokrmů obsahujících maso, mořské plody, nudle a rýži.
Jedna z nejznámějších indických směsí koření, v tomto případě velmi mírně pálivá. Vhodná zejména ke grilování kuřat, ale i jiných druhů mas.
Kardamom černý má lusky větší než více známý kardamom zelený. Chuť je podobná, ale těžší a doplněna kouřovým aroma. Pochází z východního Himaláje, používá se jako koření do jídel, nápojů a jako léčivo. V orientální kuchyni se s ním ochucují sladké, rýžové i masité pokrmy nebo se přidává do polévek.
Ajwain kmín nebo jinak také kmín caraway. Pochází ze stejné skupiny koření jako třeba fenykl a anýz. Má sladké aroma a používá se převážně v německé, rakouské kuchyni a skandinávské kuchyni, v celých zrnech se vyskytuje například v tamních uzených sýrech.
Cumin se používá hlavně do ostrých pokrmů, je součástí nejrůznějších druhů kari, přidává se do pečeného masa a v orientálních zemí i jen tak do rýže či kuskusu.
Ne vždy se vám podaří sehnat čerstvé granátové jablko, a proto je dobré mít v zásobě i sušená semínka tohoto úžasného ovoce. Jídlu dodají zvláštní, lehce kyselou chuť a rozhodně krásně vypadají! Kromě toho mají četné zdravotní benefity, které vás možná ani nenapadly!