Máta okrouhlolistá je výrazně jemnější než máta peprná díky nižšímu obsahu mentolu. K jemné mátové ovocné chuti tohoto čaje, který je výborný teplý i studený, se také hodí sladký dezert.
Tato chladivá rostlina je bylinou pro horké hlavy a je velmi oblíbená v teplých zemích, jako je Maroko. Čaj stačí zalít horkou vodou a získáte nápoj jemné chuti, který vás osvěží.
Sladká malinová chuť proměňuje tento sirup v opravdový požitek. S tímto sirupem z jablečné a malinové šťávy připravíte osvěžující nápoj pro děti a okouzlíte s ním každou návštěvu.
Pociťte svěžest rozkvetlé louky ve vybrané směsi devíti voňavých bylin. Bylinná chuť s jemnými květinovými tóny vám vlije novou sílu do žil! Zachutná vám především s lehkými tvarohovými dezerty a zeleninovými saláty.
Její jemné aroma báječné dochutí čerstvý sýr nebo zeleninový salát. Výborně se hodí k vydatným zimním pokrmům jako je bramborová polévka nebo zvěřina.
Libeček je klasická polévková nať, která voní po anýzu, citronu a droždí. Velmi dobře se hodí do zeleninových směsí s kořenovou zeleninou a luštěninových pokrmů.
Díky vyvážené kombinaci kopřivy dvoudomé, květu černého bezu, citronové trávy, zeleného ovsa, maté, kontryhele, okvětních plátků růže, slunečnice a zázvoru je tento bylinný čaj – Lehčí než pírko – velmi osvěžující. Je ideálním doprovodem v čase očistných kúr a půstu.
Čaj z květů levandule navodí příjemný pocit a harmonii. Voní kořeněně sladce s tóny citronu a máty. Chuť je květinová, sladká, trošku nahořklá a lehce připomíná rozmarýn. Krásná žluto-fialová barva čaje si zaslouží pozornost.
Vychutnejte si v horkých jarních i letních dnech osvěžující souhru pomeranče a bazalky, ale také chuť dalších zajímavých ingrediencí jako jsou mango, banán, citronová tráva nebo ibišek.
Když si čajová konvice na chvíli udělá dovolenou, je tu léto a čas na LEDOVÝ DŽBÁNEK od SONNENTORU. Znamenitá chuť ovoce spolu s jemnou ostrostí zázvoru vám připomene dlouhé letní večery.
K přípravě tradičního guláše je zapotřebí dostatek cibule, maso, trpělivost a odvážná ruka, co se týče koření. S Lajošovým gulášovým kořením to bude hračka. Sladká a ostrá paprika, česnek, kousky cibule a kmín se postarají o vydatný temperament maďarského národního jídla.
Její charakteristickou zlatožlutou barvu si dobře pamatují všichni, kteří ji po vaření chtěli umýt z rukou. Kurkuma dodá pokrmům nejen krásnou barvu, ale pro své cenné látky je prý velmi prospěšná pro organismus.
Už staří ájurvedští učenci věděli o blahodárných účincích kurkumy, a tak dlouho je znám i nápoj zlaté mléko. Zaujme zlato-žlutou barvou, díky zázvoru lehce pikantní chutí a ostře-hořkou dochutí.
Už staří ájurvédští učenci věděli o blahodárných účincích kurkumy, a tak dlouho je znám i nápoj zlaté mléko. Dnes ho nazýváme Kurkuma Latte. Zaujme zlato-žlutou barvou a nasládlou chutí vanilky.
Název tohoto čaje není náhoda, neboť směs Kuc-kuc je výborným bylinným čajem pro chladné zimní dny, kdy na náš číhají bacily a nachlazení na každém kroku. Jednoznačně patří k velmi oblíbeným čajům.