Křupavé těsto posypané bílým moučkovým cukrem a uvnitř jablíčko s jemnou skořicovou chutí – chuť tohoto moučníku vám bude připomínat tento lahodný čaj, stačí zalít horkou vodou a pak si jej můžete v klidu vychutnat.
Kdo miluje středomořskou chuť, měl by mít italské koření doma. Tato směs sjednocuje italská základní koření a skvěle se hodí k těstovinám, na pizzu, lasagne a na rizoto.
Jablečný sirup s vánočním kořením vás mile překvapí svou výbornou chutí s jemným tónem vánočního koření. Sirup zalijte horkou vodou v daném poměru a už jen vychutnávejte.
Ibišek je doslova zaháněč žízně. Z jeho květů se dá uvařit chutný osvěžující čaj, který potěší chuťové pohárky, čichové buňky i vaše oči. Čaj z ibišku, přesněji z květů této tropické rostliny, vůní připomíná brusinkovou či rybízovou marmeládu.
Chilli vločky hrubě mlety z chilli papriček se střední ostrostí . Chilli vločky potěší všechny milovníky Chilli con carne, blýsknou se také v omáčkách na těstoviny, v karí, ohnivých marinádách a výjimečných dezertech.
Pokud milujete ostré, zažijete s tímto chilli pěkně horké chvilky. Kdo má rád opravdu ostré a hledá intenzivní chuťový zážitek, neodolá a sáhne po tomto ohnivě ostrém chilli.
Okuste opravdovou ostrost latinskoamerické, africké, či orientální kuchyně. V kuchyni se použití chilli meze nekladou. Kdo má rád ostré a hledá intenzivní chuťový zážitek, neodolá a sáhne po tomto chilli, jehož ostrost se označuje číslem 6.
Kdo má rád ostré a hledá intenzivní chuťový zážitek, neodolá a sáhne po tomto ohnivě ostrém chilli. Stupeň ostrosti = 9. Můžete jej rozemlít nebo povařit celý lusk.
Se směsí koření dona Rodrigueze je úspěch při přípravě Chilli con nebo sin Carne zaručen. Toto mexické koření dodává jídlu pálivou chuť a přináší rozmanitost do vašeho vaření.
Punč, svařené víno, kompot a vánoční čaje si bez ovocně-kořeněné vůně a peprné chuti hřebíčku neumíme představit. Hřebíček zastrčený do cibule je často vařen v polévce nebo s rýží pro vylepšení chuti. Ten, kdo miluje arabskou kuchyni, má toto koření určitě vždy po ruce.
Punč, svařené víno, kompot a vánoční čaje si bez ovocně-kořeněné vůně a peprné chuti hřebíčku neumíme představit. Ten, kdo miluje arabskou kuchyni, má toto koření určitě vždy po ruce.
Grilovaná zelenina přece nemusí být nuda! Okořeněná touto směsí se rázem stane z pouhé přílohy středobodem grilovacího menu. Jednoduše smíchejte koření s olejem, zeleninu potřete a grilujte.
Čerstvě zalitý heřmánkový čaj z kvalitních květů je aromatický a má květinovou chuť. Žlutý čaj se ještě více zjemní, když ho osladíte medem a přidáte trošku citronu.
Kromě žhnoucího slunce jsou i pokrmy v Africe většinou ohnivé a silně kořeněné. Etiopské koření „Berber“ je směsí papriky, zázvoru, kardamomu, skořice, nového koření, chilli a česneku.
Grilovací sůl je směs různých druhů koření a krystalické soli. Chilli se stará o lehkou ostrost, zatímco římský kmín odpovídá za kořeněnou chuť a sladká paprika o zjemnění celého pokrmu.