Hoďte se do pohody s Pohodářem! Jde o bylinnou čajovou specialitu výhradně z českých bylinek, podobně jako porcovaný čaj Dobrá nálada. Všechny bylinky pro Pohodáře byly na jižní Moravě.
Polévkové koření dodá čistým, zeleninovým a masovým polévkám všechno to aroma, které si člověk v polévce přeje mít a chutná i těm, kteří nejsou zrovna jejich milovníci. Petržel, mrkev, majoránka, libeček a pastinák spolu dohromady tvoří báječnou chuť v každém talíři polévky.
Vůně těchto semínek nám může připomínat typické směsi kari nebo také celer či libeček. Hodí se do vegetariánských pokrmů, k čočce, špenátu i bramborám.
Kdo chce své jídlo zjemnit růžovým pepřem, měl by tak učinit spíše u jemně kořeněných pokrmů. Růžový pepř má jemnou lehce peprnou chuť. Hodí se k rybám, chřestu a další zelenině.
Bílý pepř obsahuje celkovou ostrost černého pepře a je méně aromatický. Loupaná semínka černého pepře mají jemnou ovocnou vůni a dlouhotrvající ostrou chuť. Bílý pepř se skvěle hodí na drůbež, ryby, a především do bílých omáček.
Sušená neloupaná zrníčka semínek pepře mají jemnou ovocnou vůni a intenzivní ostrou pronikavou chuť. Zjemňuje a zostřuje jak pikantní, tak sladké pokrmy: saláty, dresingy, čerstvé těstoviny, maso, ryby i perník.
Dejte si šálek výborné bylinné směsi, ve které ucítíte především citronové a květinové tóny, rozmazlí vaše srdce i duši. Tento čaj se hodí k jemné rybě a lehkým letním salátům.
Pai Mu Tan skvěle chutná k lehkým letním salátům nebo dezertům, hodí se ale i k asijským pokrmům. Ve srovnání se zeleným čajem při delším luhování nehořkne.
Tento čaj tvoří dobrý základ pro ovocné bowle, ale je také dobrým společníkem kyselkavých závinů a tvarohových jogurtů. Vanilkové aroma mu propůjčuje harmonickou, lehce nasládlou chuť.
13 variant biosměsí s bylinkami, ovocem, kořením, maté a černým, zeleným i bílým čajem, to je doslova rozmanitost chutí! Ochutnejte je všechny od kořeněných po ovocně svěží a nalezněte štěstí v šálku čaje.
Dopřejte svému tělu nabrat nový dech a udělejte si čas na šálek čaje s řebříčkem, pampeliškou, mátou a fenyklem. Určitě se pak jako mávnutím proutku budete cítit lépe.
Už Indiáni obdivovali nové koření a přidávali jej i do čokolády. Nové koření se hodí především k masu, rybám, zvěřině, do polévek, marinád i vánočního cukroví.
Už Indiáni obdivovali nové koření a přidávali jej i do čokolády. Nové koření se hodí především k masu, rybám, zvěřině, do polévek, marinád i vánočního cukroví.
Muškát není botanicky vzato ořech, nýbrž jádro broskvového ovoce. Muškát má jemnou aromatickou vůni a trošku pálivou, silně kořeněnou, teplou chuť. Koření plné síly je ideální do polévek, omáček, zeleniny a sýrového fondue.
Muškát není botanicky vzato ořech, nýbrž jádro broskvového ovoce. Muškát má jemnou aromatickou vůni a trošku pálivou, silně kořeněnou, teplou chuť. Koření plné síly je ideální do polévek, omáček, zeleniny a sýrového fondue.