Kdo má rád kuchyni dálného východu, tomu je určena tato směs květů a koření. Neobyčejně lahodně vám dochutí asijskou večeři. Kurkuma, okvětní plátky slunečnice a pomerančová kůra dávají této směsi to správné aroma.
Velmi dobře harmonizuje se všemi druhy sušeného ovoce. Báječným pokrmem, ve kterém vynikne, je sladký pokrm kuskus se sušeným ovocem, jablky, skořicí a citronovou šťávou nebo babiččiny meruňkové knedlíky sypané skořicí s cukrem.
Báječným pokrmem, ve kterém vynikne, je sladký pokrm kuskus se sušeným ovocem, jablky, skořicí a citronovou šťávou nebo babiččiny meruňkové knedlíky sypané skořicí s cukrem.
Síla květů je určena na vše sladké – je jedno, jestli teplé nebo studené – barevné květy dokáží okouzlit. Směs na bázi řepného cukru s květy chrpy, skořicí a vanilkou doladí všechny dezerty a moučníky.
Opražená semínka skvěle chutnají na rybě nebo zelenině. Kromě toho jsou součástí kari-past a kořenících směsí. Kdo rád experimentuje, může hořčičná semínka také nakličovat a tyto chutné lehce ostré klíčky použít do salátů.
Může být označovaná také jako bílá a v našich zeměpisných šířkách se používá k nakládání, do marinád a k výrobě hořčice. Indové jsou při jejím použití podstatně kreativnější. Žlutá a černá hořčičná semínka jsou v jihoindické kuchyni obzvláště důležitá a před použitím do Ghee (přepuštěné máslo) se praží, čímž dostane ostrá chuť ořechový nádech.
Pro všechny, kteří mají rádi ostré, je tato směs bez přídavku kuchyňské soli to pravé. Směs rajčat, cibule, pastináku a dýně s mletou paprikou, chilli, tymiánem, česnekem a pepřem okouzlí každého milovníka pikantních chutí.
Kdo věří, že ocet, olej, sůl a pepř stačí k dochucení salátu, ať zkusí něco nového. Tato směs bylin promění každý dresing a salát v gurmánský zážitek.
To, že se saturejka hodí k fazolím, pro vás jistě není žádným velkým překvapením. Hodí se totiž ke všem typům luštěnin, kterým dává jemně pikantní chuť. V chuti připomíná někomu tymián, jinému zase mátu či majoránku.
Sladké vůni žlutého, jemně kořeněného čaje s lehce citronovou příchutí nelze odolat. Řecký horský čaj výborně chutná v létě, podávaný za studena a smíchaný s ovocnou šťávou.
Nic neztělesňuje milostné poselství lépe než tyto jemné a smyslné květy růží. Sladká vůně a chuť čaje z těchto poupat je opravdovým zážitkem pro smysly.
Zelené, jehličkovité lístky zjemňují italské zeleninové a rajčatové pokrmy, k jejichž přípravě neodmyslitelně patří olivový olej. Snítky rozmarýnu ozdobí pečené kuře i jehněčí maso.
Výborné horké kakao s kořením jako skořice a kurkuma slibuje neodolatelný požitek. Mlsouni si teď opravdu přijdou na své. Lze podávat i v létě jako vychlazený nápoj nebo s kopečkem vanilkové zmrzliny a hodí se i do mramorovaných koláčů. Velmi snadná příprava také pro děti.
Blahodárně působící jemná ovocná směs rakytníku se šípkem a květem bezu černého. Užijte si aromatického rakytníku ve studených zimních měsících, nebo si jej vychutnejte v létě jako ledově vychlazený nápoj.
Sortiment jednodruhových koření se rozšiřuje o rajčatové vločky v biokvalitě. Oceníte je především v italské kuchyni: vmíchejte tento sušený poklad do pesta, oleje nebo jednoduše nasypte na těstoviny či bruschettu.