SAL

VANILKOVÁ PASTA  50 g

VANILKOVÁ PASTA 50 g

Balení: 50 g Vanilková pasta je vyráběná na Madagaskaru z čerstvé vanilky a zpracovávají se tak vanilkové lusky, které nesplňují estetická kritéria. Vanilková pasta je velmi intenzivní, protože obsahuje 45 % celých mletých vanilkových lusků, 15 % vanilkových semínek a 40 % invertního cukr. Cukr v pastě funguje jako stabilizátor a konzervant (podobně jako v marmeládách) a díky němu je pasta odolá proti nadměrnému vysychání a napadení plísní. Obsah dózy (50 g) je plnohodnotná náhrada 12 vanil

koupit
POMERANČOVÁ KŮRA

POMERANČOVÁ KŮRA

Popis: jednodruhové koření - kůra plodu pomerančovníku pravého ze ŠpanělskaPoužití: aromatická pomerančová kůra se používá při pečení moučníků nebo čajového pečiva. Špetku pomerančové kůry můžeme přidat i do omáček nebo do směsí koření při pečení ryb.   HMOTNOST : 20 G

koupit
PERNÍKOVÉ KOŘENÍ

PERNÍKOVÉ KOŘENÍ

Popis: kořenící směsSložení: skořice, nové koření, anýz, koriandr, pomeranč, badyánPoužití: klasická směs na pečení perníku a vánočních perníčků. Na 1 kg těsta dáváme 2 lžíce koření do perníku.   HMOTNOST : 25 G

koupit
CHLEBOVÉ KOŘENÍ

CHLEBOVÉ KOŘENÍ

Popis: kořenící směs Složení: kmín, koriandr, černucha, fenykl Použití: přírodní směs koření do domácího chleba a pečiva. Doporučené dávkování je 2 lžičky na 1 kg mouky. Chleba nebo pečivo můžeme ještě dochutit a dozdobit například kmínem, mákem, sezamem nebo černuchou.    HMOTNOST : 30 G

koupit
BADYÁN MLETÝ

BADYÁN MLETÝ

Popis: Jednodruhové koření - plody badyáníku pravého z Vietnamu.Použití: Celý badyán se přidává do ovocných kompotů a do svařeného vína. Mletý badyán je výborný do perníků a sladkého pečiva. Čínská kuchyně ho bohatě používá i k masu. HMOTNOST : 20 G

koupit
MUŠKÁTOVÝ KVĚT MLETÝ

MUŠKÁTOVÝ KVĚT MLETÝ

Popis: jednodruhové koření - míšek ze semena muškátovníku pravého z Indonésie.Použití: jemné aroma květu se hodí do nádivek, masových náplní nebo i do perníků, dezertů a ovocných moučníků. HMOTNOST : 20 G

koupit
MUŠKÁTOVÝ OŘECH CELÝ

MUŠKÁTOVÝ OŘECH CELÝ

Popis: jednodruhové koření - semena muškátovníku pravého z IndonésiePoužití: muškátový oříšek se používá do omáček, vývarů a při pečení masa. V italské kuchyni se přidává do smetanových a sýrových omáček na těstoviny. Nejvíce aroma získáme, pokud oříšek nastrouháme až při přípravě pokrmu.

koupit
PUNČ

PUNČ

  Příjemně aromatická směs na přípravu horkých nápojů jako punč, svařené víno nebo čaj. Jablečný punč připravíme z 0,5 l jablečného džusu, 0,5 l bílého vína a 1-2 lžíce koření na punč. Složení: hřebíček, zázvor, kardamom, skořice, pomeranč. HMOTNOST : 60 ML - 26 G

koupit
SVAŘENÉ VÍNO

SVAŘENÉ VÍNO

Aromatická na hrubo drcená směs do svařeného vína nebo punče. Na 0,25 l vína přidáme 1 lžíci směsi. Do svařeného vína můžeme přidat i ovocný džus (pomerančový, jablečný, višňový), nebo rum či griotku. Složení: citronová kůra, skořice, hřebíček. HMOTNOST 60 ML - 30 G

koupit
LEVANDULE KVĚT

LEVANDULE KVĚT

V kuchyni se levandule může přidat do džemů, ovocných moučníků nebo sušenek. Ve francouzské kuchyni najdete levanduli v receptech na úpravu ryb nebo jehněčího. Její aroma se využívá i při výrobě sirupů a likérů. SÁČEK 60 ML - 7 G

koupit
VANILKOVÝ BIO EXTRAKT 70 ml

VANILKOVÝ BIO EXTRAKT 70 ml

BIO Vanilkový extrakt Balení: 70 ml Extrakt je získáván pomalovou extrakcí vanilkových lusků odrůdy Bourbon vypěstovaných na Madagaskaru. Extrakt je vyráběn ve Francii a je držitelem certifikátu BIO. Vanilkový extrakt je nejsnadnější způsob, jak použít při pečení přírodní vanilku. Vanilkový extrakt má konzisteci hustého sirupu a obsahuje přibližně 10 % vanilkových semínek. Je výrazně sladký, protože báze je připravená z invertního cukru a vody. 1 lžička vanilkového extraktu nahradí spolehlivě 1 vanilkový

koupit
VANILKOVÝ LUSK BOURBON PLANIFOLIAN  1 ks

VANILKOVÝ LUSK BOURBON PLANIFOLIAN 1 ks

Vanilka pěstovaná na Madaskaru, odrůda Bourbon, kategorie 15 - 17 cm 1 lusk váží průměrně 2,5 g. Vanilkové lusky jsou balené po jednom nebo dvou kusech (podle velikosti) do zkumavek. Vanilka se používá na přípravu vanilkového cukru, do krémů a sladkých omáček. Originální vanilkový cukr připravíme z 0,5 kg cukru krupice a 1 vanilkového lusku. Vše nasypeme do mixéru a rozmixujeme do hladka    

koupit
VANILKOVÝ CUKR

VANILKOVÝ CUKR

Popis: kořenící směs Složení: cukr, vanilka Použití: přírodní vanilkový cukr připravený z čistého cukru a mleté vanilky. Používá se při pečení moučníků, čajového a vánočního pečiva nebo do pudinků. Lžičkou vanilkového cukru si můžeme dochutit i čaj.     HMOTNOST : 40 G

koupit
KOŘENÍ DO VÁMOČEK, ŠTOL A MAZANCŮ

KOŘENÍ DO VÁMOČEK, ŠTOL A MAZANCŮ

Popis: kořenící směsSložení: citron, kardamom, muškátový květ, vanilkaPoužití: velmi příjemně aromatická směs s pravou vanilkou je připravená na pečení vánoční štoly, čajového pečiva nebo moučníků s ovocem.   HMOTNOST : 30 G

koupit
CITRÓNOVÁ KŮRA

CITRÓNOVÁ KŮRA

lt;strong style= color: #3a1f08; font-family: Georgia, 'New York CE', utopia, serif; >Popis: jednodruhové koření - mletá kůra z plodu citroníku obeckého ze ŠpanělskaPoužití: jemně mletá kůra španělských citronů se používá při přípravě dezertů a čajového pečiva. Citronovou kůru můžeme přidat i k mořským rybám nebo ke kuřecímu masu.   HMOTNOST : 25 G

koupit