Balení: 50 g Vanilková pasta je vyráběná na Madagaskaru z čerstvé vanilky a zpracovávají se tak vanilkové lusky, které nesplňují estetická kritéria. Vanilková pasta je velmi intenzivní, protože obsahuje 45 % celých mletých vanilkových lusků, 15 % vanilkových semínek a 40 % invertního cukr. Cukr v pastě funguje jako stabilizátor a konzervant (podobně jako v marmeládách) a díky němu je pasta odolá proti nadměrnému vysychání a napadení plísní. Obsah dózy (50 g) je plnohodnotná náhrada 12 vanil
Popis: jednodruhové koření - kůra plodu pomerančovníku pravého ze ŠpanělskaPoužití: aromatická pomerančová kůra se používá při pečení moučníků nebo čajového pečiva. Špetku pomerančové kůry můžeme přidat i do omáček nebo do směsí koření při pečení ryb. HMOTNOST : 20 G
Popis: kořenící směsSložení: skořice, nové koření, anýz, koriandr, pomeranč, badyánPoužití: klasická směs na pečení perníku a vánočních perníčků. Na 1 kg těsta dáváme 2 lžíce koření do perníku. HMOTNOST : 25 G
Popis: kořenící směs Složení: kmín, koriandr, černucha, fenykl Použití: přírodní směs koření do domácího chleba a pečiva. Doporučené dávkování je 2 lžičky na 1 kg mouky. Chleba nebo pečivo můžeme ještě dochutit a dozdobit například kmínem, mákem, sezamem nebo černuchou. HMOTNOST : 30 G
Popis: Jednodruhové koření - plody badyáníku pravého z Vietnamu.Použití: Celý badyán se přidává do ovocných kompotů a do svařeného vína. Mletý badyán je výborný do perníků a sladkého pečiva. Čínská kuchyně ho bohatě používá i k masu. HMOTNOST : 20 G
Popis: jednodruhové koření - míšek ze semena muškátovníku pravého z Indonésie.Použití: jemné aroma květu se hodí do nádivek, masových náplní nebo i do perníků, dezertů a ovocných moučníků. HMOTNOST : 20 G
Popis: jednodruhové koření - semena muškátovníku pravého z IndonésiePoužití: muškátový oříšek se používá do omáček, vývarů a při pečení masa. V italské kuchyni se přidává do smetanových a sýrových omáček na těstoviny. Nejvíce aroma získáme, pokud oříšek nastrouháme až při přípravě pokrmu.
Příjemně aromatická směs na přípravu horkých nápojů jako punč, svařené víno nebo čaj. Jablečný punč připravíme z 0,5 l jablečného džusu, 0,5 l bílého vína a 1-2 lžíce koření na punč. Složení: hřebíček, zázvor, kardamom, skořice, pomeranč. HMOTNOST : 60 ML - 26 G
Aromatická na hrubo drcená směs do svařeného vína nebo punče. Na 0,25 l vína přidáme 1 lžíci směsi. Do svařeného vína můžeme přidat i ovocný džus (pomerančový, jablečný, višňový), nebo rum či griotku. Složení: citronová kůra, skořice, hřebíček. HMOTNOST 60 ML - 30 G
V kuchyni se levandule může přidat do džemů, ovocných moučníků nebo sušenek. Ve francouzské kuchyni najdete levanduli v receptech na úpravu ryb nebo jehněčího. Její aroma se využívá i při výrobě sirupů a likérů. SÁČEK 60 ML - 7 G
BIO Vanilkový extrakt Balení: 70 ml Extrakt je získáván pomalovou extrakcí vanilkových lusků odrůdy Bourbon vypěstovaných na Madagaskaru. Extrakt je vyráběn ve Francii a je držitelem certifikátu BIO. Vanilkový extrakt je nejsnadnější způsob, jak použít při pečení přírodní vanilku. Vanilkový extrakt má konzisteci hustého sirupu a obsahuje přibližně 10 % vanilkových semínek. Je výrazně sladký, protože báze je připravená z invertního cukru a vody. 1 lžička vanilkového extraktu nahradí spolehlivě 1 vanilkový
Vanilka pěstovaná na Madaskaru, odrůda Bourbon, kategorie 15 - 17 cm 1 lusk váží průměrně 2,5 g. Vanilkové lusky jsou balené po jednom nebo dvou kusech (podle velikosti) do zkumavek. Vanilka se používá na přípravu vanilkového cukru, do krémů a sladkých omáček. Originální vanilkový cukr připravíme z 0,5 kg cukru krupice a 1 vanilkového lusku. Vše nasypeme do mixéru a rozmixujeme do hladka
Popis: kořenící směs Složení: cukr, vanilka Použití: přírodní vanilkový cukr připravený z čistého cukru a mleté vanilky. Používá se při pečení moučníků, čajového a vánočního pečiva nebo do pudinků. Lžičkou vanilkového cukru si můžeme dochutit i čaj. HMOTNOST : 40 G
Popis: kořenící směsSložení: citron, kardamom, muškátový květ, vanilkaPoužití: velmi příjemně aromatická směs s pravou vanilkou je připravená na pečení vánoční štoly, čajového pečiva nebo moučníků s ovocem. HMOTNOST : 30 G
lt;strong style= color: #3a1f08; font-family: Georgia, 'New York CE', utopia, serif; >Popis: jednodruhové koření - mletá kůra z plodu citroníku obeckého ze ŠpanělskaPoužití: jemně mletá kůra španělských citronů se používá při přípravě dezertů a čajového pečiva. Citronovou kůru můžeme přidat i k mořským rybám nebo ke kuřecímu masu. HMOTNOST : 25 G