Pohanku před tepelnou úpravou propláchněte horkou vodou. Lze připravovat na sladko v podobě kaší, nákypů, koláčů nebo na slano jako rizota.Složení: Pohanka loupaná - tamvé kroupyVýživové údaje ve 100 g: energetická hodnota: 1436 kJ / 343 kcal; tuky: 3,4 g; nasycené mastné kyseliny: 0,74 g; sacharidy: 71,5 g; cukry: 1,4 g; bílkoviny: 13,3 g; sůl: 0,0025 g.Návod k přípravě: Propláchnutou pohanku vařte v poměru 1 díl pohanky na 1,5 dílu vody. Vařte 10–15 minut a nechte pod pokličkou dojít.Tip: Před použitím
Klíčením semínek ředkvičky, získáte výživné klíčky jemnější chutě než její plody. Aromatické ředkvičkové klíčky se hodí především k přípravě salátů, dipů, pomazánek, nebo jen tak na chleba s máslem.Složení: Semínka ředkvičky* (Raphanus sativus). *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.Návod k přípravě: 6–8 hodin namáčejte v čisté vodě. Doba klíčení: 5-8 dní. Ideální teplota: 18-20 °C, 2 - 3x denně proplachovat vodou.Skladování: Skladujte v suchu a chladu.Legislativní zařazení: Klíčivá semínkaZemě
Sezamové semínko se hodí na sladké i slané pečení, jako posypka na kaše, jogurty a saláty. Rozdrcením se solí tvoří ochucující směs - gomasio, které zkrášlí i prostá každodenní jídla.Sezam je součástí legend a pověstí v mnoha zemích světa. Aby ne, je to historicky nejdůležitější plodina pěstovaná pro olej. Sezam indický je jednoletá bylina, která kvete modrými, fialovými nebo žlutými květy a bývá až 2 metry vysoká.Tipy: Vzhledem k tomu, že jsou semínka sezamu poměrně tvrdá, nejvyšší využitelnosti cenných
Loupaná semena dýně, kvalitní česká velká jádra. Dýňová semena jsou dobrým zdrojem proteinů a minerálů, zejména železa, zinku, manganu, hořčíku a draslíku. Dodávají polynenasycené mastné kyseliny (včetně omega 3 a omega 6 mastných kyselin).Dýňová semínka jsou stejně jako slunečnicová semena velmi bohatá na hořčík, který pozitivně ovlivňuje funkce nervové soustavy a správnou činnost svalů. Mají také vysoký obsahu zinku.Pravidelná konzumace jedné hrstky tykvových semínek má při dlouhodobém užívání pozitivní
Lahůdkové droždí přirozeně bez lepku a bez přidaného cukru pro ochucení pokrmů. Jde o inaktivované kvasnice, které nezajišťují kynutí, ale používají se jako ochucovadlo.Lahůdkové droždí je výborný pomocník v kuchyni – ochutí a zvýrazní chuť jídla. Chutí i vůní připomíná parmezán. Výborně dochutí pomazánky, omáčky, rizota, pesta, karbanátky a další pokrmy.Lahůdkové droždí se vyrábí na substrátu bohatém na cukry – může to být třeba melasa. Kvasinky Saccharomyces cerevisiae se nechají několik dnů pomnožit. P
Lahůdkové droždí se sladem bez přidaného cukru pro ochucení pokrmů. Jde o inaktivované kvasnice, které nezajišťují kynutí, ale používají se jako ochucovadlo. V nabídce máme také lahůdkové droždí bez přidaného sladu z ječmene, tudíž se jedná o přorozeně bezlepkový výrobek.Lahůdkové droždí je výborný pomocník v kuchyni – ochutí a zvýrazní chuť jídla. Chutí i vůní připomíná parmezán. Výborně dochutí pomazánky, omáčky, rizota, pesta, karbanátky a další pokrmy.Lahůdkové droždí se vyrábí na substrátu bohatém na
Nejžádanější třtinový cukr, má příjemnou medovou vůni a chuť. Obsahuje zbytkovou melasu bohatou na minerální látky. Nahrazuje bílý cukr, používáme jej všude tam, kde netrváme na bílé barvě konečného pokrmu.Výborně se hodí ke slazení čaje, cereálií, čerstvého ovoce a také k pečení a vaření. Ideální do ovocných dortů a koláčů, perníků, pudinků a čatní. Cukr má příjemnou medovou vůni a chuť.Vyrábí se krystalizací z čerstvé třtinové šťávy s vynecháním všech chemických procesů. Díky tomu si zachovává přirozený
Nekalorické sypké sladidlo na bázi erythritolu s aroma vanilin, pro vaše voňavé pečení. Erythritol můžete použít jako posyp na sladká jídla, moučníky, dezerty nebo si jím ochutit teplé i studené nápoje. Jedná se o polyol - alkoholový cukr. Erythritol se vyskytuje v různých druzích ovoce a fermentovaných potravinách, vhodné pro diabetiky.Složení: erythritol, aroma (vanilín) 2%.Výživové údaje na 100 g: energetická hodnota: 0,8 kJ / 0,2 kcal; tuky: 0 g; nasycené mastné kyseliny: 0 g; sacharidy: > 98 g; cu
Klíčením semínek řeřichy, získáte výživné klíčky a mladé lístky, které mají výrazné aroma a používají se jako přísada do salátů, majonéz, sýrů a vajíček nebo k dozdobení chleba s máslem. Vedle naklíčených lístků můžete konzumovat také lístky dospělých rostlin..Složení: Semínka řeřichy* (Raphanus sativus). *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.Návod k přípravě: Řeřichu nemusíte namáčet, jednoduše ji dáte do nakličovací misky, která je vyplněna vatou nebo substrátem. Pokud ji nakličujete v naklič
Klíčením semínek čočky, žluté hořčice a pískavice, získáte vysoce hodnotné a výživné klíčky a mladé lístky, které se používají jako přísada do salátů, majonéz, sýrů a vajíček nebo k dozdobení chleba s máslem a spousty především studených pokrmů.Složení: Čočka*, HOŘČICE žlutá*, pískavice řecké seno*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.Alergen: HořčiceNávod k přípravě: doba namáčení: 6-8 hodin, poté opláchnout vodou, doba klíčení: 2 dny ve tmě, poté 2-4 dny na světle, ideální teplota: 18-20 °C
Pekanové ořechy jádra natural kousky za výhodnou cenu. Pekanové ořechy mají lahodnou chuť, plnou a máslovou příchuť a lehkou sametovou vůni. Chuť jader z pekanových ořechů je jemnější než jádra vlašských ořechů.Pekanové ořechy se konzumují nejen syrové, ale jsou také vhodnou přísadou i ozdobou při vaření či pečení, k přípravě sladkých dezertů, do kaší a všeobecně do snídaňových směsí.Pekanové ořechy rostou na ořechovci pekanovém dorůstajícího výšky až 50 m a původně rozšířeného kolem řeky Mississippi Svůj
Tento moučkový cukr je vyrobený z nejkvalitnějšího přírodního, surového, třtinového cukru v biokvalitě. Třtinový cukr je sladší než běžný rafinovaný cukr a má nezaměnitelnou přírodní vůni. Moučkový cukr má lehce krémouvou barvu.Výroba třtinového cukru probíhá nejprve krystalizací z čerstvé třtinové šťávy s vynecháním všech chemických procesů. Díky tomu si zachovává přirozený obsah minerálů, vitaminů a typickou karamelovou chuť. Takto vyrobený cukr je připravený k jemnému namletí na moučku.Složení: 100 % s
Epsomská sůl do koupele zrelaxuje celé vaše tělo i mysl. Pomáhá při relaxaci a regeneraci svalů a celého organismu nejen po sportovním výkonu. Co je Epsomská sůl a proč ji používat? Epsomská neboli Glauberova hořká sůl (síran hořečnatý MgSO4) je složena z minerálů hořčíku a síranu hořečnatého, které se výborně vstřebávají kůží a lze tak snadno doplnit tyto pro tělo důležité minerály koupelí.Nejdůležitějším prvkem je její vysoký obsah hořčíku, minerálu, který má vliv na velké množství tělesných funkcí. Dal
Křemelina je na minerály bohatý jemný prášek s multifunkčním využitím. Získává se ze zkamenělých a na jemný prášek rozemletých schránek rozsivek, což jsou jednobuněčné řasy. Křemelina (diatomická zemina) je přírodní zdroj organického oxidu křemičitého SiO2 a dalších stopových prvků a minerálních látek, zejména vápníku, hořčíku, draslíku, železa a mědi. Na co vše křemelinu užívat a používat? Křemelina napomáhá detoxikaci organizmu, odstraňuje nežádoucí bakterie, parazity a jiné látky z tlustého střeva. Pom
Nekalorické sypké sladidlo na bázi erythritolu, které můžete použít jako klasický cukr ke slazení teplých i studených nápojů, při pečení, do cukrovinek a dalších pochutin a potravin jako je jogurt, tvaroh atd...Umělá sladidla mají většinou nepříjemnou umělou chuť, Erythritol má však svou chutí skutečně blízko ke klasickému cukru. Erythritol se při vysokých teplotách nerozkládá, proto je ideální při pečení a to dokonce ve stejném množství jako běžný cukr.1 lžička Erythritolu nahradí necelou lžičku bílého c