Bio vanilkový cukr s velkou dávkou (10%) pravé bourbon vanilky je vyroben z třtinového cukru, nerafinovaného a chemicky neběleného, pocházejícího z jihoamerické cukrové třtiny a Bourbon vanilky z Komorových ostrovů v Indickému oceánu.Vanilkový cukr používáme na pečení, zvýraznění chuti kynutých, třených a piškotových těst, můžete ho přidat do krémů, tvarohů, zmrzlin a koktejlů, vhodný je i na posypání koláčů, palačinek nebo kaší.Bio vanilkový cukr je kvalitní alternativou běžného rafinovaného cukru. Jako
Loupaná semena dýně, kvalitní česká velká jádra. Dýňová semena jsou dobrým zdrojem proteinů a minerálů, zejména železa, zinku, manganu, hořčíku a draslíku. Dodávají polynenasycené mastné kyseliny (včetně omega 3 a omega 6 mastných kyselin).Dýňová semínka jsou stejně jako slunečnicová semena velmi bohatá na hořčík, který pozitivně ovlivňuje funkce nervové soustavy a správnou činnost svalů. Mají také vysoký obsahu zinku.Pravidelná konzumace jedné hrstky tykvových semínek má při dlouhodobém užívání pozitivní
Oves lze použít jako přílohu ke všem druhům hlavních jídel, chutnou součást salátů a zeleninových nebo ovocných směsí. Zrna ovsa bezpluchého můžete vařit v tlakovém (nebo pomalém) hrnci, umlít na čerstvou mouku a používat na přípravu nekvašených placek (smícháním s vodou a rychlým opečením z obou stran na pánvi s nepřilnavým povrchem). Uvařené zrno (do rozpuku) můžete konzumovat přímo či je využít k výrobě pomazánek, karbanátků apod.Před tepelnou úpravou namáčejte, zkrátíte tak čas přípravy. Jeho zrna lze
Mandle solené s uzenou chutí, jsou vynikající k vínu, pivu, ale také jen tak na mlsání. Pochoutka s nikdy nekončící chutí na další křupnutí.Složení: jádra sladkých MANDLÍ, rostlinné oleje v různém poměru (slunečnicový / palmový), směs koření.Alergeny: Mandle. Může obsahovat stopy arašídů, suchých skořápkových plodů, sezamu a oxidu siřičitého. Může ojediněle obsahovat úlomky skořápek.Výživové údaje na 100 g: energetická hodnota: 2 671 kJ, 638 kcal, tuky: 52 g z toho nasycené mastné kyseliny: 4 g, sacharid
Velké pistáciové ořechy ve skořápce pražené solené. Pistáciím se říká „smějící se ořechy“ právě pro jejich pootevřenou skořápku přípomínající smějící se ústa. Po vyloupnutí z naprasklých skořápek se jádro stává pochoutkou s výjimečnou chutí.Složení: pistáciové ořechy ve skořápce*, jedlá sůl.Alergeny: Pistácie. Může obsahovat stopy jiných ořechů a lepkuVýživové údaje na 100 g: energetická hodnota: 2 450 kJ / 592 kcal; tuky: 46 g;nasycené mastné kyseliny: 5,3 g; sacharidy: 29 g; cukry: 7,1 g; bílkoviny: 21
Perly tapiokové na pudink, kaši, k zvláčnění těsta, zavářku a jiné. Tapiokové perly sou přirozeně bez lepku, takže si na nich mohou pochutnat i celiaci.Maniok je přirozeně bezlepkový s neutrální chutí, což je velká výhoda oproti ostatním plodinám, které mění chuť pokrmů. Má nízkou želatinizační teplotu, vysokou kypřící schopnost, stabilitu při mražení, váže molekuly tuků a je čirý (průhledný), což je důležité pro vzhled jídel.Surovina z níž se maniokový škrob vyrábí se nazývá maniok (kasava / yuca / tapio
Velké zlaté rozinky, známé jako sušená pochoutka k přímé konzumaci, jako surovina při pečení nebo součást snídaňových směsí, dezertů a zdobení různých sladkých jídel.Složení: rozinky, slunečnicový olej, konzervant: oxid siřičitý E220*. * alergen.Alergeny: Oxid siřičitýVýživové údaje na100 g: energetická hodnota: 1 210 kJ / 286 kcal; tuky: 0,5 g; nasycené mastné kyseliny: 0,2 g; sacharidy: 65 g; cukry: 65 g; vláknina: 6,5 g, bílkoviny: 2,3 g; sůl: 0,05 g.Návod k použití: K přímé spotřeběSkladování: Skladuj
Pistácie natural jádra loupaná můžete konzumovat samotná nebo použít jako surovinu při pečení, zdobení a konečnému dochucení sladkých a slaných pokrmů.Loupaná jádra už nemusíme pracně dostávat ze skořápky ani za skořápku platit. Kupujeme pouze jádra, která si máme možnost prohlédnout celá a posoudit tak jejich kvalitu na 100%.Složení: pistáciová jádra *.Alergeny: Pistácie. Může ojediněle obsahovat úlomky skořápek.Výživové údaje na 100 g: energetická hodnota: 2 405 kJ / 581 kcal; tuky: 52 g; nasycené mastn
100% Bio skořice pravá cejlonská „Cinnamonim zeylanicum“, jemně mletý prášek. Cejlonská skořice pochází z Madagaskaru a pro svou velmi jemnou a sladkou chuť a bohatou vůni s nádechem tropických plodů, je vyhledávaným a nejkvalitnějším druhem skořice. Je zároveň dražší, proto je výrobci často smíchána s levnější a chuťově drsnější skořicí Cassia.Pravá skořice cejlonská je světle hnědá, má sametový vzhled a na dotek je křehká.Cejlonská skořice se skvěle hodí na kaše, do závinů, sušenek a dalších sladkostí a
Jemné ovesné vločky s výživnými klíčky. Oves je obilí nejbohatší na živiny. Obsahuje přibližně dvakrát více tuků než pšenice, více proteinů a sacharidů. Klíček je část zrna, která je nejbohatší na živiny a aktivní látky. Vločky v cenově výhodném rodinném balení pro výživnou snídani každý den.Složení: Vločky ovesné s klíčkyAlergeny: Lepek.Výživové údaje ve 100 g: energetická hodnota: 1 543 kJ / 367 kcal; tuky: 8,4 g; nasycené mastné kyseliny: 1,3 g; sacharidy: 56 g; cukry: 1 g; vláknina: 9,1 g, bílkoviny:
Ovesné vločky s klíčky jemné z bezlepkového ovsa. Nastartujete den plný energie a z těchto jemných ovesných vloček připravte tu nejlepší ovesnou kaši. Vločky ovesné v cenově výhodném rodinném balení pro vydatnou snídani každý den.Ovesné vločky, které neobsahují lepek jsou vyrobené ze staré odrůdy ovsa, která má sice nižší výnosy, ale vločky z něj vyrobené jsou jemné a lehce stravitelné. Kaše připravená z těchto vloček má velmi jemnou a krémovou konzistenci. Proto jsou tyto vločky oblíbené nejen mezi bezle
Červená čočka je skutečně velmi oblíbená luštěnina. Použití červené čočky je nesmírně široké. Narozdíl od ostatních luštěnin je velmi rychle uvařená a nepůsobí nadýmavě. Používá se úplně stejně jako čočka loupaná půlená, jen se malinko déle vaří. Čočka v cenově výhodném rodinném balení.Červená čočka by vám ve spíži nikdy neměla chybět. Pokud ji máte po ruce, rychle vykouzlíte spousty chutných a zdravých receptů. Výborná je pomazánka, a pokud vám zbyde, přidejte ovesné vločky, okořeňte, tvarujte karbanátky
Chia jsou drobná semínka rostliny šalvěje hispánské. Charakteristická vlastnost pro tato semena je výborná schopnost na sebe vázat vodu. Semínka lze namočit, po pár hodinách změknou a vytvoří se rossol, který můžete ochutit nebo lze konzumovat bez ochucení. Kontraindikace a doporučení: nevhodné pro lidi s nízkým krevním tlakem a užívající léky na ředění krve a vitamín B17 produkt je pouze doplněk stravy, není náhradou stravy nenahrazuje léky a nejedná se o lék nevhodný pro děti do tří let věku v období t
Klíčením semínek pískavice, čočky a ředkve, získáte vysoce hodnotné a výživné klíčky a mladé lístky, které se používají jako přísada do salátů, majonéz, sýrů a vajíček nebo k dozdobení chleba s máslem a spousty především studených pokrmů.Složení: Pískavice řecké seno* (Trigonella foenum-graecum), čočka* (Lens culinaris), ředkev* (Raphanus sativus). *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.Alergen: Neobsahuje alergeny.Návod k přípravě: doba namáčení: 6-8 hodin, poté opláchnout vodou, doba klíčení:
Sezamové semínko neloupané černé používejte na kaše, do jogurtů, do sušenek, na saláty, do pečiva, koláčů nebo chleba. Můžete ho pražit nebo z něj vyrobit sezamovou pastu - tahini. Často se využívá i v asijské kuchyni.Sezam je součástí legend a pověstí v mnoha zemích světa. Aby ne, je to historicky nejdůležitější plodina pěstovaná pro olej. Sezam indický je jednoletá bylina, která kvete modrými, fialovými nebo žlutými květy a bývá až 2 metry vysoká.Tipy: Vzhledem k tomu, že jsou semínka sezamu poměrně tv