Koření Červenka

Koření Červenka Koriandr celý 50g

Koření Červenka Koriandr celý 50g

Koriandr je příbuzný kmínu, anýzu a kopru a tvoří jednu ze základních součástí indického koření. Je součástí mnoha směsí jako například Country koření, Adžika, Kari, aj.

koupit
Koření Červenka Kurkuma 50g

Koření Červenka Kurkuma 50g

Kurkuma se používá do asijských a zejména indických pokrmů, má jemnou vůni připomínající pomeranče a zázvor a velmi intenzivní chuť

koupit
Koření Červenka Hořčičné semínko 50g

Koření Červenka Hořčičné semínko 50g

Hořčičné semínko se používá zejména při konzervaci zeleniny (zelí, červená řepa, okurky) a ryb. Lze je použít i při k přípravě základů pokrmů na oleji (např. pod těstoviny).

koupit
Koření Červenka Jalovec celý 50g

Koření Červenka Jalovec celý 50g

Jalovčinky nebo také jalovcové bobule jsou vhodné hlavně do těžších pokrmů. Mají bohaté pryskyřičné aroma, které se výborně hodí na zvěřinu, masa na divoko, na skopové, do marinád, do gulášů, ale zkuste i do kysaného zelí nebo svíčkové.

koupit
Koření Červenka Kayenský pepř 50g

Koření Červenka Kayenský pepř 50g

Kayenským pepřem bývá často označován prášek ze sušených chili papriček. Má žlutou až červenou barvu a velmi palčivou chuť. Pochází z oblasti Střední Ameriky. Karibští domorodci s ním seznámili už Kolumbovy námořníky.

koupit
Koření Červenka Kmín římský celý 50g

Koření Červenka Kmín římský celý 50g

Římský kmín je součástí pokrmů jako jsou garam masala z Indie, orientální kuskus, mexické chilli con carne, aj. Je aromatičtější a chutná úplně jinak, než klasický kmín. Má ostrou, hořkou a velmi pronikavou chuť, která je natolik výrazná, že dokáže přehlušit nejen aroma ostatních koření, ale mnohdy i celého pokrmu, proto ho dávkujte při vaření velmi opatrně!

koupit
Koření Červenka Koriandr mletý 50g

Koření Červenka Koriandr mletý 50g

Koriandr je exotická bylinka nezaměnitelné chuti, která se používá hlavně do asijských a mexických pokrmů. Je příbuzný kmínu, anýzu a kopru a tvoří jednu ze součástí mnoha směsí jako například Country koření, Adžika, Kari, aj.

koupit
Koření Červenka Pepř černý celý 50g

Koření Červenka Pepř černý celý 50g

Černý pepř, který má ostrou a pálivou chuť, je univerzálním kořením, kterým lze ochutit polévky, omáčky, masa i saláty. Zlepšuje trávení, povzbuzuje chuť k jídlu a omezuje nadýmání.

koupit
Koření Červenka Majoránka 50g

Koření Červenka Majoránka 50g

Majoránka byla ve staročeské kuchyni nezbytnou přísadou bramborové polévky (bramboračky) a bramboráku (cmundy). Vyniknout dává především chuti zvěřiny nebo pečeným játrům. Velmi dobře se hodí také do lehkých zeleninových nebo vaječných salátů. Využívat ji lze v čerstvém i sušeném stavu. Její předností je, že neztrácí aroma, které se výborně snoubí s ostatními druhy koření, např. s tymiánem.

koupit
Koření Červenka Nové koření celé 50g

Koření Červenka Nové koření celé 50g

Nové koření nebo také jamajský pepř, připomíná chutí pepř, hřebíček, skořici a muškátový oříšek v jednom. Toto koření se dostalo do Evropy v 17. století z nového světa, proto se mu dostalo názvu nové. V Anglii je nazýváno Allspice, tj. všekoření, nebo také všeho chuť, protože v sobě spojuje chuť a vůni nejoblíbenějších koření.

koupit
Koření Červenka Pepř bílý celý 50g

Koření Červenka Pepř bílý celý 50g

Bílý pepř jsou bobule sklízené červené v plné zralosti, namáčí se do vody, aby z nich mohlo být odstraněno oplodí, následně se semena suší na slunci, než vznikne typická žlutobílá barva.

koupit
Koření Červenka Pepř zelený celý 50g

Koření Červenka Pepř zelený celý 50g

Zelený pepř se sklízí, když jsou bobule zelené (nedozrálé). Na rozdíl od pepře černého není fermentovaný, ale buď rychle usušený nebo naložený v octě či slaném nálevu. Tento pepř je velmi oblíben u labužníků.

koupit
Koření Červenka Pepř černý mletý 50g

Koření Červenka Pepř černý mletý 50g

Černý pepř, který má ostrou a pálivou chuť, je univerzálním kořením, kterým lze ochutit polévky, omáčky, masa i saláty. Zlepšuje trávení, povzbuzuje chuť k jídlu a omezuje nadýmání.

koupit
Koření Červenka Paprika pálivá 50g

Koření Červenka Paprika pálivá 50g

V maďarské kuchyni paprika představuje převládající koření, je základem gulášů, omáček, perkeltů, dodává chuť pokrmům z rýže, brambor a mnoha zeleninových jídel, ale přidává se i do vaječných pokrmů a studené kuchyně. Je vhodná k rybám a darům moře. Paprika se nesmí nikdy zahřívat na příliš vysokou teplotu, protože tím zhořkne.

koupit
Koření Červenka Oregano 50g

Koření Červenka Oregano 50g

Oregano je bylinka hojně využívá v italské kuchyni, např. pizzu si bez ní nedokážeme představit. Dokonale ochutí také zeleninové saláty, rajčatové omáčky i mletá masa.

koupit