Exkluzivní cuveé Areni (Vayots Dzor) a Saperavi (Armavir) které je pěstováno v nadmořské výšce až 1.400 m n.m. Delší čas zrání v prostředí s nízkými nočními teplotami dává vzniknout vínu s perfektně vyváženým poměrem cukrů, kyselin a tříslovin. ¨Dva týdny trvající fermentaci při teplotě 26-28°C bylo následováno měsíc trvající macerací a následně víno zrálo po dobu 18 měsíců v dubových sudech z Náhorního Karabachu. Vzniklo víno tmavě rudé, jiskrné barvy s plným
Ručně sbírané hrozny tradiční arménské odrůdy Kangun pěstované v oblasti Aragatsotn v nadmořské výšce 1.000 m n.m. Část partie před scelením zrála ve franzcouzských a arménských dubových sudech. Jedná se o krásné svěží víno. Velmi reprezentativní zástupce arménského vinařství.
Ručně sbírané hrozny tradiční arménské odrůdy Areni pěstované v oblasti Vayots Dzor. Samovolně vytékající mošt zůstává před lisováním v kontaktu se slupkami přibližně 10 hodin. Následují 2 týdny alkoholového kvašení při teplotě 14-16°C v nerezových tancích.
Hrozny jsou sbírány poměrně brzy, tak aby byla zachováno příjemná kyselinka a svěžest chuti. Přeprava ručně sbíraných hrozná ke zpracování probíhá v malých bedýnkách v chlazených kontejnerech. Hrozny jsou ručně tříděny a následně lisovany v pneumatických lises za přítomnosti inertního plynu, tak aby bylo zamezeno jakémukoli poškození oxidací. Druhodné kvašení probíhá metodou Charmat v nerezových tancích. Krásná zlatavá barva, příjemné perlení a dominantní chlebová vůně s ovocnou čerstvostí jso
Exkluzivní cuveé Areni (Vayots Dzor) a Saperavi (Armavir) které je pěstováno v nadmořské výšce až 1.400 m n.m. Delší čas zrání v prostředí s nízkými nočními teplotami dává vzniknout vínu s perfektně vyváženým poměrem cukrů, kyselin a tříslovin. ¨Dva týdny trvající fermentaci při teplotě 26-28°C bylo následováno měsíc trvající macerací a následně víno zrálo po dobu 18 měsíců v dubových sudech z Náhorního Karabachu. Vzniklo víno tmavě rudé, jiskrné barvy s plným
Hrozny jsou sbírány poměrně brzy, tak aby byla zachována příjemná kyselinka a svěžest chuti. Přeprava ručně sbíraných hroznů ke zpracování probíhá v malých bedýnkách v chlazených kontejnerech. Hrozny jsou ručně tříděny a následně lisovány v pneumatických lisech za přítomnosti inertního plynu, tak aby bylo zamezeno jakémukoli poškození oxidací. Druhodné kvašení probíhá metodou Charmat v nerezových tancích. Velmi elegantní šumivé víno příjemné, světle lososové barvy. Úžasné perlení podporuje uv
Krásné cuveé z lokální odrůdy Areni (Vayots Dzor) a evrop. odrůd C.S. a Merlot (Armavir), které dozrávalo 14 měsíců na dubových sudech. Víno je temně rudé barvy s ovocnou lehce kořeněnou vůní. Cabernet Savignon předává vínu chuťové tóny černého rybízu, Merlot příjemné třísloviny a Areni svou eleganci. Skvělé víno na slavnostní večeri i pro uložení do archivu.
Ručně sbírané hrozny odrůd Kangun, Aligoté a Chenin Blanc byly pěstovány v oblasti Armavir. Po ruční sklizni proběhlo lisování v ochranné atmosféře a po ukončení fermentace víno zrálo v nových francouzských dubových sudech. Vyvážená světle slámová barva vína s výrazným ovocným aroma (mango, meloun) s květinovými tóny. Plné tělo s krémovou pikantní chutí a dlouhou persistencí.